Nie działa podgrzewanie fotela kierowcy
Nie działa podgrzewanie fotela kierowcy
Witam, nie działa podgrzewanie fotela kierowcy. Na pokrętle ustawiam moc grzania (powiedzmy na max czyli 6) i pokazuje mi na MMI że fotel powinien grzać a nie działa. Czasami (bardzo rzadko) się zdarzy, że jak tak jeżdżę cały czas na włączonym podgrzewaniu to czasami rzeczywiście fotel zaczyna grzać i jak już z nienacka zacznie grzać to działa ażdo wyłączenia samochodu - potem zabawa od nowa gdyż po zgaszeniu i włączeniu samochodu grzanie znów nie działą. Od ostatniego czasu fotel już w ogóle nie grzeje pomimo ciągłego ustawienia podgrzewania na max. POMOCY
Winter is comming...

Kris
Coś się wyjaśniło? Bo odnoszę wrażenie że mój też nie grzeje jak kiedyś 

Auto projekt bez dna - Nissan 300ZX Twin Turbo
Pincet tysięcy zdjeć znajdziecie tu : https://get.google.com/albumarchive/109 ... wa2fG5J8vt
Pincet tysięcy zdjeć znajdziecie tu : https://get.google.com/albumarchive/109 ... wa2fG5J8vt
witam
Panowie mi też nie grzeją fotele, sprawdziłem wtyczki pod fotelami, wyczyściłem założyłem z powrotem, efekt zerowy, na mmi ustawiam na max 6 też nic, bezpiecznik wymieniłem nadal to samo. Tak się zastanawiam podczas czyszczenia stykow zauważyłem że mam z jednej i drugiej strony puste gniazdo nie ma wtyczki (zdjęcie wysyłam)
![Obrazek]()
Mam sterowanie manualne dodam, nie mam już pomysłów co to byc moze..
Pytanie jestli padnięte maty grzewcze, to trzeba... pruć fotele by je wymienić?
Mam sterowanie manualne dodam, nie mam już pomysłów co to byc moze..
Pytanie jestli padnięte maty grzewcze, to trzeba... pruć fotele by je wymienić?

-
- Forum Audi A6 / A7
Witam, tez mam problem z grzaniem foteli. Poprostu nie grzeją. U mnie taka różnica ze te wtyczki mam. Czy ktoś wie jakie powinny być napięcia na kostce?? Miernikiem znalazłem na jednej żyle 3V bez względu czy włączę grzanie na panelu czy tez nie. Czy ta zielona kostka napewno jest od grzania?? Bezpiecznik z prawej strony nr 9, 30A jest Ok. Poradzicie coś.
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Przemek
- Rocznik: 2010
- Moje auto: A6 C6
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 3.0 BMK 224KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Tiptronic
- Paliwo: Diesel
A u mnie problem z podgrzewaniem fotela kierowcy wygląda następująco:
- włączając czasem na 6 fotel grzeje bardzo słabo,
- czasami włączając też na 6 grzeje normalnie.
Zastanawiam się co jest nie tak bo może jest jakaś zależność pomiędzy temperaturą na zewnątrz, rozgrzaniem silnika oraz grzaniem foteli.
- włączając czasem na 6 fotel grzeje bardzo słabo,
- czasami włączając też na 6 grzeje normalnie.
Zastanawiam się co jest nie tak bo może jest jakaś zależność pomiędzy temperaturą na zewnątrz, rozgrzaniem silnika oraz grzaniem foteli.
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Mateusz
- Rocznik: 2011
- Silnik: 3.0 CDYA 239KM
- Kontakt:
Każdy z poziomów to zadana temperatura siedziska i poziom 6 to 38*C, poziom 5 to 33*C itd. Według mnie najbardziej opłaca się dawać właśnie na 5 lub na 6, bo niższych nawet nie czuć. Jeśli ludzkie ciało ma prawie 37*C, to po rozgrzaniu czuć tylko delikatne podrzewanie, ale jak jest zimno na zewnątrz, to te 38*C jest dość przyjemne, ale nie na długo
.

-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Ustaw imię i auto
- Rocznik: 2007
- Silnik: 3.0 BMK 224KM
-
- Forum Audi A6 / A7
Witam. Mam pytanie. Dzisiaj zauważyłem, ze nie grzeja mi fotele przednie. Ani kierowcy ani pasażera nie działa. Jeszcze tydzien temu oba grzały na 6 tak, ze az ciezko bylo wysiedziec 
Sprawdzilem bezpiecznik i wyglada na caly. Przy podlaczeniu pod kompa wyskakuje komunikat "obwod przerwany" przy obu fotelach. Podpowiedzcie Panowie gdzie moge zaczac szukac przyczyny? Wydaje mi sie ze mata nie uszkodzila sie nagle w 2 fotelach naraz.
Ostatnio mechanik wymienial mi przeguby na wale i wczoraj wymieniali mi licznik na poliftowy gdyz moj nagle przestal działac. Czy uszkodzone podgrzewanie foteli moze miec jakis zwiazek z wyzej wymienionymi naprawami?
Pozdrawiam

Sprawdzilem bezpiecznik i wyglada na caly. Przy podlaczeniu pod kompa wyskakuje komunikat "obwod przerwany" przy obu fotelach. Podpowiedzcie Panowie gdzie moge zaczac szukac przyczyny? Wydaje mi sie ze mata nie uszkodzila sie nagle w 2 fotelach naraz.
Ostatnio mechanik wymienial mi przeguby na wale i wczoraj wymieniali mi licznik na poliftowy gdyz moj nagle przestal działac. Czy uszkodzone podgrzewanie foteli moze miec jakis zwiazek z wyzej wymienionymi naprawami?
Pozdrawiam
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Karol
- Rocznik: 2015
- Moje auto: A6 C7
- Silnik: 2.0 DFBA 204KM
- Skrzynia: S-tronic
Trzeba zdjąć poszycie fotela