Z tego co wyczytałem problemem może być guma , na górze amortyzatora, ma ktoś może zdjęcie poglądowe tej gumy żebym zobaczył jak to wygląda i zebym mógł kupić przed rozkręcaniem , ewentualnie jak to profesjonalnie sie nazywa
?
skrzypiący amortyzator tył quattro
- Motostacja pl
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Motostacja
- Rocznik: 2004
- Moje auto: A6 C6
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 2.7TDI 163KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Tiptronic
- Paliwo: Diesel
.RomanS pisze:gepc, jesli sam czujnik jest sprawny to przeguby kulowe ciegien rozruszaj za pomocą jakiegos penetratora a potem nasmaruj i po kłopocie.
Jakbys kupowal to chyba tylko nowe w ASO bo uzywka może być teraz lub wkrótce taka jak Twoja
Tak taz zrobiłem. Smar w sprayu. Później wkrętarka wolne obroty i cisza. Wstyd było jeździć

Dziękuję Roman.
Odgrzewam kotleta. Jak objawiała się awaria "tego czegoś"
. Mi niestety na dołach strasznie skrzypi, coś jakby gumy na stabilizatorze, szczególnie podczas jazdy, kiedy buja budą. Może to te same elementy. Gdzie to dziadostwo jest zlokalizowane i czy jest możliwość wymiany ew. konserwacji w swoim przydomowym warsztacie???
Przesmarowałem to smarem teflonowym ale dalej mam lipę - to nie to. Proszę pomóżcie bo sił brak a jeździ się jak na starej kanapie. Niby wszystko trzy razy różni mechanicy posprawdzali i zawieszenie nie posiada luzów czy innych niedomagań, jednak w czasie jazdy na dołach od czasu do czasu jak buda machnie się góra - dół występuje pojedyncze skrzypnięcie. Szczególnie na ustawieniach komfort. Auto było uderzone w koło ale tam wszystko zostało zmienione .... ale coś tam jednak zawaliście potrafi skrzypnąć.
Edit.
Dla potomnych. W moim aucie padł amortyzator co powodowało skrzypienie. Nowy amor - nowe życie samochodu.

Przesmarowałem to smarem teflonowym ale dalej mam lipę - to nie to. Proszę pomóżcie bo sił brak a jeździ się jak na starej kanapie. Niby wszystko trzy razy różni mechanicy posprawdzali i zawieszenie nie posiada luzów czy innych niedomagań, jednak w czasie jazdy na dołach od czasu do czasu jak buda machnie się góra - dół występuje pojedyncze skrzypnięcie. Szczególnie na ustawieniach komfort. Auto było uderzone w koło ale tam wszystko zostało zmienione .... ale coś tam jednak zawaliście potrafi skrzypnąć.
Edit.
Dla potomnych. W moim aucie padł amortyzator co powodowało skrzypienie. Nowy amor - nowe życie samochodu.