Nie działa biały pasek oświetlenia drzwi pasażera z przodu.
Nie działa biały pasek oświetlenia drzwi pasażera z przodu.
Witam, nie działa mi jedno białe oświetlenie w przednich prawych drzwiach, czy może mi ktoś napisać czy tam jest jakaś żarówka czy trzeba całą listwę wymienić, z góry dzięki i pozdrawiam.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Witam. Podepne sie pod temat u mnie przestało swiecic ambiente (podswietlenie podłokietnika) od strony pasazera z przodu i z tyłu dodam ze pasek z diodą przełozylem na druga strone i działaw takim ukladzie dioda dobra gdzie szukać przyczyny co może być że przestały świecic w obu drzwiach po jednej stronie ,może ktoś miał taki problem , z góry dzieki za pomoc
Re: Nie działa biały pasek oświetlenia drzwi pasażera z przodu.
zdjąłem tą listwę ozdobną, znalazłem diodę, sprawdziłem miernikiem na kabelkach to prąd do niej dochodzi, a dioda nie świeci, przyłożyłem inną diodę do tych kabelków i nowa też nie świeciła, nie wiem już o co chodzi
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Paweł
- Rocznik: 2009
- Moje auto: A6 C6
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.0TDI CAHA 170KM
- Napęd: FWD
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Diesel
Chyba nie prąd dochodzi a jest napięcie? Jeśli tak, to zmierz ile woltów masz na zaciskach. Pamiętaj, że dioda to półprzewodnik, istotna jest właściwa polaryzacja, ale rozumiem, że próbowałeś podłączyć dla dwóch kombinacji.
tak na dwie strony próbowałem podłączyć, nie pamietam już ile było napiecia coś około 2v, kolega mówił że chyba za mało
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Paweł
- Rocznik: 2009
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.0TDI CAHA 170KM
- Napęd: FWD
- Skrzynia: Manual
Białej diodzie LED najbardziej smakuje napięcie 3 - 3,6 V, 2 V mało, ale coś powinna zaświecić. Może sprawdź w sprawnej listwie jakie masz napięcie.
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Robert
- Rocznik: 2004
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 2.0 TDI
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Tiptronic
Ja w swojej mam jakieś 0.32 Volta napięcia. I tez nie świeci o co chodzi? Jak mierzyłem to odrazu ruszałem kostka w drzwiach i nic. Może jakiś sterownik?