Evcia pisze:Witam!
koledzy ja chyba właśnie potrzebuję nowy kompresor i miechy na przód, jeżeli jest to możliwe to poproszę o kontakt do osoby, która takie części sprzedaje
cześć,
też mam All 2,5 tdi 2002 - miałem prawie identyczny problem jak Ty - tyle że mój opadał na prawym przednim kole...
przyczyn opadania może być kilka - niestety zanim udało mi się naprawić mój problem musiałem się trochę wyedukować - super pomocne było to forum...
Po pierwsze - miechy. Mogą się przecierać tam gdzie przy zmianie wysokości zagina się guma - można zdiagnozować spryskując miech jakimś pienistym płynem (np. rozcieńczonym ludwikiem) i patrząc czy nie powstają bańki (u mnie tak było... :-P ) Rozwiązanie - miech do wymiany... Ja kupiłem rok temu używany z Allegro - jeździ do dziś.
Po drugie - kompresor. Jest to normalna pompka więc może się zużywać. Mój po ciągłej pracy przy podnoszeniu walniętego miecha chodził jak traktor... Miałem wymienić (koszt ponad 2tys.) ale mój magik od napraw wyjął go, rozebrał, oczyścił i nasmarował - do dziś chodzi pięknie...
Po trzecie - przewody doprowadzające sprężone powietrze. Bywa że się przecierają lub pękają - rzadko, ale podobno się zdarza.
No i po czwarte - wielozawór. To cudo, które rozdziela sprężone powietrze po przewodach. Podobno czasem się psuje - koszt koło 2,5 tys.
Ach - no i po piąte - nastawy podstawowe. Chodzi o parametry wysokości zapisane w sterowniku - do ustawienia przez VAG. Być może masz wprowadzone złe parametry i auto wraca do nich po wyłączeniu.
Jak widzisz trochę tego jest - daj znać czy udało Ci się już to naprawić? - jak nie to napiszę Ci w szczegółach co na ten temat wiem...
Pozdrawiam!