Keyless Go - kluczyk komfortowy - jakie zabezpieczenie?
Keyless Go - kluczyk komfortowy - jakie zabezpieczenie?
Witam,
chciałbym zapytać czy macie jakieś swoje sposoby na to, żeby chronić kluczyki radiowe do swoich samochodów? Słyszeliście na pewno o kradzieżach na walizkę. Temat pewnie znacie. Jeśli nie, to tutaj trochę: można poszukać w necie na hasło "kradzież na walizkę" - masa treści.
Ja odbieram swoje audi niebawem i chciałbym się jakoś zabezpieczyć. Rozsądnie wygląda porządne etui np. takie: https://koruma.pl/product-pol-128-Etui- ... chodu.html
Jakie są Wasze doświadczenia i patenty?
chciałbym zapytać czy macie jakieś swoje sposoby na to, żeby chronić kluczyki radiowe do swoich samochodów? Słyszeliście na pewno o kradzieżach na walizkę. Temat pewnie znacie. Jeśli nie, to tutaj trochę: można poszukać w necie na hasło "kradzież na walizkę" - masa treści.
Ja odbieram swoje audi niebawem i chciałbym się jakoś zabezpieczyć. Rozsądnie wygląda porządne etui np. takie: https://koruma.pl/product-pol-128-Etui- ... chodu.html
Jakie są Wasze doświadczenia i patenty?
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Mateusz
- Rocznik: 2011
- Moje auto: A6 C6
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 3.0 CDYA 239KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Tiptronic
- Paliwo: Diesel
- Kontakt:
W podejrzanych miejscach auto zamykać normalnie pilotem lub sprawdzać czy jest zamknięte pociągając klamkę
. Dodatkowo warto porządnie ubezpieczyć auto i zawsze zabierać ze sobą dokumenty, ponieważ gdy zostaną w aucie, to ubezpieczalnia może nie wypłacić pełnej kwoty.

Ostatnio zmieniony 01 sty 1970, 01:00 przez mat1324, łącznie zmieniany 2 razy.
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Mateusz
- Rocznik: 2011
- Moje auto: A6 C6
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 3.0 CDYA 239KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Tiptronic
- Paliwo: Diesel
- Kontakt:
Ewentulanie założyć dodatkowe bezprzewodowe zabezpieczenie, które odcina zapłon (w dowolny sposób). Może działać na innej częstotliwości i jeśli nie ma nadajnika np. w formie breloczka w pobliżu auta, to nie można go odpalić. Podchodząc do auta zostałoby ono otwarte oraz odbezpieczone. Nawet jeśli złodzieje przechwyciliby sygnał z kluczyka, to nie odpalą, bo auto będzie odcięte od zapłonu. Pomijam zabezpieczenia, które mają włącznik w kabinie, ponieważ nie po to kupiłeś auto z keyless.
Etui też jest jakimś pomysłem, ale nie wiem czy na 100% chroni przed złodziejem.
Etui też jest jakimś pomysłem, ale nie wiem czy na 100% chroni przed złodziejem.
Ostatnio zmieniony 01 sty 1970, 01:00 przez mat1324, łącznie zmieniany 1 raz.
Z tego co się dowiadywałem to trzeba się zapatrzyć w sprawdzone etui izolujące kluczyk i tyle.Z tym,że to chroni tylko przed kradzieżą na walizkę,ale jak już złodziej wejdzie do środka i będzie chciał ukraść auto to potrzeba jeszcze dodatkowego zabezpieczenia.Czy ktoś wie dokładnie jak jest z tym bear-lockiem do A6 C7?Czy montaż jest solidny bo niektórzy producenci aut stosują słabe materiały i nie ma gdzie tej blokady solidnie przymocować?Jak z gwarancją producenta na auto przy montowaniu tego ustrojstwa poza ASO?