Witam! Posiadam Audi A6 C6
Mam pytanie jak złożyć tylną kanapę? Wkładam kluczyk i przekręcam, żeby móc ruszać tą klamką, ale te "bolczyki" mi się nie wysuwają jak zrobić by się wysuwały?
PawelA6C6, wkładasz kluczyk, przekręcasz i masz tam klameczkę... pokonujesz jej opór i to wszystko... też się kiedyś z tym męczyłem Zwróć tylko uwagę w instrukcji, w jakim położeniu zamka, kanapa jest odblokowana...
MAM Z NATURY GÂŁUPIE PYTANIE ALE POSTARAM SIę WYTÂŁUMACZYć ÂŁOPATOLOGICZNIE O CO MI CHODZI. JAK CHCE OTWORZYć ZAMKI W TYLNEJ KANAPIE I JA ZÂŁOÂŻYć TO KLUCZYK "ZANURZA" SIę W ZAMKU OD KANAPY TYLKO DO POLOWY, TZN NIE WCHODZI CAÂŁY TAK JAK DO STACYJKI I TU MOJE PYTANIE CZY RESZTA FORUMOWICZÓW TEZ TAK MA CZY MOÂŻE JEST INACZEJ???
A czy da się go przekręcić? Masz tak po obu stronach?[/quo
TAK JEST TAK SAMO PO OBU STRONACH I DA SIę GO PRZEKRęCIć BODAJÂŻE W PRAWO PO OBU STRONACH
[ Dodano: 2012-11-01, 22:14 ]
jjosh pisze:jacob mam tak samo.... u mnie z kolei problem lezy w zatrzasku zamka, nie chce sie zacisnąć (ten pod czerwonym pstryczkiem)
O ILE DOBRZE PAMIęTAM TO TEZ MIAÂŁEM PROBLEM Z TYM PODCZAS OSTREGO NAGÂŁEGO HAMOWANIA PRZEZ TYLNA KANAPę WPADÂŁA MI WALIZKA DO ÂŚRODKA I OPARCIE SIę ZÂŁOÂŻYÂŁO , PRZEZ JAKAÂŚ GODZINę SIę MęCZYÂŁEM ÂŻEBY ZAMKNÂĄć I ZATRZASNÂĄć KANAPę BO JAK SIę ZAMYKAÂŁA TO SIę NIE ZATRZASKIWAÂŁA I MOÂŻNA JA BYÂŁO REKA ZNOWU ZÂŁOÂŻYć BEZ NACISKANIA KLAMKI POCIÂĄGAJÂĄC ZA ZAGÂŁÓWEK
Stary post, ale miałem ten sam problem teraz i tu trafiłem.
Ogólnie zasada budowy zamka tylnej kanapy jest prosta, nagrałem filmik jak to wygląda:
Kluczyk nie wchodzi do środka cały, służy jedynie do chowania takiego małego rygla (pewnie zamiast kluczyka może być cokolwiek).
Nie mogłem zamknąć tylnej kanapy.
W c6 pomogło nasmarowanie wd40 (po zdjęciu obudowy). Tu dziwna sytuacja, bo po rozkręceniu obudowy ręcznie wszystko działało. Tak jakby albo obudowa się poluzowała i coś tarło albo ten mechanizm jak był ściśnięty obudową to powodował zacięcie zamka.
W c5 pomogło przesunięcie bolca (tego przykręconego do karoserii) w stronę przodu samochodu.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.