[Audi A6 C6] Zamiana zwykłej kierownicy na s-line
- pawko
- Forum Audi A6 / A7
[Audi A6 C6] Zamiana zwykłej kierownicy na s-line
Witajcie koledzy.
Bardzo bym chciał zamienić swoją zwykłą multifunkcyjną kierownicę na tą z modelu s-line.
Pytanie do Was czy mogę to zrobic bez wiekszych problemów tzn:
- jak wygląda sprawa poduszek czy będą pasować moje ze zwykłej do kierownicy s-line
-czy nie bedzie żadnych błędów wyświetlanych ?
-co z multifunkcją czy będzie działać w 100%
Jedynm slowem czy to zabieg typu plug and play czy wyższa szkoła ?
uprzejmię dziekuję za pomoc w temacie.
pozdr Pawko
Bardzo bym chciał zamienić swoją zwykłą multifunkcyjną kierownicę na tą z modelu s-line.
Pytanie do Was czy mogę to zrobic bez wiekszych problemów tzn:
- jak wygląda sprawa poduszek czy będą pasować moje ze zwykłej do kierownicy s-line
-czy nie bedzie żadnych błędów wyświetlanych ?
-co z multifunkcją czy będzie działać w 100%
Jedynm slowem czy to zabieg typu plug and play czy wyższa szkoła ?
uprzejmię dziekuję za pomoc w temacie.
pozdr Pawko
Nie wiem którą kierownicę S-line masz na myśli czy tylko 3 ramienną z logo S-line u dołu, czy taką wypas spłaszczoną u dołu. Jeżeli zwykłą to operację masz plug & play i poducha będzie pasować.
Jeżeli spłaszczona wchodzi w rachubę to przecież masz inną poduchę bo tam masz okrągłą .
Przed przeszczepem odłącz sobie akumulator i przewód w komorze silnika od doładowywania akumulatora potem dla bezpieczeństwa poczekaj kilka minut zanim zaczniesz bebeszyć (aby wszystkie napięcia i prądy z kondesatorów pozanikały bo poducha jest na to wrażliwa) dalej to masz już z górki.
Jak tak robiłem w A4 i Octavii bez problemu wszystko działało po ponownym podłączeniu power'a, żadnych błędów
Jeżeli spłaszczona wchodzi w rachubę to przecież masz inną poduchę bo tam masz okrągłą .
Przed przeszczepem odłącz sobie akumulator i przewód w komorze silnika od doładowywania akumulatora potem dla bezpieczeństwa poczekaj kilka minut zanim zaczniesz bebeszyć (aby wszystkie napięcia i prądy z kondesatorów pozanikały bo poducha jest na to wrażliwa) dalej to masz już z górki.
Jak tak robiłem w A4 i Octavii bez problemu wszystko działało po ponownym podłączeniu power'a, żadnych błędów
-
- Forum Audi A6 / A7
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Krzysztof
- Rocznik: 2007
- Moje auto: A6 C6
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 3.0 220KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: S-tronic
- Paliwo: Diesel
Tak jak kolega wspomniał poducha nie podejdzie do s-ki,po wymianie dochodzi jeszcze zmiana kodowania kierownicy-jeżeli chodzi o poprawne działanie multifunkcji.grzegorz09 pisze:Witam wszystkich tez chce wymienic kierownice z multifunkcyjnej czteroramiennej na s-line trzyramienna tylko czy moja poduszka bedzie pasowac bo mam sama kierownice od s-line i chcialem przezycic moja tyle ze moja ma cztery ramiona
Mody za przyzwoleniem mojej żonki :
-
- Forum Audi A6 / A7
Jeżeli masz kierownicę sline to wykręć swoją poduchę i porównaj,2min roboty.Odłącz aku i odkręć 2 śruby od tyłu kiery za zaślepkami.grzegorz09 pisze:Niema jakiejs opcji zeby ta poduche zamontowac do s-line?
[ Dodano: 2013-07-09, 23:04 ]
Predzej na forum ktos pisal ze to kwestia tylko wymiany i wszystko bedzie dzialac bez kodowania teraz sam juz niewiem co zrobic
-
- Forum Audi A6 / A7
-
- Forum Audi A6 / A7
- Skrzynia: S-tronic
- Paliwo: Diesel
Chyba nie będzie działać skoro jest inne kodowanie 3 i 4-ramiennej ale może się myle.grzegorz09 pisze:Ok a co z kodowaniem kierownicy multifunkcyjnej musze to zrobic czy powinna dzialac ja moja poprzednia bo tez jest multifunkcyjna
W sumie z kodowaniem to najmniejszy problem

-
- Forum Audi A6 / A7
-
- Forum Audi A6 / A7