[A6 C5] Sciagacz do dolnych wahaczy FL
- Oofol
- Forum Audi A6 / A7
- Kontakt:
[A6 C5] Sciagacz do dolnych wahaczy FL
WItam,
Chcialem sie rozeznac kto uzywa jakich sciagaczy do dolnych wahaczy w 4B FL..
Niedlugo bede zmienial u siebie ale juz widze ze nie mam wystarczajaco cienkiego sciagacza.
Moze wrzucili byscie jakies fotki sprawdzonych sciagaczy?
Chcialem sie rozeznac kto uzywa jakich sciagaczy do dolnych wahaczy w 4B FL..
Niedlugo bede zmienial u siebie ale juz widze ze nie mam wystarczajaco cienkiego sciagacza.
Moze wrzucili byscie jakies fotki sprawdzonych sciagaczy?
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Radosław
- Rocznik: 1998
- Moje auto: A6 C5
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 2.4 AGA 165KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Benzyna+LPG
Wiele razy wyciągałem wahacze w A4 B5 i teraz wyciągałem banana w A6 C5 z alu zwrotnicą i nigdy nie potrzebowałem ściągacza.
W A6 C5 aby wybić "banan" poluzowałem nakrętkę , założyłem nasadkę z przedłużką aby wystawała w górę ponad zacisk , pozostaje uderzyć raz porządnie młotkiem i wyskakuje. To samo podejrzewam zrobisz z "prostym" tyle ,że od dołu.
Jeśli masz żeliwną zwrotnicę ( ale raczej nie?) można przyłożyć młotkiem w zwrotnicę na wysokości sworznia. Powinien wyskoczyć. W alu zwrotnicy nie chciałem demolować i robić brzydkich odbić.
W A6 C5 aby wybić "banan" poluzowałem nakrętkę , założyłem nasadkę z przedłużką aby wystawała w górę ponad zacisk , pozostaje uderzyć raz porządnie młotkiem i wyskakuje. To samo podejrzewam zrobisz z "prostym" tyle ,że od dołu.
Jeśli masz żeliwną zwrotnicę ( ale raczej nie?) można przyłożyć młotkiem w zwrotnicę na wysokości sworznia. Powinien wyskoczyć. W alu zwrotnicy nie chciałem demolować i robić brzydkich odbić.
- Oofol
- Forum Audi A6 / A7
- Kontakt:
Hmm nie jestem pewien czy to tak latwo pojdzie - w poprzedniej z zeliwna zwrotnica nie udalo mi sie wypiac dolnych ramion... (montowane byly 2 lata wczesniej).
Tutaj (jest alu) jeszcze nie sprwdzalem jak to sie ma ale wole byc przygotowany. W ostatecznosci uzyje wybijaka bo i tak bede je wymieniac.
Tutaj (jest alu) jeszcze nie sprwdzalem jak to sie ma ale wole byc przygotowany. W ostatecznosci uzyje wybijaka bo i tak bede je wymieniac.
PM+
AVF+
ARE
AVF+
ARE
- phpbb3 forum A6
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Forum Audi
- Rocznik: 2005
- Moje auto: A6 C6
- Silnik: 2.6 ABC 150KM
- Napęd: Quattro
- Paliwo: Diesel
- Kontakt:
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Piotr
- Rocznik: 1995
- Moje auto: A6 C4
- Silnik: 2.0 130KM
- Napęd: FWD
- Paliwo: Benzyna
Opiszę moją sytuację z przed dwóch tygodni. Przy skręcie w prawo (prędkość ok.10 km/h) urwał mi się prawy przedni dolny wahacz (jeszcze orginalny, chyba), pierwsza moja myśl - koło odpadło, niestety było gorzej niż się spodziewałem, całe koło wpadło do środka uszkadzając błotnik, nadkole i jak się później okazało tylny dolny wahacz lekko się zgiął, stałem na środku drogi, o holowaniu nie było mowy. wracając do rzeczy udało mi się ściągnąć (z pomocą drugiego samochodu) na pobocze i byłem zmuszony do wymiany, przedni dolny wahacz- poluzowałem nakrętkę podłożyłem klocek po nią i opuściłem samochód (sama wyskoczyła), druga wyszła bez bólu (za pomocą młotka 1 kg) wraz z tuleją metalową.
-
- Forum Audi A6 / A7