Sklep Ipart
Sklep
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive

skrzypiący amortyzator tył quattro

Zawieszenie
ODPOWIEDZ
gepc
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

skrzypiący amortyzator tył quattro

Post autor: gepc » 02 gru 2012, 19:06

Z tego co wyczytałem problemem może być guma , na górze amortyzatora, ma ktoś może zdjęcie poglądowe tej gumy żebym zobaczył jak to wygląda i zebym mógł kupić przed rozkręcaniem , ewentualnie jak to profesjonalnie sie nazywa
?

Club RS6

Post autor: Club RS6 » 02 gru 2012, 21:50

jest to odbój amortyzatora numer ori to 4F0512131 (wersja s-line 8E0512131P) dobrze było by wymienić jednocześnie z łożyskiem/ gniazdem amora 4F0513353D

gepc
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: gepc » 03 gru 2012, 16:54

okazało się że skrzypiało Obrazek

narazie szukam gdzie to kupić

4F0 505 465 m

Może posiada ktoś takie cudo, ten najdłuższy plastikowy element?

Awatar użytkownika
Motostacja pl
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Imię: Motostacja
Rocznik: 2004
Moje auto: A6 C6
Nadwozie: Limuzyna
Silnik: 2.7TDI 163KM
Napęd: Quattro
Skrzynia: Tiptronic
Paliwo: Diesel

Post autor: Motostacja pl » 03 gru 2012, 17:26

gepc, jesli sam czujnik jest sprawny to przeguby kulowe ciegien rozruszaj za pomocą jakiegos penetratora a potem nasmaruj i po kłopocie.

Jakbys kupowal to chyba tylko nowe w ASO bo uzywka może być teraz lub wkrótce taka jak Twoja <okok>
Części samochodowe online - Motostacja pl

gepc
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: gepc » 03 gru 2012, 23:05

RomanS pisze:gepc, jesli sam czujnik jest sprawny to przeguby kulowe ciegien rozruszaj za pomocą jakiegos penetratora a potem nasmaruj i po kłopocie.

Jakbys kupowal to chyba tylko nowe w ASO bo uzywka może być teraz lub wkrótce taka jak Twoja <okok>
.

Tak taz zrobiłem. Smar w sprayu. Później wkrętarka wolne obroty i cisza. Wstyd było jeździć :).
Dziękuję Roman.

coshi
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: coshi » 13 paź 2013, 20:02

Odgrzewam kotleta. Jak objawiała się awaria "tego czegoś" ;) . Mi niestety na dołach strasznie skrzypi, coś jakby gumy na stabilizatorze, szczególnie podczas jazdy, kiedy buja budą. Może to te same elementy. Gdzie to dziadostwo jest zlokalizowane i czy jest możliwość wymiany ew. konserwacji w swoim przydomowym warsztacie???

Przesmarowałem to smarem teflonowym ale dalej mam lipę - to nie to. Proszę pomóżcie bo sił brak a jeździ się jak na starej kanapie. Niby wszystko trzy razy różni mechanicy posprawdzali i zawieszenie nie posiada luzów czy innych niedomagań, jednak w czasie jazdy na dołach od czasu do czasu jak buda machnie się góra - dół występuje pojedyncze skrzypnięcie. Szczególnie na ustawieniach komfort. Auto było uderzone w koło ale tam wszystko zostało zmienione .... ale coś tam jednak zawaliście potrafi skrzypnąć.

Edit.
Dla potomnych. W moim aucie padł amortyzator co powodowało skrzypienie. Nowy amor - nowe życie samochodu.

crawshayi
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: crawshayi » 02 sty 2014, 22:15

Panowie pare dni temu przy powolnej jeździe po nierównościach usłyszałem ze cos mi skrzynpnie czasem w tylnym prawym kole. Dzis byłem na stacji diagnostycznej jednak wszystko jest w jak najlepszym porządku. Cóż to moze byc?

ODPOWIEDZ

Wróć do „A6 C6 (2004-2011)”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl