Demontaz wlacznika swiatel
Demontaz wlacznika swiatel
Witam, potrzebuje opis jak zdemontowac wlacznik swiatel oraz przelacznik zegarow (zerowanie kilometrow, otwieranie schowka). elementy jak w zalaczniku
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
w VW tak było ale tutaj w Audi są chyba innego rodzaju zatrzaski bynajmniej u mnie w c6 to nie działało. Przełącznik nie miał tego mechanizmu, w T5 jak wymieniałem to się wciskało i przekręcało lekko w lewo, tutaj te blaszki trzeba nacisnąć od wewnątrz. Ja nie demontowałem kratki, możesz dostać się poprzez zdemontowanie plastiku bocznego z lewej strony przy desce. Miejsca jest nie wiele ale można sobie poradzić.Pczester pisze:Przełącznik świateł WCISKASZ i lekko przekrecasz w prawo po czym ciągniesz do siebie.
- jankes1878
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Tomasz
- Rocznik: 2005
- Moje auto: A6 C6
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.7TDI 163KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Tiptronic
- Paliwo: Diesel
Dla jasności, bo przerabiałem temat: włącznik najlepiej wypchnąć palcem od spodu, po demontażu kratki nawiewu poniżej, tymże haczykiem, ciągnąc za dolne zaczepy i pomagając ręką od lewej strony.
Plastikowy pasek, nad CHECK naciskasz na prawej krawędzi i zdejmujesz po przechyleniu. Następnie łapiesz na środku od lewej tym haczykiem i powoli wyszarpujesz do siebie.
bendzji, no bez jaj. 30 zł za kawałek drutu od majfrenda? Weź drut do dziergania od babci, lub inny o średnicy OK 1,5 mm, zagnij końcówkę i masz.
Plastikowy pasek, nad CHECK naciskasz na prawej krawędzi i zdejmujesz po przechyleniu. Następnie łapiesz na środku od lewej tym haczykiem i powoli wyszarpujesz do siebie.
bendzji, no bez jaj. 30 zł za kawałek drutu od majfrenda? Weź drut do dziergania od babci, lub inny o średnicy OK 1,5 mm, zagnij końcówkę i masz.
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: MIRA
- Rocznik: 2005
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 2.4 ALF 165KM
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Benzyna
Re: Demontaz wlacznika swiatel
ja wymieniałem w ten sposób że nawierciłem dziurki wsadziłem 3 druty i ładnie wyszedł bez zbędnego rozbierani plastików a przełącznik i tak do wyrzucenia i tak
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Maciek
- Rocznik: 2004
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 3.0 ASN 220KM
- Skrzynia: Tiptronic
- Paliwo: Diesel
Re: Demontaz wlacznika swiatel
Rzeźnik
Co do drutu z haczykiem to mam takiego wygiętego ze starej szprychy rowerowej, sprawdza się znakomicie

Co do drutu z haczykiem to mam takiego wygiętego ze starej szprychy rowerowej, sprawdza się znakomicie