Sklep Ipart
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
Sklep

Wycieki pod deską rozdzielczą

Wnętrze
ODPOWIEDZ
ArturA6

Wycieki pod deską rozdzielczą

Post autor: ArturA6 » 31 sie 2013, 19:56

Spotkał się ktoś z wyciekami z miejsc, które pokazałem na fotkach? Są to obszary po obu stronach środkowego panelu. Od strony kierowcy taka biała zasychająca masa (chyba jakieś uszczelnienie), a od pasażera dzisiaj wycierałem ciecz o konsystencji oleju. Spływa to do tych zaślepionych otworów (zastanawiają mnie również te obejmy w otworach? nie powinno tam być jakiś zatrzasków?). Nie są to jakieś duże wycieki, ale po wytarciu po jakimś czasie pojawiają się ponownie. Wnioskuję, ale być może się mylę, że to ma coś wspólnego z klimatronikiem. A może to standard, czy coś padło?

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

scaraab
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: scaraab » 31 sie 2013, 23:17

a te zipy to co to jest? Audi składa samochody na zipach trzymając nimi elementy tapicerki? Wygląda jakby ktoś tam coś majstrował... <mysli>
Podawanie wypłaty w wartości brutto
To jak podawanie długości członka razem z długością kręgosłupa...

ArturA6

Post autor: ArturA6 » 01 wrz 2013, 10:17

No właśnie nie bardzo rozumiem te opaski w Audi <mysli> Jakby ktoś mógł sprawdzić u siebie, albo podesłać jakiś schemat co tam powinno być, będę wdzięczny.

3.0 BMK 224KM

Post autor: 3.0 BMK 224KM » 01 wrz 2013, 10:38

tu gdzie masz te opaski powinny byc srubki trzymajace tunel srodkowy,a na nich zaslepki.ktos napewno tam majstrowal,tylko po co <mysli>

ArturA6

Post autor: ArturA6 » 01 wrz 2013, 10:42

Tak myślałem, że coś tu nie pasuje <nerwus> Pytanie tylko co tam było robione i jakim cudem pourywali te śruby? Z tego wynika, że za tymi otworami też jest coś pourywane, bo śruby nie miały się na czym trzymać <mysli> A może połamali śruby i na szybko połapali opaskami <mysli> Coś mi się wydaje, że problem z nagrzewnica, albo jej łączeniami :( Dzisiaj sprawdziłem płyn chłodniczy i stan poniżej minimum, więc chyba jest przyczyna <nerwus>

[ Dodano: 2013-09-25, 10:35 ]
Dolałem płynu chłodniczego i narazie nie ubywa,ale czasami pojawiają się zacieki, szczególnie po jeździe po nierównościach. Obrazek

[ Dodano: 2013-09-30, 20:47 ]
Problem rozwiązany.Okazało się, że wymiennik ciepła w nagrzewnicy przecieka. Wymieniony na nowy i wycieki ustały <lol>

[ Dodano: 2013-10-05, 09:58 ]
Niestety moja radość była przedwczesna :[ Puścił górny oring od strony kierowcy i wysikało mi z 1,5 l płynu chłodniczego do wnętrza samochodu :| Podejrzewam, że problem tkwi w złym spasowaniu rurki od chłodniczki z rurką doprowadzającą płyn. Dodam, że chłodniczka jest nowa, ale zamiennik i tutaj może być problem. Chyba kupię jakąś oryginalną używkę, bo zamiennik to g.... No i dodatkowo problem z zalanym wnętrzem, co przy takiej pogodzie nie jest ciekawą sprawą :[

[ Dodano: 2013-10-09, 19:51 ]
Tak jak przypuszczałem zamiennik to jedno wielkie g..... :[ Kupiłem oryginalną używkę i wszystko jest ok <lol> Okazało się, że zamiennik ma kołnierze proste (dół fotki), a w oryginale są z rantem (góra fotki). Oring nie był dobrze dociskany i płyn uciekał. Ciekawe co powie producent tego g..., jak oddam na reklamację <mysli>
Obrazek

[ Dodano: 2013-10-11, 19:48 ]
Koledzy mechanik zrobił wgięcie kluczem francuskim na rurce aluminiowej idącej do chłodniczki. Nie widać żadnego pęknięcia,tylko trochę porysowana powierzchnia. Czy jest taka ewentualność, że pęknie w tym miejscu, czy raczej nie ma takiej możliwości i nie ma co tego ruszać?

blazej25
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Imię: Henryk
Rocznik: 2006
Moje auto: A6 C6
Nadwozie: Avant
Silnik: 3.0 ASN 220KM
Napęd: Quattro
Skrzynia: Manual
Paliwo: Diesel

Post autor: blazej25 » 25 wrz 2014, 18:02

A jakiego producenta zakupiłeś zamiennik? Mam ten sam problem i szukam używki.

ArturA6

Post autor: ArturA6 » 26 wrz 2014, 13:24

Już dokładnie nie pamiętam,ale coś kojarzę,że chyba DENSO <mysli>

blazej25
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Imię: Henryk
Rocznik: 2006
Moje auto: A6 C6
Nadwozie: Avant
Silnik: 3.0 ASN 220KM
Napęd: Quattro
Skrzynia: Manual
Paliwo: Diesel

Post autor: blazej25 » 27 wrz 2014, 12:17

Ja Denso mam na pierwszym montażu :) Byłem w Aso zaśpiewali 750zł ale nie skorzystałem, pod nr Vin mam zaaktualizowane nr tej nagrzewnicy i znalazłem używkę za 180zł jutro zamawiam, była wyciągnięta z 5.2 Fsi.

ODPOWIEDZ

Wróć do „A6 C6 (2004-2011)”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl części samochodowe motostacja