[ A6 C5 ] Wahacze wzmocnione Meyle
- Houseman79
- Forum Audi A6 / A7
-
- Forum Audi A6 / A7
piotrekwyp napisał/a:
Dzieki za odpowiedz
ale juz kupilem inne niby oryginaly ale zobaczymy jak myslisz moze to byc oryginał? http://allegro.pl/wahacze...1492020054.html
Pozdrawiam
musze cie zmartwic niewiem jak wachacze ale koncowki mi polecialy po miesiacu z aukcji tego sprzedajacego a wachacze narazie ok
Dzieki za odp. a to kupiłeś taki sam zestaw od tego gościa?
a po jakim czasie padły te końcówki???
[ Dodano: 2011-03-11, 23:47 ]
Dzieki za odpowiedz

musze cie zmartwic niewiem jak wachacze ale koncowki mi polecialy po miesiacu z aukcji tego sprzedajacego a wachacze narazie ok
Dzieki za odp. a to kupiłeś taki sam zestaw od tego gościa?
a po jakim czasie padły te końcówki???
[ Dodano: 2011-03-11, 23:47 ]
Z tego co wiem To moje autko jest juz po liftingu 2002r i sa juz sworznie 16mmHouseman79 pisze: Tylko moim skromnym zdaniem średnicy sworznia nie mierzy się na górze tylko na ściągniętej na maksa gumie sworznia wymiary mamy dwa albo 19mm albo 21mm ...
Numer org. zestawu masz?
Pzdr.
-
- Forum Audi A6 / A7
Hej dzieki za odp...Kamilvti pisze:taki sam zestaw odebralem to osobisie tyle ze cena byla 1400 zlkoncowki polecialy po miesiacu albo wiecej bo niedawno to zauwazylem ze guma rozerwana ale wachacze narazie ok
i na jednym wachaczu pisalo trw i sworzniu tylko niepamietam ktory..

a długo juz smigasz na tych wahaczach? Ja nie mam zadnych Wahaczy Trw... Gorne wahacze sa ze znakiem Audi itp...
ale dolne to nie wiem Mam na Bananie wybite BTW i numery 4B0 707 694AG ale na tulejach jest znak audi, a na dolnym wahaczu nosnym LMO i tez numery wybite 4BO 407 155 w sumie zobaczymy, a na koncówkach jest VW i audi i znak LMO. A jak końcówki padły to co gościu na to???
Pozdro
pisalem do nich maila ale nawet nie odpisali narazie zawias caly juz wymieniony tylko te koncowki ale bede jezdzil dopuki sie nie zatra itd poszukaj w dziale odradzam sa zdjecia.
A na jednym wachaczu na 100 % jest wybite trw podobno tak jest w oryginale.
Jeszcze jest mozliwosc ze te koncowki padly mi podczas montazu bo ciezko bylo je wsadzic i moze sie wtedy guma oberwala bo nawet najgorsze powinny ten rok wytrzymac
sam juz niewiem i to pekniecia w tym samym miejscu lub wada fabryczna.a przejechalem na nich moze 5 tys km max wymienaine na jesien/zima.
Zreszta na aukcji pisze ze jest audi/trw moze kup okulary
A na jednym wachaczu na 100 % jest wybite trw podobno tak jest w oryginale.
Jeszcze jest mozliwosc ze te koncowki padly mi podczas montazu bo ciezko bylo je wsadzic i moze sie wtedy guma oberwala bo nawet najgorsze powinny ten rok wytrzymac

Zreszta na aukcji pisze ze jest audi/trw moze kup okulary

Jesli pomoglem wcisnij Pomógł 

- lekarz12_18
- Forum Audi A6 / A7
No to was koledzy zdziwię, znajomy ma passata B5, przeloty robi ogromne bo jest to ok 4-5 tys. miesięcznie. Na wahaczach Meyle zrobił do tej pory 72 tys. i dopiero do wymiany ma górne wahacze, dolne delikatne luzy ponoć mają ale jeszcze nie aż taki aby wymieniać
Rzeki przepłynąłem, góry pokonałem, wjechałem na polską drogę - wahacz połamałem 

-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Mi hał
- Rocznik: 2015
- Moje auto: A6 C7
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.0TDI CNHA 190KM
- Napęd: FWD
- Skrzynia: Automat
- Paliwo: Diesel
- Kontakt:
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Piotr
- Rocznik: 2010
- Moje auto: A6 C6
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 1.6 ADP 101KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Tiptronic
- Paliwo: Benzyna
Mam zalozone wahacze Mayle HD, obie strony dol i jedna gora (na drugiej jest lemforder, bo mialem jeszcze w zapasie).
Jezdze po Bulgarii najczesciej Sofia, tu nie ma drog, same dziury i laty. 10k jak na razie i wszystko sie trzyma jak nowe, co przebija juz kazdego krafta i inne tansze wynalazki.
Kupujac dostalem 4 lata gwarancji bez limitu kilometrow, kupowalem od znajomego sprzedawcy ze sklepu, nie z internetu i dogadalem gwarancje bardzo dokladnie. Jak padnie przed uplywem 4 lat od daty zakupu, to oddaje kase, albo wymienia na nowe. I mi to odpowiada
Jezdze po Bulgarii najczesciej Sofia, tu nie ma drog, same dziury i laty. 10k jak na razie i wszystko sie trzyma jak nowe, co przebija juz kazdego krafta i inne tansze wynalazki.
Kupujac dostalem 4 lata gwarancji bez limitu kilometrow, kupowalem od znajomego sprzedawcy ze sklepu, nie z internetu i dogadalem gwarancje bardzo dokladnie. Jak padnie przed uplywem 4 lat od daty zakupu, to oddaje kase, albo wymienia na nowe. I mi to odpowiada

- Frugo1
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Damian
- Rocznik: 1998
- Moje auto: A6 C5
- Silnik: 2.5TDI BDH 180KM
- Napęd: FWD
- Skrzynia: Manual
W sumie pewnosci jaki zestaw dostane nigdy nie maholekpiotr pisze:Frugo1, Filmik ładnie wszystko przedstawia tylko kwestia czy faktycznie dostaniesz taki zestaw złożony w DE a nie np. w krainie ryżu.
Zastanawia mnie tylko ta gwarancja na 4 lata, którą było widać na tyle tira.

- xpbit
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Łukasz
- Rocznik: 2011
- Moje auto: A6 C7
- Silnik: 3.0 CDUC 245KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: S-tronic
a co powiecie o wyrobach tej firmy
?
http://allegro.pl/wahacze-komplet-wahac ... 76239.html
w zeszłe wakacje kupiłem tylko górne wahacze tej firmy i śmigam na nich do teraz (10tys km)
dół mi już wysiadł miałem jakiejś nie wiadomo jakiej firmy HD zrobiłem na dolnych jakieś 20-25tys km może i planuje teraz kupić cały komplet Master-SPORTa bo samego dołu się nie opłaca
dodam że mam 18" felgi profil opony 40 więc wahacze dostają bardziej po dupie jakie by nie było
Pozdrawiam

http://allegro.pl/wahacze-komplet-wahac ... 76239.html
w zeszłe wakacje kupiłem tylko górne wahacze tej firmy i śmigam na nich do teraz (10tys km)
![:] :]](https://a6klub.pl/images/smilies/kwadr.gif)

dodam że mam 18" felgi profil opony 40 więc wahacze dostają bardziej po dupie jakie by nie było

Pozdrawiam
_________________________________ Audi Quattro______________________________
i jak tam panowie te Meyle HD ?
Dziś też kupiłem Meyle HD (górne przednie na lewą i prawą stronę) .
Wg zapewnień sprzedawcy hurtowni jednej z sieci sprzedających auto części, to jest to samo co Lemforder, bo mieli niby do porównania obie marki w przekrojach poprzecznych.
Na Meyle HD producent daje też gwarancje 4lata ale nic nie ma mowy o przebiegu w km (dla mnie to trochę dziwne).
Różnica cenowa Meyle HD a Lemforder jest rzędu kilkunastu złotych na wahaczu.
Jeden górny wahacz Meyle HD kosztuje około 250zł a Lemforder około 270zł.
Faktem jest też że Meyle walczy o pozycję na rynku w europie i ich produktów w sklepach i hurtowniach jest napchane opór.
Czy ktoś miał do czynienia z reklamacją produktów Meyle HD?
I proszę nie mylić ze zwykłą linią produkcji Meyle , bo podobno między tymi produktami jest przepaść przekładająca się właśnie na jakość i wytrzymałość (i życzę sam sobie żeby właśnie tak było
).
No cóż, w przyszłości będę mógł się wypowiedzieć też na ten temat a jak ktoś ma już teraz doświadczenia z Meyle HD to chętnie poznam opinię.
Dziś też kupiłem Meyle HD (górne przednie na lewą i prawą stronę) .
Wg zapewnień sprzedawcy hurtowni jednej z sieci sprzedających auto części, to jest to samo co Lemforder, bo mieli niby do porównania obie marki w przekrojach poprzecznych.
Na Meyle HD producent daje też gwarancje 4lata ale nic nie ma mowy o przebiegu w km (dla mnie to trochę dziwne).
Różnica cenowa Meyle HD a Lemforder jest rzędu kilkunastu złotych na wahaczu.
Jeden górny wahacz Meyle HD kosztuje około 250zł a Lemforder około 270zł.
Faktem jest też że Meyle walczy o pozycję na rynku w europie i ich produktów w sklepach i hurtowniach jest napchane opór.
Czy ktoś miał do czynienia z reklamacją produktów Meyle HD?
I proszę nie mylić ze zwykłą linią produkcji Meyle , bo podobno między tymi produktami jest przepaść przekładająca się właśnie na jakość i wytrzymałość (i życzę sam sobie żeby właśnie tak było

No cóż, w przyszłości będę mógł się wypowiedzieć też na ten temat a jak ktoś ma już teraz doświadczenia z Meyle HD to chętnie poznam opinię.