Kierownica A6 C7 zmiana na 3 ramienna
Kierownica A6 C7 zmiana na 3 ramienna
witam, Mam szybkie pytanie czy da sie zmienic kierownice z 4 na 3 raminena..oczywiscie zmienie ulegnie poduszka. Z ASO audi otrzymałem info ze strace gwarancje i ze sa specjalne kodowania dla pojazdów z ACC. Mozecie pomoc w tej sprawie? Da sie zrobić ?
Ostatnio zmieniony 19 maja 2016, 22:58 przez gmail.com, łącznie zmieniany 1 raz.
- Quash
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Tomek
- Rocznik: 2011
- Moje auto: A6 C7
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 3.0 CDUC 245KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: S-tronic
- Paliwo: Benzyna
Da sie to zrobic i jest banalne, sam u siebie niedawno zmienialem. Nie wiem o jakim kodowaniu do acc mowi ASO ale z tego co wiem to ACC jest wbudowane w manetki i kolumne a nie w sama kierownice w ktorej jest tylko multifunkcja zainstalowana i ewentualne kodowanie zeby dodac albo cos odjac z multifunkcji tez zajmuje 5 minut.
460KM/550NM Compsport Stage 2
- Wróbel Paweł
- Forum Audi A6 / A7
- Kontakt:
Kolego Paweł Wróbel - napisz czy udało Ci się dokończyć temat z wymianą tej kierownicy ?
Gdzie kupowałeś i za ile jeśli to nie tajemnica? Też myślałem o takiej podmianie bo właśnie zmieniłem c6 na c7 i ta trójramienna jest znacznie ładniejsza
Na alle =drogo widziałem za około 2300zł więc chyba trochę dużo
Gdzie kupowałeś i za ile jeśli to nie tajemnica? Też myślałem o takiej podmianie bo właśnie zmieniłem c6 na c7 i ta trójramienna jest znacznie ładniejsza

Na alle =drogo widziałem za około 2300zł więc chyba trochę dużo

Jedynym sposobem pozbycia się pokusy jest uleganie jej, wiec aby nie oszaleć, nieraz musimy udawać szaleńców 

- nilson9@wp.pl
- Forum Audi A6 / A7
Jak masz " czysta " klapke to bez problemu podmienisz np na " sline " lub " rs "nilson9@wp.pl pisze:Witam podepnę sie pod pytanie
Mam a6c72016 rok w S linę ale nie mam znaczka na kierownicy czy można go dokupić i podmienić wydaje mi sie ze tam powinno byc logo S line a ja mam czysta czarna klapkę
Pozdrawiam
Paweł
Bylo 1009 KM a juz jest 1183 w GARAGE - łacznie
i jeszcze urosnie 

- nilson9@wp.pl
- Forum Audi A6 / A7
Witam wszystkich forumowiczów mam pytanie. Chciałbym zmienić kierownicę ponieważ mam 3 ramienną ale bez łopatek do zmiany biegów a chciałbym zmienic na taką z łopatkami też 3 ramienną. Zastanawiam się czy potrzebuje jakiegoś modułu do niej tak żeby po wymianie można było zmieniać nimi biegi z kierownicy. Byłbym wdzięczny za pomoc i info w tym temacie. Pozdrawiam 

Cześć, mam pytanie do posiadaczy kierownicy z łopatkami, obecnie przymierzam się do jej zakupu i zamontowania, mam 3 ramienną lecz zwykłą.
- czy jadąc w trybie 'D' po redukcji biegu łopatką, np. przed zamiarem wyprzedzania, skrzynia przełącza się w tryb 'S' ?
- po redukcji biegu łopatką - jeżeli np. nie zdecyduje się na gwałtowne przyśpieszenie/wyprzedzanie, - po jakim mniej więcej czasie, ilu sekundach, skrzynia powraca do zwykłej jazdy?
- czy jadąc w trybie 'D' po redukcji biegu łopatką, np. przed zamiarem wyprzedzania, skrzynia przełącza się w tryb 'S' ?
- po redukcji biegu łopatką - jeżeli np. nie zdecyduje się na gwałtowne przyśpieszenie/wyprzedzanie, - po jakim mniej więcej czasie, ilu sekundach, skrzynia powraca do zwykłej jazdy?

- qujot
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Krzysztof
- Rocznik: 2012
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 3.0 TFSI 310KM
- Skrzynia: Tiptronic
Raczej nie, będzie to chyba zwykłe zbicie biegu 'D' a na liczniku widnieje wtedy 'M' (przynajmniej u mnie, skrzynia Tiptronic)filipo pisze:- czy jadąc w trybie 'D' po redukcji biegu łopatką, np. przed zamiarem wyprzedzania, skrzynia przełącza się w tryb 'S' ?
tak na oko z 5-10 sekundfilipo pisze:- po redukcji biegu łopatką - jeżeli np. nie zdecyduje się na gwałtowne przyśpieszenie/wyprzedzanie, - po jakim mniej więcej czasie, ilu sekundach, skrzynia powraca do zwykłej jazdy?![]()
- repek92
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Marcin
- Rocznik: 2003
- Moje auto: A6 C5
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.5TDI BDH 180KM
- Skrzynia: Tiptronic
- Paliwo: Diesel
Raczej nie przełącza się w tryb S ponieważ wciskając gaz do oporu to skrzynia i tak będzie ciągnęła do końca obrotów. Tryb S ma za zadanie jakby trzymać auto na wyzszym biegu żeby był bardziej dynamiczny zobacz sobie jadąc spokojnie wrzuć sobie na S to zobaczysz że zredukuje o jeden bieg. Po zmianie loptkami gdy nie będziesz ruszał powinno się zmienić po może 5 sekund
Lektorzy, nagrania: multifonika.net
- damos
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Damos
- Rocznik: 2010
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 3.0 CDUC 245KM
- Skrzynia: S-tronic
Raczej nie. Wtedy chyba wchodzi w tryb "M" - tak, jak pisał @qujotfilipo pisze:- czy jadąc w trybie 'D' po redukcji biegu łopatką, np. przed zamiarem wyprzedzania, skrzynia przełącza się w tryb 'S' ?
Zajmuje to kilka sekund. Nie wiem, ilefilipo pisze:- po redukcji biegu łopatką - jeżeli np. nie zdecyduje się na gwałtowne przyśpieszenie/wyprzedzanie, - po jakim mniej więcej czasie, ilu sekundach, skrzynia powraca do zwykłej jazdy?