Czy demontaż dekorów w przypadku gdybym chciał zastąpić drewniane srebrnymi, jest możliwa, a jeżeli tak czy mocno skomplikowana? Dam rade zrobić to sam w domowych warunkach
[Audi A6 C6] Dekory - demontaż
-
MaTyS
- Forum Audi A6 / A7

- Imię: MaTyS
- Rocznik: 2012
- Moje auto: A6 C7
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 3.0 CDYA 239KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: S-tronic
- Paliwo: Diesel
[Audi A6 C6] Dekory - demontaż
Witam
Czy demontaż dekorów w przypadku gdybym chciał zastąpić drewniane srebrnymi, jest możliwa, a jeżeli tak czy mocno skomplikowana? Dam rade zrobić to sam w domowych warunkach
- robsoft1
- Forum Audi A6 / A7

kolego w tytule masz napisane a6 c6 a z opisu twojego autka wychodzi że masz c5, jeśli to c5 to bez problemu możesz to zrobić samemu i nie jest to skomplikowane każdy dekor jest zamocowany na "wcisk" po kilka zaczepów na jednym dekorze, sam w swojej a6 c5 wymieniałem karbon na drewno. dekory karbon leżą teraz w szafie w garażu tak że jak byś był zainteresowany dekorami to na pw napisz mi maila to pośle ci fotki:)
-
igorw
Deska jest dość miękka i elastyczna wiec nie ma problemu z włożeniem płaskiego śrubokręta nie trzeba nic kombinować listwa jest na 3 zaczepach najlepiej zacząć od góry z prawej strony i po włożeniu delikatnie podważyć pierwszy zaczep masz z głowy i tak samo z następnymi sam wczoraj wymontowałem bez problemu:)Kondzius pisze:Koledzy poradziłem sobie z dekorami drzwiowymi, natomiast poległem na tym w konsoli pod air-bagiem z napisem quattro. Czy ma ktoś na to jakiś patent??
-
grzechas_audi
- Forum Audi A6 / A7

witam, nie chce zakładać nowego tematu więc może ktoś udzieli mi odp. dekory z drzwi mozna zdjąć poprzez podważanie ich to już wiem natomiast jak zdjąć dekory z środka deski tzn ten który jest przy włączniku awaryjych, przy drążku tiptronica i koło ręcznego? czy muszę wyjmować navi? chce je wymienić albo coś z nimi zrobić więc dlatego to pytanie. z gory dzięki za odpowiedz