Mam A6C7 - zwykłe fotele bez podgrzewania regulacja ręczna..czy mogę je wymienić na regulowane elektornicznie i z podgrzewaniem ?
jest to możliwe? są kostki do podpięcia ? czy trzeba instalacje nowe robić?
wymiana foteli
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Grzegorz
- Rocznik: 2012
- Moje auto: A6 C7
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 3.0 TDI 245KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Tiptronic
- Paliwo: Diesel
I jak masz kiepski moduł 09, to też do wymiany + CP
WYKONANE MODY:
1)BOSE
2) OGRZEWANIE POSTOJOWE
3) SIDE ASSIST
4) LINE ASSIST
5) ACC
6) KAMERA COFANIA
7) PEŁNE QQ2
8) TUNER TV DVBT
9) SOFT CLOSE
10) HUD
11) NIGHT VISION
12) HaK ORIS
13) Wymiana oświetlenia wewnętrznego, na pełen LED
PLANY
1) PNEUMATYKA
1)BOSE
2) OGRZEWANIE POSTOJOWE
3) SIDE ASSIST
4) LINE ASSIST
5) ACC
6) KAMERA COFANIA
7) PEŁNE QQ2
8) TUNER TV DVBT
9) SOFT CLOSE
10) HUD
11) NIGHT VISION
12) HaK ORIS
13) Wymiana oświetlenia wewnętrznego, na pełen LED
PLANY
1) PNEUMATYKA
-
- Forum Audi A6 / A7
Witam. Podłacze sie rowniez pod temat.
Wymienilem swoje manualne fotele z regulowana elektrycznie ledzwia na pelna elektryke z pamiecia z S6. Na pamieci mi jednak nie zalezalo. Wiec kobitka z Allegro nie wyslala mi w ogole modulu.
Fotele wymienione, pasazera dziala git (lewy-anglik), prawy..... grzeje, ledzwia dziala, a fotel nie jezdzi. Pewno modul. Pojechalem na szrot, wpialem modul i ....... ruszyl. Hurra !
Niestety.
Dwa dni temu wymienialem oswietlenie nog na red-led, pasazer ok, tyl ok, kierowca pojechal do gory, led wymieniony, opuszczam i ......zdechl
Ledzwia dziala, grzeje, ale nie jezdzi.
Dzwonie, pytam, i slysze, ze "component protection zadzialal", ze pewno nie ma polaczenia z gateway, ze trzeba zrobic kodowanie. Podlaczmy komputer i lipa. Nie ma zadnych z tych opcji bo komp nic nie widzi. Drugi kumpel mowi. Kup wiazke z "polskiego" pasazera bez pamieci i ominiemy modul. Czy da sie jakos "kabelkami" obejsc ten modul, czy musze szukac tej wiazki ?
Czy w ogole da sie go obejsc ?
Ludzie jak zyc
W A4 B8, wyjalem stare, wpialem nowe, fakt bez pamieci i dzialalo.
Pomozcie, bo juz mi sie leb gotuje.
Pozdrawiam
Piotr
Wymienilem swoje manualne fotele z regulowana elektrycznie ledzwia na pelna elektryke z pamiecia z S6. Na pamieci mi jednak nie zalezalo. Wiec kobitka z Allegro nie wyslala mi w ogole modulu.
Fotele wymienione, pasazera dziala git (lewy-anglik), prawy..... grzeje, ledzwia dziala, a fotel nie jezdzi. Pewno modul. Pojechalem na szrot, wpialem modul i ....... ruszyl. Hurra !
Niestety.
Dwa dni temu wymienialem oswietlenie nog na red-led, pasazer ok, tyl ok, kierowca pojechal do gory, led wymieniony, opuszczam i ......zdechl

Dzwonie, pytam, i slysze, ze "component protection zadzialal", ze pewno nie ma polaczenia z gateway, ze trzeba zrobic kodowanie. Podlaczmy komputer i lipa. Nie ma zadnych z tych opcji bo komp nic nie widzi. Drugi kumpel mowi. Kup wiazke z "polskiego" pasazera bez pamieci i ominiemy modul. Czy da sie jakos "kabelkami" obejsc ten modul, czy musze szukac tej wiazki ?
Ludzie jak zyc

Pozdrawiam
Piotr
Gdanszczanin i Lechista z krwi i kości
- Edddisz
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Emem
- Rocznik: 2010
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 3.0 TDI 204KM
- Skrzynia: S-tronic
Re:
Udało się ogarnąć temat?gdanszczaninLgd pisze: ↑02 kwie 2020, 22:28Witam. Podłacze sie rowniez pod temat.
Niestety.
Dwa dni temu wymienialem oswietlenie nog na red-led, pasazer ok, tyl ok, kierowca pojechal do gory, led wymieniony, opuszczam i ......zdechlLedzwia dziala, grzeje, ale nie jezdzi.
Ludzie jak zyc
Pozdrawiam
Piotr
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Michał
- Rocznik: 2015
- Silnik: 2.0 TDI 190KM
- Napęd: Brak
Re: wymiana foteli
Koledzy, przerabiałem temat w A4 B8. Fotele manualne wymiana na elektryczne podgrzewane. Zamontowałem instalacje do elektryki pozycji fotela oraz grzania. Kupiłem zestaw foteli, kierowca z pamięcią ale bez modułu pamięci. Przerobiłem fotel z pamięcią na zwykły elektryczny działający bez modułu. Trzeba wymienić zestaw przycisków na zwykłe stykowe (zamiennik 4G0959747 działa w A4 B8 jak originał) ponieważ te od fotela z pamięcią sterują tylko sygnałami do modułu. Trzeba zakupić kostkę do zestawu przełączników stykowych albo bawić się w lutowanie na krótko do styków (nie polecam!). Po odpowiednim podłączeniu wszystkich 4 silnikow do nowych przycisków wszystko działa jak należy pod warunkiem że dobrze zrobiliście instalacje sterowania pozycją fotela.
Jeśli chodzi o grzanie to podobna sytuacja z montażem instalacji oraz wymiana panelu klimatronika oraz Component Protection. Moduł elektryki trzeba oczywiście zakodować pod grzanie. Dodatkowo jeżeli macie "biedny" moduł elektryki to także wymiana modułu, kodowanie oraz Component Protection.
Jeśli chodzi o grzanie to podobna sytuacja z montażem instalacji oraz wymiana panelu klimatronika oraz Component Protection. Moduł elektryki trzeba oczywiście zakodować pod grzanie. Dodatkowo jeżeli macie "biedny" moduł elektryki to także wymiana modułu, kodowanie oraz Component Protection.
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Wojciech
- Rocznik: 2011
- Silnik: 4.5 V8 520KM
- Napęd: FWD
- Skrzynia: Multitronic
Re: A6 C7 - wymiana foteli
Witam Wszystkich.
Chciałem podpiąć się do tematu ponieważ w moim audi są fotele podgrzewane, wentylowane, z pamięcią z pełną elektryka i modułem pod siedzeniem. Nie działa większość funkcji, samochód nie łączy się że sterownikami pod fotelem. Po rozeznaniu tematu wyszło że fotele nie są oryginalne , we wiązce auta
napewno komunikacji can i jeszcze paru innych kabelków. Napewno zasilanie i masa sa puszczone zbyt cienkim kablem. Niestety nie mam dostępu do schematów...czy jest ktoś kto mógłby pomóc w tym temacie.
Chciałem podpiąć się do tematu ponieważ w moim audi są fotele podgrzewane, wentylowane, z pamięcią z pełną elektryka i modułem pod siedzeniem. Nie działa większość funkcji, samochód nie łączy się że sterownikami pod fotelem. Po rozeznaniu tematu wyszło że fotele nie są oryginalne , we wiązce auta

-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Karol
- Rocznik: 2015
- Silnik: 2.0 DFBA 204KM
Re: wymiana foteli
oprócz dołożenia instalacji będziesz jeszcze musiał zmienić i dopisać panel klimy, + kodowanie ,etc.