[Audi A6 C6] MMI oświetlenie wewnętrzne.
- adamswiatek
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Adam
- Rocznik: 2011
- Moje auto: A6 C7
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 2.0TDI CAHA 170KM
- Napęd: FWD
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Diesel
- Kontakt:
[Audi A6 C6] MMI oświetlenie wewnętrzne.
Witam Kolegów.
Mam pytanie, noszę się z zamiarem zamontowania w mojej szósteczce oświetlenia ambilight. Kupiłem już listwy oświetleniowe i wtyczki. Chciałbym prosić Was o pomoc w podłączeniu tych listew i uruchomieniu całego systemu oświetlenia wewnętrznego. Udało mi się uruchomić w zielonym menu MMI, funkcji 'oświetlenie wewnętrzne'. Nie wiem do czego ono służy i czy obsługuje ona sterowanie oświetleniem ambilight , czy w ogóle obsługuje jakieś oświetlenie. Jeżeli tak, to jak to uruchomić, bo w tej chwili gdy kręcę pokrętłem to nic się nie zmienia w oświetleniu.
Bardzo liczę na pomoc kolegów, którzy mogą coś wiedzieć w tej kwestii.
Z góry dziękuje.
Mam pytanie, noszę się z zamiarem zamontowania w mojej szósteczce oświetlenia ambilight. Kupiłem już listwy oświetleniowe i wtyczki. Chciałbym prosić Was o pomoc w podłączeniu tych listew i uruchomieniu całego systemu oświetlenia wewnętrznego. Udało mi się uruchomić w zielonym menu MMI, funkcji 'oświetlenie wewnętrzne'. Nie wiem do czego ono służy i czy obsługuje ona sterowanie oświetleniem ambilight , czy w ogóle obsługuje jakieś oświetlenie. Jeżeli tak, to jak to uruchomić, bo w tej chwili gdy kręcę pokrętłem to nic się nie zmienia w oświetleniu.
Bardzo liczę na pomoc kolegów, którzy mogą coś wiedzieć w tej kwestii.
Z góry dziękuje.
witam. tez mam podobny problem. kupiłem sobie cały środek skórzany wraz z boczkami.W oryginalnej wersji nie mam podświetlenia w listwach ozdobnych.Miałem nadzieje ze po zmianie boczków na nowe, w których są wszystkie wiązki i listwa led wszystko się zaświeci ale byłoby za pięknie.ÂŚwieci tylko podświetlenie klamki, guzik od szyb i popielniczka zupełnie jak w starych boczkach. Trzeba przestawić coś vagiem?
[ Dodano: 2011-05-02, 19:48 ]
adamswiatek jak coś wyczaisz pochwal sie co i jak
[ Dodano: 2011-05-02, 19:48 ]
adamswiatek jak coś wyczaisz pochwal sie co i jak

- adamswiatek
- Forum Audi A6 / A7
- Kontakt:
- adamswiatek
- Forum Audi A6 / A7
- Kontakt:
mówisz ze prąd do ledów z klamki jest jakiś słabszy?.Zaraz sie z ciemni i pójdę to zobaczyć. Jak będzie kicha to znowu rozbieranie się kroi. A ewentualnie jak to posklejam jak było w oryginale , to piszesz że kodowanie załatwi sprawę tak?Bo boczki są oryginalnie z tym podświetleniem i jak kostke w moduł wepnę będą tam piny co dadzą prąd? Nie pisałem ze mam MMI BASIC plus, niewiem czy to obsługuje te podświetlenia dodatkowe