Sklep Ipart
Sklep
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive

Pokrowce na siedzenia kubełkowe S-line

Wnętrze
ODPOWIEDZ
Lewix
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Pokrowce na siedzenia kubełkowe S-line

Post autor: Lewix » 17 gru 2018, 20:38

Witam serdecznie,

Chciałem się was poradzić odnośnie okryć które można wykorzystać do zabezpieczenia siedzeń zamieszczonych na zdjęciach :

Obrazek
Obrazek

Zdaje sobie sprawę, iż siedzenia sa ładne i fajnie by było je eksponować, stąd też wolał bym je eksponować w takim stanie jeśli warunki na to pozwalają, niestety dość intensywanie eksploatuje auto, dodatkowo nie wszyscy pasażerowie doceniają tego typo wnętrza oraz nie mają poczucia wartości i poszanowania dla tego typu samochodów stąd też wybór padł na pokrowce, niestety z racji, iż nie są to standardowe siedzenia mam problem z zakupem właściwych pokrowców, czy jesteście w stanie mi cos poradzić lub dać namiary na fachowców dorabiających tego typu rzeczy?

Nadmienię, iż allegro sprawdziłem, również paru tapicerów i firmy produkujące pokrowce - nikt nie chciał się podjąć zadania...

raverone74
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: raverone74 » 17 gru 2018, 23:13

Serce boli kiedy się czyta, że te piękne fotele chcesz zakryć pokrowcami ale rozumiem Twój ból :)
Ja też mam fotele s-line ale boki skórzane a środek alcantara więc mniej narażone na uszkodzenia na samym siedzisku.Z pokrowcami będziesz miał problem ale możesz rozejrzeć się za matą mocowaną na gumce :) szybki montaż i demontaż ;)

Awatar użytkownika
damos
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Imię: Damos
Rocznik: 2010
Moje auto: A6 C7
Nadwozie: Limuzyna
Silnik: 3.0 CDUC 245KM
Napęd: Quattro
Skrzynia: S-tronic
Paliwo: Benzyna

Post autor: damos » 18 gru 2018, 00:57

Aaaahh... to wersja Competition?
na przód poszukaj pokrowców uniwersalnych, ana tył szukaj pokrowców pod foteliki dziecięce.

Lewix
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: Lewix » 18 gru 2018, 11:39

Zgadza się wersja Competition, no nic dziękuję za dobre rady, znalazlem jedna firme w Łodzi ale niestety trzeba sie tam udac osobiscie, obiecali mi przez telefon ze uszyja pokrowce na miejscu, tylko ze rozmawialem z szefowa, a w praktyce to sie tak odbywa ze pozniej pracownik mowi ze jedak uszyc sie nie da. Pomimo ryzyka sprobuje moze efekt bedzie zadawalajacy - wyceniony koszt 320 zl + dojazd, przy wartosci auta tragedi nie ma. Aczkolwiek w swoich komentarzach naprowadziliscie mnie na pokrowce serwisowe, co prawda nie sa efektywne aczkolwiek bardzo szybko mozna je zamocowac i usunac, niektore sa wykonane ze skory ekologicznej czyli nie sa to typowe jednorazowki i moga troche posluzyc.

Awatar użytkownika
damos
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Imię: Damos
Rocznik: 2010
Nadwozie: Limuzyna
Silnik: 3.0 CDUC 245KM
Skrzynia: S-tronic
Paliwo: Benzyna

Post autor: damos » 18 gru 2018, 12:42

Poszukaj mat pod fotelik dziecięcy - są BARDZO wytrzymałe i bardzo wielorazowe:
https://www.google.com/search?q=mata+po ... +dziecięcy
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Mają gumowy spód, żeby się nie ślizgały i nie niszczyły skóry:
Obrazek
Obrazek

yarowsc
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Imię: Jarek
Rocznik: 2016
Nadwozie: Avant
Silnik: 3.0 TDI 326KM
Skrzynia: Tiptronic
Paliwo: Diesel
Kontakt:

Post autor: yarowsc » 18 gru 2018, 20:05

porażka, normalnie ręce opadają. te fotele są m/in po to, aby podkreślały "image" wozu. kup zwykłe szmaciane, a te chętnie odkupię. bo zakrywać, to grzech. po co to kupować wóz na takich fotelach i później pokrowcami zakrywać ??

pawcio81
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Imię: Paweł
Rocznik: 2009
Moje auto: A6 C6
Nadwozie: Avant
Silnik: 2.0TDI CAHA 170KM
Napęd: FWD
Skrzynia: Manual
Paliwo: Diesel

Post autor: pawcio81 » 18 gru 2018, 21:00

Ja osobiście w życiu bym nie kupił takiego wozu do codziennego "szurania" ;), ale to tylko moje osobiste zdanie, gdybym zamierzał użytkować intensywnie auto i wozić różnych pasażerów, nie koniecznie przejmujących się dbaniem o mój samochód, to bym kupił zwykłe, brzydkie, ale wytrzymałe szmaciane fotele. Niestety nie można mieć wszystkiego - albo auto do tyrania, albo do lasnowania i trzymania pod pierzynką, żeby było jak najdłużej jak nowe. Sam mam w C6 półskóry S-line i wiem ile się trzeba namęczyć, aby nie zniszczyć i utrzymać w doskonałej kondycji skórę, jak miałem wcześniej tapicerkę welurową, to było dużo łatwiej.
Trochę mi się przypomina sytuacja, gdy rok temu trochę przez pomyłkę kupiono u mnie w firmie wyposażonego na full pick-upa ze skórzaną tapicerką, która była przykryta pokrowcami szmacianymi, żeby się nie brudziła od ubrań roboczych.

ODPOWIEDZ

Wróć do „A6 C7 (2011-2018)”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl