[AEL 140km] Wymiana rozrządu
[A6 C4 2.5 TDI]rozrząd
Witam wszystkich.Mam problem z rozrządem,otóż przy przeglądzie autka zerknąłem na pasek rozrządu i zauważyłem ,że pasek zchodzi do zewnątrz koła na wałku rozrządu ok 2mm,tak samo widać na rolce napinającej,dalej trafia już ok,na pompę wody i na kółko na wale.Niewiem co może być tego przyczyną,cały kompletny rozrząd wymieniony 40tyś wcześniej.Niestety niewiem jakiego producenta,mechanik mówił,że dobrego i tyle.Myślę że i tak wymienię na nowy,myślę że bez wymiany się nie obędzie.Co o tym sądzicie,może jakaś podpowiedź odnośnie producentów,bo się w tym gubię,każdy zachwala swoje.Zgóry dzięki :roll: ![Obrazek]()
- Dodek
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Damian
- Rocznik: 1992
- Moje auto: A6 C4
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 2.4 170KM
- Napęd: FWD
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Diesel
- Kontakt:
Panowie jestem tu nowy ,dopiero zamierzam sie do kupna ael'a jednak po zakupie od razu wymienie mu rozrząd, dlatego pytam starych wyjadaczy jakie zestawy firm polecacie lepszy jest bosch czy contitech ?
2 pyt czy rozrząd w r5 tdi rzeczywiście wymienia co 120kkm czy jednak warto skrócić ten okres?
Dod jeżeli ktos wie jak przeklada sie to na lata?
2 pyt czy rozrząd w r5 tdi rzeczywiście wymienia co 120kkm czy jednak warto skrócić ten okres?
Dod jeżeli ktos wie jak przeklada sie to na lata?
Łan tu sri TDI :mrgreen:
- elmi_k
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Emil
- Rocznik: 1996
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.5TDI 140KM
trzeba miec blokady i ustawianie na znaki... chyba lepiej zlecic komus kto ogarnia te silniki.Dodek pisze:poradzic samemu czy raczej zlecic to mechanikowi ?
zawsze mozesz sprobowac sam...

http://www.audiklub.org/phpBB2/viewtopi ... zrzadu+ael
Ostatnio zmieniony 18 paź 2009, 12:57 przez elmi_k, łącznie zmieniany 1 raz.
- elmi_k
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Emil
- Rocznik: 1996
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.5TDI 140KM
tyle to chyba nie... ale jeden z forumowiczow ostatnio wymienia sledz watekDodek pisze:a tu takie cyrki mogą wynikać i do tego jego cena 900 zl
a6-c4-25-tdi-aat-kolo-pasowe-vt14357.htm
mysle ze napisze ile w ASO.
W ASO Gajos Sopot kosztuje 634.39zl (ale nie jest dostepne od reki)
- Forum A6 C4
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: A6 C4 Forum
- Rocznik: 1994
- Silnik: 2.4 177KM
- Dodek
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Damian
- Rocznik: 1992
- Silnik: 2.4 170KM
- Kontakt:
przy zmianie rozrządu napina sie nowe napinacze itd. może roznice sa w mm ale ten silnik to odczuwa !robcio207 pisze:czy przy wymianie rozrządu trzeba podpinać kompa czy wystarczy dokładne złorzenie na znaki
dlatego polecam żeby zawsze spawdzić albo ustawić kąt wtrysku od nowa , duża cześc userów miała problemy z paleniem na letnim silniku ( w tym ja też ) szukaliśmy multum tego przyczyn a większość z nas miala po prostu źle ustawiony kąt wtrysku
- wielu tego nie wiedziało mimo iż "co do dopiero mieli wymieniany rozrząd" - jednak ktoś kto wymieniał może nie wiedział , może zapomnial albo mu sie nie chciało tego sprawdzić vag-comem

Łan tu sri TDI :mrgreen: