[Audi A6 C6] pękniety weżyk od spryskiwacza
[Audi A6 C6] pękniety weżyk od spryskiwacza
witam koledzy wielokrotnie juz czytalem , że pekaja wezyki od sprysków tylej szyby ,jak temu zaradzic co wymienic , w jakim miejscu najczesciej pęka wężyk??bym nie musial póżniej wymieniac pół gratów od nagłośnienia pozdr
AUDI RULES
witam,
najczęściej pęka wąż w lewym zawiasie klapy od bagażnika. To jest wada tego modelu(c6), a swoją drogą reszta układu też może się rozszczelnić. Tak jak opisał kolega wyżej
Pozdrawiam
mskrzypo
najczęściej pęka wąż w lewym zawiasie klapy od bagażnika. To jest wada tego modelu(c6), a swoją drogą reszta układu też może się rozszczelnić. Tak jak opisał kolega wyżej
Pozdrawiam
mskrzypo
a6-c6-moja-nowa-furka-d-vt25027.htm#270951 <-- moja Audica
jak jeszcze ci nie pekl to lepiej profilaktycznie wymien odcinek miedzy koncem dachu a klapa.po zdjeciu plastykowej oslony lewego zawiasu bedziesz widzial o ktory wezyk chodzi.ja wymienilem na wezyk gumowy elastyczny i wzmacniany,bo ten w ori to jakas porazka,plastykowa harmonijka.sprzet mi sie wykapal i tylko dzieki szybkiej reakcji(wykrecanie suszenie i modlitwa
)udalo mi sie wszystko uratowac i obylo sie bez kosztow.
[ Dodano: 2010-11-25, 16:49 ]
dopiero zobaczylem ze kolega ma c5 ,ale to chyba to samo?

właśnie przed chwilą wymieniłem węzyk jak kolega pisal na gumowy wzmacniany całość w sklepie z czesciami moto (kupilem 20 centymetrów plus 2 złączki plastikowe) kosztowała bagatela 8 złoty do tego 50 minut na montaz nowego wężyka i wszsytko śmiga jak należytomcio77 pisze:jak jeszcze ci nie pekl to lepiej profilaktycznie wymien odcinek miedzy koncem dachu a klapa.po zdjeciu plastykowej oslony lewego zawiasu bedziesz widzial o ktory wezyk chodzi.ja wymienilem na wezyk gumowy elastyczny i wzmacniany,bo ten w ori to jakas porazka,plastykowa harmonijka.sprzet mi sie wykapal i tylko dzieki szybkiej reakcji(wykrecanie suszenie i modlitwa)udalo mi sie wszystko uratowac i obylo sie bez kosztow.
AUDI RULES
- Audi A6 Warsztat
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Zbigniew
- Rocznik: 2008
- Moje auto: A6 C6
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.0TDI CAHB 163KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Tiptronic
- Paliwo: Diesel
- Kontakt: