Tak więc zakładam ten temat, aby na moim przykładzie pomóc rozwiązać problemy ewentualnych pechowców zawieszenia Audi Allroad jak JA

Sprawa wygląda następująco:
W samochodzie miałem wymienione miechy na przodzie (gdyż stare były dziurawe przez co kucał na przod) Zastosowałem 2 miechy z USA czyli trochę innej konstrukcji.
Niestety przy wymianie na nowe miechy nie zastosowałem zestawu naprawczego tzn. nowych uszczelek łączacych poduche z górnym zaiweszeniem.
Po wymianie przez jakiś okres było wszystko dobrze, lecz po pewnym czasie ponownie kucał przód. Po podłączeniu pod VAG nie było żadnych błędów, został przeprowadzony test wsyztskich poduszek i kompresora, wszystko było w porządku.
Mineło troche czasu i sprawa wygląda następująco:
1. Kompresor do wymiany: jutro będzie u mnie zregenerowany bo w ogóle nie reaguje tzn. nie włącza się, a po wyjęciu i podpięciu bezpośrednio do akumulatora przewody zaczynają się grzać, więc wiadomo na śmietnik

2. Samochód kuca na przód mimo nowych poduszek
Tak więc prosze o pomoc, a raczej czynności które powinienem wykonywać pokolei, gdyż chcę sam się zająć problemem gdyż bądźmy szczerzy w woj. podlaskim brak magików od tych spraw:
Więc mam kilka pyta?:
1. Czy nieszczelność na przodzie może wynikać właśnie z braku zastosowania zestawu naprawczego przy wymianie?
2. Który stycznik jest odpowiedzialny za prace kompresora (gdyby jutro po zamontowaniu sam mi się nie załączył bądź gdyby nie dochodził w ogóle prąd na tylnią wiązkę po sprawdzeniu miernikiem) czy to jest stycznik o numerach: 643 ?
3. Który bezpiecznik w bocznej konsoli deski rozdzielczej jest odpowiedzialny za dopływ prądu do kompresora, prosiłbym o nr. miejsca bezpiecznika.
4. Wczoraj podłączyłem VAGA , aby dokonać odczyt każdego koła tzn. czujnika poziomu zaiweszenia, każdy wykazywał minusowy poziom: przód -100mm tył i 60mm, czy to oznacza, że czujniki są sprawde? bo przy przechylaniu auta zmieniały się paramtetry.
Jutro montuje kompresor, aby sprawdzić co się będzie działo.
Napewno zdam relację i będe potrzebował dalszej pomocy w kolejności szukania przyczyn takiego problemu.
Pozdrawiam ?ukasz
Dodam, że auto szykuje na sprzedaż dlatego chcę być sumiennym sprzedawcą i nie sprzedawać samochodu z jakimiś usterkami