Sklep Ipart
Sklep
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive

[Audi A6 C6] Dywaniki gumowe

Wnętrze
ODPOWIEDZ
stolek
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

[Audi A6 C6] Dywaniki gumowe

Post autor: stolek » 13 wrz 2012, 11:25

Wiem ze temat byl pare razy juz poruszany, ale z racji "zblizajacej sie" zimy,
chcialbym go troche odswiezyc.

Do mojego Audi przesiadlem sie dopiero 2 miesiace temu i obecnie chcialbym sie rozejrzec za gumowymi dywanikami do A6 C6 Avant, czy mozecie cos polecic lub zdecydowanie odradzic jakas firme ?

Oryginalne wygladaja swietnie, ale gdyby bylo troche tansze :)
http://shop.audi-zentrum-goettingen.de/index.php?page=product&info=2733

Zalezy mi na tym aby dywaniki byly jak najlepiej dopasowane i nie twardnialy na kamien podczas zimy :)

Z gory dziekuje za wszystkie odpowiedzi,

Pozdro

[ Dodano: 2012-12-14, 08:29 ]
Polecam rowniez szczegolnie dla tych ktorzy zamierzaja troche pojezdzic swoja furka zeby kupili z dywaniki w serwisie aso,

Dywaniki przednie 4f1061501041 -129zł Obrazek
Dywaniki tylne 4f0061511041 -96zł Obrazek

jakosc gumy jest swietna, nic nie twardnieje zima nie ma nawet co porownywac do tanich podrobek, lepiej troszke doplacic, warto.

a mate do bagaznika kupilem ze sklepu PFI i rowniez polecam:
http://sklep.pfi24.com/index.php?page=s ... t&Itemid=2

Richelieu
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: Richelieu » 13 gru 2013, 13:59

stolek pisze:mate do bagaznika kupilem ze sklepu PFI i rowniez polecam
Ja kupiłem tam, oprócz maty, także komplet dywaników gumowych (czarnych).

I mogę je (dywaniki) polecić - świetnie dopasowane, nie ślizgają się, nie przemieszczają, mają bardzo ładny wygląd, odpowiadają klasie auta, jakim jest A6.
Być może pewnym mankamentem może okazać się dość niski brzeg okalający je wokół i niedostateczna ochrona przed wydostawaniem się wody poza obręb dywaników, ale to zweryfikuje praktyka po sezonie zimowym - gdyby tak się okazało, trzeba będzie staranniej oczyszczać buty z nadmiaru śniegu przed wsiadaniem do auta.

Natomiast co do maty mam pewne zastrzeżenia: tak jak pozytywem jest jej dobre dopasowanie do kształtu bagażnika i generalnie spełnianie funkcji do jakiej jest przeznaczona, zabezpiecza przed zabrudzeniem podłoża, ma dobre i dostatecznie wysokie obrzeża, to niestety ogólny wygląd sprawia wrażenie, że nie odpowiada ona jakości samochodu (jest ona o klasę poniżej): tworzywo dość cienkie, sprawia wrażenie trochę tandetnego plastiku, w moim odczuciu nie do końca harmonizującego z wnętrzem Aszóstki, chociaż funkcjonalnie jak wyżej napisałem jest OK, a za taką cenę (80 zł za tak duży "dywanik") trudno żądać cudu na kiju. Ostatecznie więc jest to chyba rozsądny kompromis między ceną a jakością i funkcjonalnością.

ODPOWIEDZ

Wróć do „A6 C6 (2004-2011)”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl