Sklep Ipart
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
Sklep

[Audi A6 C6] Podgrzewane skórzane fotele - jak podłaczyć

Wnętrze
ODPOWIEDZ
Peterus
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

[Audi A6 C6] Podgrzewane skórzane fotele - jak podłaczyć

Post autor: Peterus » 07 wrz 2009, 21:44

Wstawiam nowe skórzane fotele i pytanie. Wcześniej nie miałem skór. Czy demontaż i montaż nowych zrobić w ASO? Jak podłączyć podgrzewanie siedzeń które są w tych skórzanych jeśli nie miałem wcześnieju takiej opcji.
Z góry dzięki za pomoc. :-)

tmr
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Imię: Forum Audi
Rocznik: 2007
Moje auto: S6 C6
Nadwozie: Avant
Silnik: 4.2 326KM
Napęd: Quattro
Skrzynia: Multitronic
Paliwo: Benzyna
Kontakt:

Post autor: tmr » 07 wrz 2009, 22:21

:lol: W ASO za montaż zapłacisz około 3 tysięcy PLN. Być może pięć - jeśli nie masz instalacji elektrycznej foteli, a nowy nabytek ma elektrykę (poza ogrzewaniem).
Jeśli masz o tym jakieś pojęcie - zrób to sam (przełożenie foteli, boczków, pierdolitek i kable do ogrzewania).
Jeśli nie - poszukaj warsztatu (nie ASO!) z ELSA (koniecznie zapytaj się o to!). Powinieneś zmieścić się w kwocie 500-600PLN.
Oczywiście warsztat kabli Ci nie zrobi - najlepiej kup gotowy set z Kufateca - zdaje się że około 50 Euro.
Do szczęścia potrzebny będzie Ci jeszcze nowy klimatronik ze sterowaniem ogrzewania (300-400PLN) i jego adaptacja w serwisie (około 200PLN).
Pozdr
_TMr

3.0 BMK 224KM

Post autor: 3.0 BMK 224KM » 13 lis 2010, 00:00

No właśnie przymierzam się do włożenia nowych siedzisk, mam w starych ogrzewanie etc, ale wszystko jest ustawiane manualnie, a przy elektrycznych na drzwiach jest jakieś ustawianie (1,2,3) :P i tu pytanie czy jest ktoś w posiadaniu jakiś planów, rysunków czegokolwiek z montażem nowego okablowania? i najlepiej z opisem jakie to mają być przewody- końcówki.

ODPOWIEDZ

Wróć do „A6 C6 (2004-2011)”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl części samochodowe motostacja