Witam wszystkich.
Nie udało mi się odszukać odp. na moje pytania w związku z tym zwracam się do Was o pomoc.
Aktualnie mam 2 problemy.
1 Mechanizm wycieraczki tylnej całkowicie odmówił posłuszeństwa co podobno jest standardowa usterka w Avantach. Chciałem się do niego dostać ale nie bylem w stanie całkowicie zdemontować tapicerkę klapy tylnej. Czy ktoś z forumowiczow mógłby zamieścić opis demontażu tejże tapicerki (zdjęcia/skany mile widziane). Po odkręceniu w sumie 6 śrub (2 przy trójkącie ostrz oraz 4 przy dolnej krawędzi klapy bagażnika) nie znalazłem kolejnych punktów montażowych i zmuszony bylem się poddać ponieważ klapa stawiał znaczny opor i nie chciałem czegoś połamać.
2. Może to nie jest watek na "Wnętrza" ale korzystając z okazji zamieszczam również 2-gi problem na forum.
Znowu jest to jedna ze standardowych usterek Led-ów. Przedwczoraj zauważyłem ze zewnętrza tylna lampa Led świeci bardzo słabo w porównaniu do pozostałych. Zdemontowałem lampę, sprawdziłem ewentualne zaśniedziałe polaczenia, przeczyściłem wszystko ale dalej nie działa jak powinna. Czy ktoś z forumowiczow ma jakieś sugestie (oprócz wymiany na nowa lampę) co jeszcze poznałby było zrobić żeby zreanimować tą lampę?
Demontaż tapicerki klapy tylnej oraz niemrawe tylne światła
-
- Forum Audi A6 / A7
-
- Forum Audi A6 / A7