Witam. Panowie jestem tu nowy zakupiłem świeżo Audi a6 c7 i bardzo brakuje mi podświetlenia boczków tak jak to było w a6 c6.
Posiadam już listwy z ledami i ledy oświetlenia schowków boczków. Potrzebuję opis pinów sterowników drzwi w które mam się wpiąć. Z góry dziękuję za odpowiedź
ps kodowanie ogarnę : )
Montaż oświetlenia Ambiente A6 C7 prośba o schematy
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Darek
- Rocznik: 2004
- Moje auto: A6 C6
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.4 ALF 165KM
- Napęd: FWD
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Benzyna+LPG
Nie wiem czy w c7 jest jak w c6. W c6 po rozebraniu boczków i ukazanie się sterownika drzwi zrobiłem tak.
Zakodowałem najpierw sterownik na pakiet dodatkowego oświetlanie przez co w vcds wywalało mi błąd że jest usterka w odwodzie, przez co pokazało się napięcie na pinie.
W c6 masa to kabel brązowy, pewnie w c7 jest tak samo. Teraz bierze multimetr ustawiasz na napięcie do 20 v i czarną sąde multimetra do brązowego, a czerwoną do wolnych pinów w sterowniku aż pokaże się napięcie i tyle. Już wiesz w który pin się podłączyć. Ja w ten sposób dołożyłem sobie pakiet oświetlenia w c6.
Pozdrawiam
Zakodowałem najpierw sterownik na pakiet dodatkowego oświetlanie przez co w vcds wywalało mi błąd że jest usterka w odwodzie, przez co pokazało się napięcie na pinie.
W c6 masa to kabel brązowy, pewnie w c7 jest tak samo. Teraz bierze multimetr ustawiasz na napięcie do 20 v i czarną sąde multimetra do brązowego, a czerwoną do wolnych pinów w sterowniku aż pokaże się napięcie i tyle. Już wiesz w który pin się podłączyć. Ja w ten sposób dołożyłem sobie pakiet oświetlenia w c6.
Pozdrawiam