Naprawa head up display - złuszczone lustereczko
Naprawa head up display - złuszczone lustereczko
Panowie takie plastikowe lustereczko (kawałek plastiku natryśnięty farbą lustrzaną) całe się złuszczyło... masakra. Po długie walce wyjęłem to dziadostwo bez demontażu przedniej szyby. Tylko jak to naprawić? wiecie gdzie mogę taką część dostać? Ratujcie
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Paweł
- Rocznik: 2009
- Moje auto: A6 C6
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.0TDI CAHA 170KM
- Napęd: FWD
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Diesel
Warto podzwonić po firmach regenerujących odbłyśniki, choć coś mi się kojarzy, że napylanie próżniowe na elementy z tworzywa jest trudne bądź niemożliwe, ale może wystarczy kawałek cieniutkiej blaszki przykleić na element z tworzywa, a samą blaszkę napylić. Może udałby się patent z zakupem lusterka rowerowego na Aliexpress - one są wykonane nie ze szkła, tylko z polerowanego kawałka stali nierdzewnej, może by samą blachę wyciął.
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Paweł
- Rocznik: 2009
- Moje auto: A6 C6
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.0TDI CAHA 170KM
- Napęd: FWD
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Diesel
Szkoda, zawsze staram się wierzyć w fachowość polskich specjalistów, wiele razy byłem bardzo zadowolony z różnych usług, choć niestety dalej przeważa niska jakość i wmawianie klientowi przed wykonaniem usługi, że będzie dobrze, a później niestety wielkie rozczarowanie, byłem przekonany, że napylili próżniowo aluminiumyarowsc pisze:i już masz odpowiedźpawcio81 pisze:Jak zostało napylone próżniowo przez Polską firmę, tak, jak to się robi przy odbłyśnikach bądź dekoracyjnych ramkach, to jestem przekonany, że wytrzyma lata, nie to co fabryczny niemiecki syf

- Lechunlx
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Leszek
- Rocznik: 2011
- Moje auto: A7 4G
- Nadwozie: Liftback
- Silnik: 2.0 TFSI 252KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Tiptronic
- Paliwo: Benzyna
Re: Naprawa head up display - złuszczone lustereczko
Witam,
Odgrzeję temat, ale nie znalazłem nigdzie rozwiązania takiego samego problemu z złuszczonym lustrem.
Czy komuś może udało się je skutecznie zregenerować?
Odgrzeję temat, ale nie znalazłem nigdzie rozwiązania takiego samego problemu z złuszczonym lustrem.
Czy komuś może udało się je skutecznie zregenerować?