Nie ma problemu. Kilka dni temu również ściągałem tą samą tapicerkę. Odkręcasz wkręt krzyżowy od dołu tapicerki na samym środku. Następny wkręt na torxa 25 jest w podłokietniku, ale siedzi dość głęboko w otworze. Zdejmujesz listew ozdobną wyszarpując ją najlepiej zaczynając od strony zamka, jest na cztery zaczepy. Nie wyginaj jej aby nie popękały zaczepy, odchylaj prostopadle do drzwi. Pod nią masz chyba trzy śruby, chyba torxy. I pozostaje jeszcze jedna śruba. Jest ona pod siatką osłaniającą głośniczek wysokotonowy przy samej klamce. Siatkę tę podważasz i wyciągasz, jest wciskana. Nie wyciągasz maskownicy głośniczka przy podłokietniku jak w tylnych drzwiach, jest klejony!!!. Właśnie w tylnych drzwiach ta śruba jest pod tą właśnie maskownicą, ale nie w przednich. Mając wszystko odkręcone, na obrzeżu tapicerki u dołu szukasz małej ok. 3 mm szparki w którą wkładasz śrubokręt i zaczynasz odciągać tapicerkę. Resztę robisz bez ostrych narzędzi. Bodajże są cztery dość mocne spinki po obwodzie. Jak one puszczą, lekko przesuwasz tapicerkę ku górze i wasz ją osobno. Zostają tyko jeszcze cięgna i kostki. Powodzenia!!!
[ Dodano: 2015-05-25, 13:03 ]
Znalazłem jakieś fotki z tej operacji. Zewnętrzna strona jest właśnie od tych drzwi, a wewnętrzna strona jest w tapicerki tylnej lewej z polifta (dla poglądu).
[ Dodano: 2015-05-25, 13:34 ]
Znalazłem jeszcze taki opis z Elsy:
Cytat
Wymontowanie
- Odczepić osłonę głośnika wysokotonowego-4-.
- Wymontować osłonę ozdobną -6-.
- Wykręcić śruby -3- i -5- (2x).
- Za pomocą długiego wkrętaka wykręcić na spodzie podłokietnika -9- śrubę -7-.
- Na spodzie osłony drzwi -2- wykręcić śrubę -8-.
- Odczepić dolną osłonę drzwi -2- zaczynając od zewnątrz.
- Unieść osłonę drzwi -2- ok. 20 cm w górę i wyjąć z ramy głównej drzwi -11-.
- Odłączyć złącze wtykowe głośnika wysokotonowego.
- Odczepić cięgno elastyczne opancerzone wewnętrznej klamki drzwi.
- Odłączyć złącze wtykowe od sterownika drzwi.
VCP+K
Poprzednie Audi: A2 1.4 MPI 75 KM, A4 B7 2.0 TDI 140 KM, A6 C5 Avant 1.9 TDI 130 KM, A6 C6 Avant 2.0 TDI 180 KM S-line, A6 C6 Avant 3.0 TDI 233 KM Quattro tiptronic, A6 C6 Sedan 3.0 TDI 239 KM Quattro tiptronic
Obecnie: LEXUS ES 300h i LEXUS NX 300h