Mam poważny problem ze swoim autkiem - A6 C4 2,5TDI AEL. Bardzo głośna i ostra praca silnika, wręcz jak gdyby stukanie. Problem pojawił się z nienacka, gdy dojeżdżałem do swego podwórka, na wolnych obrotach (na szczęście

). Od razu napiszę co już zostało zrobione - przede wszystkim sprawdzono rozrząd - jest wszystko z porządku, następnie klin na wale korbowym, czy nie został ścięty - chodzi o małe kółko na którym chodzi pasek rozrządu i które założone jest na wale korbowym, a następnie do którego przykręcone jest koło pasowe - wszystko ok. Głowica i tłoki w porządku, żadnych luzów, żadnych śladów uderzeń na górnych powierzchniach tłoków. Co to może być? Nie mam ani ja, ani znajomi mechanicy żadnych innych pomysłów. Dodam, że auto odpala bez żadnych problemów. Przy okazji demontażu koła pasowego wału korbowego okazało się, że jest ono uszkodzone - rozwarstwione (czy jak to się fachowo zwie?), rozerwana guma i koło rozpada się na dwie części. Rzecz jasna zostanie wymienione, ale czy takie objawy jak opisałem na wstępie mogą być związane właśnie z uszkodzonym kołem pasowym?
Panowie - pomocy!