Sklep Ipart
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
Sklep

[A6 C6 ] kierownica wielofuncyjna

Wnętrze
ODPOWIEDZ
satch
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

[A6 C6 ] kierownica wielofuncyjna

Post autor: satch » 03 sty 2010, 10:42

witam

Nadusiłem pokrętło w kierownicy od ściszania i zgłaśniania ..jest teraz luźne i nie działa :-?
Mam pytanie ... czy warto samemu to próbować naprawić :?:

pzdr
GPW

Awatar użytkownika
spinacz2100
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Imię: Szubert
Rocznik: 1999
Moje auto: A6 C5
Nadwozie: Avant
Silnik: 2.5TDI BFC 163KM
Napęd: Quattro
Skrzynia: Tiptronic
Paliwo: Diesel
Kontakt:

Post autor: spinacz2100 » 04 sty 2010, 18:36

pewnie że warto, kiedyś miałem taki sam problem co prawda w innym samochodzie ale bez problemu zdało się usunąć usterkę a póżniej z ciekawości pytałem ile takie coś u elektronika kosztuje to krzyknoł coś między 150 a 250, ale jak chcesz.

satch
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: satch » 04 sty 2010, 19:13

Ale trzeba dekielek kierownicy sciągnąć a znając moje szczęście mogę cos namieszać stąd sie pytam ... chyba , że wystarczy plastiki na kytórych znajduje sie ów suwak zdjąć ... ale jak :-? ;-)
GPW

tmr
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Imię: Forum Audi
Rocznik: 2007
Moje auto: S6 C6
Nadwozie: Avant
Silnik: 4.2 326KM
Napęd: Quattro
Skrzynia: Multitronic
Paliwo: Benzyna
Kontakt:

Post autor: tmr » 04 sty 2010, 22:14

ÂŻeby się dobrać do multifunkcji - musisz wykręcić poduszkę (dwa wkręty z tyłu za zaślepkami), odłączyć jej wtyczkę, położyć ją na siedzonku obok i przesunąć multifunkcję paluszkami do środka kierownicy.
Później szukasz na niej śrubeczek od tyłu, a jak je znajdziesz - sprzęcik rozkręcasz i szukasz lekarstwa na Twoją chorobę :) (czyli na wduszoną rolkę głośności).
Dasz radę 8-)
pozdr
_TMr
Wykonane mody :) :
C6:
- lustreko fotochrom
- bixenony (+AFS) z poziomowaniem i zmywaniem, LED
- MMI High, Navi, BT, TV, DVD, AMI
- elektryczne stołki
- parktronic plus
- ogrzewanie postojowe
- ori kamerka cofania
- TPMS

C7:
- ori kamerka, ori hak

malymk45
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Imię: Michał
Rocznik: 2008
Moje auto: A6 C6
Nadwozie: Limuzyna
Silnik: 2.0 136KM
Napęd: FWD
Skrzynia: Manual
Paliwo: Diesel
Kontakt:

Post autor: malymk45 » 06 sty 2010, 11:13

Miałem podobnie tylko z lewą rolką / wybór stacji/ obłamała się ośka z jednej strony rolki w ASO zśpiewali 470 zł.
tmr pisze:

ÂŻeby się dobrać do multifunkcji - musisz wykręcić poduszkę (dwa wkręty z tyłu za zaślepkami), odłączyć jej wtyczkę, położyć ją na siedzonku obok i przesunąć multifunkcję paluszkami do środka kierownicy.
Później szukasz na niej śrubeczek od tyłu, a jak je znajdziesz - sprzęcik rozkręcasz i szukasz lekarstwa na Twoją chorobę (czyli na wduszoną rolkę głośności).
Ja roleczkę przewierciłem na wylot /środek jest pusty , z jednej strony rolka zamykana jest dekielkiem ,sprawną częśc ośki uwaliłem dla równowagi / wiertełko chyba 1,5mm i dociąłem odpowiedniej długości ośkę z małego imbusika przez całą rolkę z jednej strony sześciokącik ktory wchodzi w potencjometr ,miejsca ktore kręca się w podporach zaokrągliłem iglaczkiem/, z pudełka po Tik takach zrobiłem szablon /bok rolki do ścianki ,a po bokach rowki na nową ośkę , żeby zachować osiowość / . Ośkę wkleiłem po obu stronach od śroka klejem Poxipolem / schnie w 5min. /ułożoną w szablonie . Ośka nie może byc za dluga bo będzie problem z montarzem .Moja teraz chodzi cacy.

ODPOWIEDZ

Wróć do „A6 C6 (2004-2011)”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl części samochodowe motostacja