Panele ozdobne (dekory) do przedliftowego sedana
- damos
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Damos
- Moje auto: A6 C7
- Rocznik: 2011
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 3.0 CDUC 245KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: S-tronic
- Paliwo: Benzyna
Panele ozdobne (dekory) do przedliftowego sedana
Chodzi mi po głowie wymiana paneli z aluminiowych na "matowe drewno" - takie, jak tu:
W związku z tym mam pytania:
1 - jakie są oryginalne oznaczenia takich paneli w ASO? (może ktoś zna cenę? mat1324? )
2 - czy komplet z polifta będzie pasować do wersji przedliftowej?
3 - sedan lub avant nie różnią się niczym w tych panelach?
4 - panele z UK różnią się czymś od europejskich? (po za opcją braku otworu na przyciski pamięci po lewej stronie, jeśli oba fotele nie miały pamięci)
5 - a może ktoś ma instrukcję demontażu tych paneli? (Nie chcę niczego uszkodzić)
W związku z tym mam pytania:
1 - jakie są oryginalne oznaczenia takich paneli w ASO? (może ktoś zna cenę? mat1324? )
2 - czy komplet z polifta będzie pasować do wersji przedliftowej?
3 - sedan lub avant nie różnią się niczym w tych panelach?
4 - panele z UK różnią się czymś od europejskich? (po za opcją braku otworu na przyciski pamięci po lewej stronie, jeśli oba fotele nie miały pamięci)
5 - a może ktoś ma instrukcję demontażu tych paneli? (Nie chcę niczego uszkodzić)
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Mateusz
- Moje auto: A6 C6
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 3.0 TDI 233KM
- Skrzynia: Tiptronic
- Paliwo: Diesel
- Kontakt:
1. Podam za godzinkę z dopasowaniem do Twojego auta. Wiem, że jest to kolor 'naturalny brąz jesionowy' o oznaczeniu AJ3.
2. Powinno pasować, ale sprawdzę, gdy będę miał numery. Sprawdzę również w jakich autach/modelach były montowane dane dekory.
3. Nie ma różnicy pomiędzy sedanem a avantem .
4. To akurat jest najmniejszy problem, ale zobacz, że ten dłuższy prawy dekor na desce z napisem quattro będzie odbiciem lustrzanym w angliku .
5. Instrukcje prześlę, ale wieczorem, ponieważ nie mam teraz zbytnio czasu .
2. Powinno pasować, ale sprawdzę, gdy będę miał numery. Sprawdzę również w jakich autach/modelach były montowane dane dekory.
3. Nie ma różnicy pomiędzy sedanem a avantem .
4. To akurat jest najmniejszy problem, ale zobacz, że ten dłuższy prawy dekor na desce z napisem quattro będzie odbiciem lustrzanym w angliku .
5. Instrukcje prześlę, ale wieczorem, ponieważ nie mam teraz zbytnio czasu .
- damos
- Forum Audi A6 / A7
Tak jest - AJ3mat1324 pisze:1. Podam za godzinkę z dopasowaniem do Twojego auta. Wiem, że jest to kolor 'naturalny brąz jesionowy' o oznaczeniu AJ3.
Super! Zakładam, że mocowania są identyczne, niezależnie od materiału (aluminium/drewno naturalne/drewno lakierowane)mat1324 pisze:2. Powinno pasować, ale sprawdzę, gdy będę miał numery. Sprawdzę również w jakich autach/modelach były montowane dane dekory.
Fakt - to było tak oczywiste, że nawet nie wspomniałemmat1324 pisze:4. To akurat jest najmniejszy problem, ale zobacz, że ten dłuższy prawy dekor na desce z napisem quattro będzie odbiciem lustrzanym w angliku
Wow! Wielkie dzięki!mat1324 pisze:5. Instrukcje prześlę, ale wieczorem, ponieważ nie mam teraz zbytnio czasu .
- damos
- Forum Audi A6 / A7
Nie dziwię się. "Na żywo" komplet wygląda bajecznie.mat1324 pisze:Komplet 8 dekorów w ASO to koszt ok. 6850 zł . Oczywiście w tym kolorze .
O ile na rynku wtórnym gładkie, lakierowane zestawy można znaleźć dość łatwo o tyle ten wariant jest bardzo rzadko spotykany. Zgaduję, że nie był tani w zakupie
Na żywo wygląda super:
-
- Forum Audi A6 / A7
- Kontakt:
Zestawienie dekorów w kolorze matowego brązowego drewna do Twojego auta:
1) 4G1 853 190 J - prawy na desce,
2) 4G1 853 189 D - lewy na desce,
3) 4G0 864 261 N - tunel,
4) 4G0 863 440 M » 4G0 863 440 AL - schowek/popielniczka,
5) 4G0 867 409 J - drzwi lewe przednie,
6) 4G0 867 410 H - drzwi prawe przednie,
7) 4G0 867 419 H - drzwi lewe tylne,
8) 4G0 867 420 H - drzwi prawe tylne.
Trochę podejrzane jest, że lewe przednie drzwi mają końcówkę 'J', a reszta drzwi już 'H' , ale tak wychodzi według ETKI. Wszystkie dekory były używane w wersji poliftowej, oprócz tych na desce, ponieważ po lifcie mają inne numery. Możliwe, że niczym się nie różnią, jednak mają inne oznaczenia.
Z tego co patrzyłem, to najwięcej jest pracy przy wymianie dekorów w tunelu środkowym, ponieważ trzeba go całego rozebrać. Trochę mniej jest przy tych na desce. Natomiast te w drzwiach wystarczy tylko odpowiednio podważyć. Szczegóły są w tej paczce << link >>. W razie czego mogę podesłać brakujące instrukcje.
[ Dodano: 2017-10-17, 20:34 ]
Zdjęcie dekorów, które dodałeś w pierwszym poście pochodzi z aukcji na allegro i akurat są one we Wrocławiu. Kupiłeś je?
[ Dodano: 2017-10-17, 20:36 ]
Według VINu i kodów wyposażenia masz teraz dekory 'aluminium trigon', czyli coś takiego:
1) 4G1 853 190 J - prawy na desce,
2) 4G1 853 189 D - lewy na desce,
3) 4G0 864 261 N - tunel,
4) 4G0 863 440 M » 4G0 863 440 AL - schowek/popielniczka,
5) 4G0 867 409 J - drzwi lewe przednie,
6) 4G0 867 410 H - drzwi prawe przednie,
7) 4G0 867 419 H - drzwi lewe tylne,
8) 4G0 867 420 H - drzwi prawe tylne.
Trochę podejrzane jest, że lewe przednie drzwi mają końcówkę 'J', a reszta drzwi już 'H' , ale tak wychodzi według ETKI. Wszystkie dekory były używane w wersji poliftowej, oprócz tych na desce, ponieważ po lifcie mają inne numery. Możliwe, że niczym się nie różnią, jednak mają inne oznaczenia.
Z tego co patrzyłem, to najwięcej jest pracy przy wymianie dekorów w tunelu środkowym, ponieważ trzeba go całego rozebrać. Trochę mniej jest przy tych na desce. Natomiast te w drzwiach wystarczy tylko odpowiednio podważyć. Szczegóły są w tej paczce << link >>. W razie czego mogę podesłać brakujące instrukcje.
[ Dodano: 2017-10-17, 20:34 ]
Zdjęcie dekorów, które dodałeś w pierwszym poście pochodzi z aukcji na allegro i akurat są one we Wrocławiu. Kupiłeś je?
[ Dodano: 2017-10-17, 20:36 ]
Według VINu i kodów wyposażenia masz teraz dekory 'aluminium trigon', czyli coś takiego:
- damos
- Forum Audi A6 / A7
Może dlatego, ze przednie, lewe mają zestaw przycisków do pamięci ustawień fotela, a pozostałe już nie mają?mat1324 pisze:Trochę podejrzane jest, że lewe przednie drzwi mają końcówkę 'J', a reszta drzwi już 'H
Nie, te z Wrocławia maja chorą cenę a sprzedający w dość obcesowy sposób odmówił jakichkolwiek negocjacji... Cóż.. powiszą mu kilka lat i sprzeda za 500 PLNmat1324 pisze:Zdjęcie dekorów, które dodałeś w pierwszym poście pochodzi z aukcji na allegro i akurat są one we Wrocławiu. Kupiłeś je?
mam właśnie takie!mat1324 pisze:Według VINu i kodów wyposażenia masz teraz dekory 'aluminium trigon', czyli coś takiego:
Dzięki za paczkę!
Przerabiam ten sam temat, niechcacy przez pospiech kupiłem sobie zestaw bez czesci do tunelu i teraz poszukuję (popielniczka jest). Pytałem tego samego goscia na allegro ale faktycznie nie chce sie dac ruszyc. Czy widziałes je faktycznie na zywo czy tylko na foto ? ja tylko na foto i mnie oczarowały ale jak założyłem to powiem Ci, że D... nie urywają w rzeczywistości Wymiana jest banalna poza tunelem, gdybys potrzebował pomocy to pisz. Moze bede sprzedawał swoje jak nie dorwę nigdzie części tunelu. A swoja droga ta cena za te ktore sa na allegro nie jest zła bo tych dekorów narazie wiele na rynku nie ma
-
- Forum Audi A6 / A7
damos, Cześć. Mam do Ciebie ogromną prośbę. Kupiłem komplet dekorów w srebrnym kolorze, takich jak ty miałeś w oryginale w swoim aucie. Jeden z elementów jest uszkodzony i muszę go dokupić w ASO. Niestety na żadnym z elementów nie ma wybitego kodu koloru. Kolory srebrne dekorów występują w czterech wersjach, w systemie nazywają się "stalowo szary TU4", "Flex R66", "Szaro srebrny KD6", "Srebrno beżowy KQ"
Pomimo, że w ASO położyłem na stół dokładnie taki element, jaki chcę zamówić, nie ma takiej opcji, bo nie wiedzą jaki to kolor, mogą zamówić ale jedynie po nr VIN auta, które ma takie dekory.
I tutaj moja prośba. Czy podałbyś mi swój VIN, żebym pod niego mógł zamówić sobie ten dekor?
A może któryś z kolegów wie jak nazywa się ten kolor?
Pozdrawiam
Pomimo, że w ASO położyłem na stół dokładnie taki element, jaki chcę zamówić, nie ma takiej opcji, bo nie wiedzą jaki to kolor, mogą zamówić ale jedynie po nr VIN auta, które ma takie dekory.
I tutaj moja prośba. Czy podałbyś mi swój VIN, żebym pod niego mógł zamówić sobie ten dekor?
A może któryś z kolegów wie jak nazywa się ten kolor?
Pozdrawiam
MARCIN
-
- Forum Audi A6 / A7
- Kontakt:
Nie czytałeś dokładnie tego tematu . Kolega ma dekory "aluminium trigon" o kodzie AR8. W jednym poście masz nawet zdjęcie tych dekorów. Mam jego VIN, bo już mu to sprawdzałem.
[ Dodano: 2019-10-15, 14:29 ]
Napisz, który element masz uszkodzony, to podam jego oznaczenie z wykorzystaniem numeru VIN kolegi damos.
[ Dodano: 2019-10-15, 14:29 ]
Napisz, który element masz uszkodzony, to podam jego oznaczenie z wykorzystaniem numeru VIN kolegi damos.