Mokra podłoga - z tyłu za kierowcą
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Audi
- Rocznik: 2010
- Moje auto: A6 C7
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 3.0 TDI 233KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: S-tronic
- Paliwo: Diesel
Mokra podłoga - z tyłu za kierowcą
Witam, mam taki problem własciwie od samego poczatku jak kupilem swoje Audi. Z tylu za kierowca podloga podczas deszczów i mokrej pogody jest prawie caly czas mokra, woda moze nie stoi ale wilgotne jest dosc mocno caly czas, jak wysusze to zaraz znowu to samo. Jest to na pewno zwykla woda. Mial ktos taki problem?
Dodatkowo powiem, ze identyczny problem mialem kiedys w audi 80 b4, wtedy to mi woda az stala tam, jakiegos pecha chyba mam do tego...
Dodatkowo powiem, ze identyczny problem mialem kiedys w audi 80 b4, wtedy to mi woda az stala tam, jakiegos pecha chyba mam do tego...
-
- Forum Audi A6 / A7
-
- Forum Audi A6 / A7
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Krawiec
- Rocznik: 1996
- Moje auto: A6 C5
- Silnik: 1.8T AEB 150KM
- Napęd: FWD
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Benzyna
Wjedź na kanał i zobacz czy jakiś korek nie wypadł. To jedyne co mi do głowy przychodzi - miałem takie jaja kiedyś, ale w innej marce i po prostu wystarczyło zaślepić dziurę w podłodze 
Jeszcze w BMW tak miałem, ale to akurat było spowodowane niedrożną klimą, więc w tym przypadku pewnie ta opcja odpada
Pozdr.

Jeszcze w BMW tak miałem, ale to akurat było spowodowane niedrożną klimą, więc w tym przypadku pewnie ta opcja odpada

Pozdr.
Witam
Przyczyny mogą być dwie:
1. brak korka w progu gdzieś pod spodem, wtedy zazwyczaj woda zbiera się z tyłu, miałem taki przypadek więc znam z autopsji.
2. Odpływy podszybia, znajdują się również od spodu auta i tam należy szukać problemu. Po podniesieniu samochodu na podnośniku patrząc wzdłuż półosi będą wystawać małe gumowe kilkucentymetrowe ujścia - rurki, które z reguły są zasyfione i nie pozwalają odprowadzić wody z podszybia, wystarczy je ścisnąć lub małym drutem przepchać, dostęp do nich taki sobie szczególnie ze strony kierowcy ale się da.
Przyczyny mogą być dwie:
1. brak korka w progu gdzieś pod spodem, wtedy zazwyczaj woda zbiera się z tyłu, miałem taki przypadek więc znam z autopsji.
2. Odpływy podszybia, znajdują się również od spodu auta i tam należy szukać problemu. Po podniesieniu samochodu na podnośniku patrząc wzdłuż półosi będą wystawać małe gumowe kilkucentymetrowe ujścia - rurki, które z reguły są zasyfione i nie pozwalają odprowadzić wody z podszybia, wystarczy je ścisnąć lub małym drutem przepchać, dostęp do nich taki sobie szczególnie ze strony kierowcy ale się da.