[Audi A6 C6] Wymiana licznika/zegarow
- cebo0650
- Forum Audi A6 / A7
[Audi A6 C6] Wymiana licznika/zegarow
Mam A6 z 2006 roku, z nawigacja (kolorowy DIS) kotre pochodzi z USA. Licznik jest w milach, ale ze jestem w Kanadzie chcailbym wymienic licznik na km/h.
Obecnie licznik (ten z milami) ktory jest zamontowany w samochodzie ma numer czesci:
4F0 920 983 C
Znalazlem na Alledrogo kilka licznikow z numerem: 4F0 920 932 R
Po pierwsze, czy wie ktos jak mozna sie upewnic ze ten licznik ma kolorowy DIS? Z tego co slyszalem liczniki z ostatnimi trzema numerami powyzej 930 maja kolorowy DIS, ale nie jestm 100% pewny ze to prawda.
Po drogie, czy mozna sia jakos upewnic ze licznik bedzie chodzil w moim samochodzie?
Obecnie licznik (ten z milami) ktory jest zamontowany w samochodzie ma numer czesci:
4F0 920 983 C
Znalazlem na Alledrogo kilka licznikow z numerem: 4F0 920 932 R
Po pierwsze, czy wie ktos jak mozna sie upewnic ze ten licznik ma kolorowy DIS? Z tego co slyszalem liczniki z ostatnimi trzema numerami powyzej 930 maja kolorowy DIS, ale nie jestm 100% pewny ze to prawda.
Po drogie, czy mozna sia jakos upewnic ze licznik bedzie chodzil w moim samochodzie?
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Forum Audi
- Rocznik: 2007
- Moje auto: S6 C6
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 4.2 326KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Multitronic
- Paliwo: Benzyna
- Kontakt:
Licznik w km/h dla Twojego auta ma symbol 4F0920933X, albo : 4F0920932HX, albo z 10 innych zamienników.

p.s: kupuj liczniki tylko z dowodami zakupu...
można pytając się. Ma kolorowy DIS, ale nie jest odpowiednikiem Twojego licznika.cebo0650 pisze:Znalazlem na Alledrogo kilka licznikow z numerem: 4F0 920 932 R
Po pierwsze, czy wie ktos jak mozna sie upewnic ze ten licznik ma kolorowy DIS?
nieprawda 8-) Prawdą jest że jeśli te cyfry są mniejsze od 930 to na bank monochrom, ale część monochromów ma je wyższecebo0650 pisze: Z tego co slyszalem liczniki z ostatnimi trzema numerami powyzej 930 maja kolorowy DIS, ale nie jestm 100% pewny ze to prawda.

można się zapytać czy powinien pasować, ale upewnisz się dopiero w serwisie przy montażucebo0650 pisze:Po drogie, czy mozna sia jakos upewnic ze licznik bedzie chodzil w moim samochodzie?

Wykonane mody
:
C6:
- lustreko fotochrom
- bixenony (+AFS) z poziomowaniem i zmywaniem, LED
- MMI High, Navi, BT, TV, DVD, AMI
- elektryczne stołki
- parktronic plus
- ogrzewanie postojowe
- ori kamerka cofania
- TPMS
C7:
- ori kamerka, ori hak

C6:
- lustreko fotochrom
- elektryczne stołki
- parktronic plus
- ogrzewanie postojowe
- ori kamerka cofania
- TPMS
C7:
- ori kamerka, ori hak
- cebo0650
- Forum Audi A6 / A7
Dzwonilem juz do trzech roznych serwisow Audi w okolicy ale widac ze sie znaja sie jak Robin Hood na kombajnie bo zaden nie byl w stanie powiedzec mi czy 4F0 920 932 R bedzie pasowal. Na komputerach wszystkim wyskakuje ze 4F0 920 934 to numer katalogowy licznikow do samochodow na rynek Kanadyjski.tmr pisze: można się zapytać czy powinien pasować, ale upewnisz się dopiero w serwisie przy montażu
Nastepna sprawa jest przebieg na liczniku uzywamnum kotry ewentualnie kupie. Serwis oczywiscie mowi ze nie sa w stanie tego zmienic na prawidlowy przebieg auta.
Czytalem tutaj w kilku miejscach ze jest to mozliwe i w sewisie (widac w Polsce sie znaja) i za pomoca VAG Commander.
Czy moge prosic kogos o podeslanie informacji jak to zalatwic VAG Commanderem?
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Forum Audi
- Rocznik: 2007
- Moje auto: S6 C6
- Skrzynia: Multitronic
- Kontakt:
tak. w dieslu :lol:cebo0650 pisze: Na komputerach wszystkim wyskakuje ze 4F0 920 934 to numer katalogowy licznikow do samochodow na rynek Kanadyjski.
jak już będziesz miał założone i dopasowane w aso zegary - podeślę Ci na PW info.cebo0650 pisze:Czy moge prosic kogos o podeslanie informacji jak to zalatwic VAG Commanderem?
pozdr
Wykonane mody
:
C6:
- lustreko fotochrom
- elektryczne stołki
- parktronic plus
- ogrzewanie postojowe
- ori kamerka cofania
- TPMS
C7:
- ori kamerka, ori hak

C6:
- lustreko fotochrom
- elektryczne stołki
- parktronic plus
- ogrzewanie postojowe
- ori kamerka cofania
- TPMS
C7:
- ori kamerka, ori hak
- cebo0650
- Forum Audi A6 / A7
Co za debile!!tmr pisze:tak. w dieslu :lol:

Super, dzieki bardzo! :-Dtmr pisze:jak już będziesz miał założone i dopasowane w aso zegary - podeślę Ci na PW info.
pozdr
Wyczytalem tez ze po zamianie licznika wlaczy sia "component protection". Caly ekran bedzie wtedy czerwony, ale reszta bedzie dzialac, i ze trzeba to usuwac u dealera.
Czy to tez da sie zalatwic VAG Commanderem? Watpie w to zeby tutejszy serwis mogl to zalatwic.
[ Dodano: 2010-08-23, 21:13 ]
Przepraszam ze tak zanudzam, ale chcialbym wiedziec na ten temat jak najwiecej zeby nie wydawac nie potrzebnie kasy na czesci ktore moga nie dzialac.tmr pisze:można pytając się. Ma kolorowy DIS, ale nie jest odpowiednikiem Twojego licznika.
Znalazlem na Alledrogo jesze licznik z numerami: 4F0 920 931. Moze ten jest bardziej Europejskim odpowiednikiem mojego licznika?
http://allegro.pl/item1163684894_audi_a6_zegary_licznik_benzyna_4f0_920_931_r.html
Wydaje mi sie ze ten moze lepiej pasowac bo jezeli sie nie myle to 4F0 920 932 R jest do A6 po lifcie. Ma naprzykad inna czcionke.
[ Dodano: 2010-09-10, 11:11 ]
tmr, mam just VAG Commandera i dzisiaj zakladam licznik w ASO.
Bardzo prosze o podeslanie na PW informacji jak zrobic korekte licznika.
Z gory dzieki bardzo!

- mambaw
- Forum Audi A6 / A7
tak ochronę komponentu musiś ściągnąć z zegarów. Jeśli chodzi o cenę to najlepiej zadzwoń do ASO koło siebie bo ceny różnią się w poszczególnych ASObullet pisze:Jaki licznik bedzie pasował do 3,2 fsi 2006r.
nie chce robic zadnego upgrade tylko po prostu zmienic z amerykana na EU.
czy tez trzeba bedzie zdjąc ochrone komponentu w ASO?
jaki ewentualny koszt?
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Ryszard
- Rocznik: 2006
- Moje auto: A6 C6
- Silnik: 2.7TDI 163KM
- Napęd: FWD
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Diesel
- Mazdomania
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Gosia
- Rocznik: 2001
- Moje auto: S6 C5
- Skrzynia: Tiptronic
Były, nawet u nas na forummambaw pisze:to zgadza się a czy były już sytuacje, że w trakcie ściągania ochrony komponentu okazało się, że część pochodzi z kradzieży?

-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Ryszard
- Rocznik: 2006
- Moje auto: A6 C6
- Silnik: 2.7TDI 163KM
- Napęd: FWD
- Skrzynia: Manual
One są dostępne już od początku czyli 2004. Na oko to po prostu jak chcesz rozpoznać, to licznik z kolorowym fisem ma wokół wyświetlacza taką srebrną ramkę. Zwykły tego nie posiada.bullet pisze:od ktorego roku wychodzily te kolorowe FISy
Kolor :
Zwykły :
[ Dodano: 2014-05-12, 11:07 ]
Cena jest dość znacznabullet pisze:no chyba że róznica w cenie nie jest znaczaca.

-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: LookAss
- Rocznik: 2021
- Moje auto: A6 C8
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 2.0TDI CNHA 190KM
- Skrzynia: S-tronic

w passacie b6 to sie nazywa bialy

kolorowy jest w pełni kolorowy.
ale faktycznie widzę róznice.
mam fabrycznie :kolorowy: ale amerykański i chce zmienic chyba na ten
http://allegro.pl/licznik-fsi-4f0920931 ... 69156.html
napisałem do sprzedawcy cze jest legalny i czy wystawi fakturke, zobaczym co odpowie.