[A6 C5]Zmiana welurowej tapicerki na skorzana?
TomeQ36 pisze:Bez problemu zamontujesz tą skore do sedana jedyna różnica jest w tylnich wąskich boczkach obok tylnej kanapy są one po prostu krótsze ale można sobie z tym poradzić, zawieźć je do tapicera i po sprawie.
Mógłbyś jakoś przybliżyć temat ? Tapicerkę już zamawiam

p.s. jakieś problemy z poduszkami z nowej tapicerki ? czy wystarczy tylko podpiąć i po zabiegu ?
RIP : A6 C5 1998 2,4 B+G 165KM
TomeQ36 pisze:nie ma żadnych problemów z poduszkami, trzeba tylko wpiąć i działa. A tapicer musi dokleić kawałek gąbki do boczków z combi i obszyć skórą w tym kolorze lub można też zrobic to inaczej zdjąć materiał z twoich oryginalnych boczków z sedana i dac tapicerowi aby obszył w takim samym kolorze skóry
dzięki za dokładniejsze wytłumaczenie

Pozdrawiam
Tapicerka dotarła ale ja niestety nie mam dzielonej kanapy :P fotele boczki wszystko to samo ...mam teras problem z tylnym oparciem.... Jutro jade do tapicera z pytaniem czy przerzuci skóre z nowej tapicerki na stare oparcie i mam nadzieję że tak się uda...
P>S> kupując tapicerkę sprawdzajcie jakie macie siedzisko u mojego kolegi w a6 z 2001 pasuje bez wiekszych przeróbbek bo u niego jest dzielona kanapa
Podłączę się z pytaniami. Chciałbym zamienić swój welur na skórę i tu rodzą się pytania.
Mam fotele bez podgrzewania z pompowaniem odcinka lędźwiowego. Funkcja ta ostatnio odmówiła współpracy, tak na marginesie.
Pytania:
1.Czy założenie skóry na fotele nie wymaga tez zamontowania podgrzewania foteli?
2.Czy jest możliwość zamontowania podgrzewania do takich foteli jak moje w a6 c5 avant.
3 Albo alternatywnie, czy jak kupię podgrzewane fotele to czy wystarczy je zamontować, czy należy też coś mieszać w elektryce bo np:są inne kostki, brak podłączeń czy coś takiego? na elektryce to nie znam się w ogóle
Mam fotele bez podgrzewania z pompowaniem odcinka lędźwiowego. Funkcja ta ostatnio odmówiła współpracy, tak na marginesie.
Pytania:
1.Czy założenie skóry na fotele nie wymaga tez zamontowania podgrzewania foteli?
2.Czy jest możliwość zamontowania podgrzewania do takich foteli jak moje w a6 c5 avant.
3 Albo alternatywnie, czy jak kupię podgrzewane fotele to czy wystarczy je zamontować, czy należy też coś mieszać w elektryce bo np:są inne kostki, brak podłączeń czy coś takiego? na elektryce to nie znam się w ogóle
- Wawryn
- Forum Audi A6 / A7
Słuchaj ja zmieniałem z weluru na skóry.Wszystko byłoby dobzre gdyby tył pasował,aler nie pasował więć musiałem dac do obszycia.Mam "stare" fotele podgrzewane z funkcją masażu ledźwi,sądze że o takie ci chodzi.Jeśli chcesz tanio ci je opchnę całe fotele,bo są troche brudne,a jasnego weluru nie da się tak łatwo wyczyścić.
A6 C5 2.4 Benz+LPG Autom
- Wawryn
- Forum Audi A6 / A7
ja wymieniłem to nie miałem problemu ,najbardziej bałem się o poduszki że wystrzelą ale popytałem elektryka.U mnie było to tak że w nowych i starych była funkcja masażu i wszystkie kostki pasowały.Nie wiem jak jest w innych wersjach ale jak chcesz to wstawię ci zdjęcia od tyły fotela.Cena nie wiem 80 zeta myslę za jeden.Tylko w jednym jest wyjęta poduszka mam ją ,bo na kompie pokazywał jej błąd,nie strzelana ale elektryk mi powiedział że chyba nici z niej.
[ Dodano: 2010-08-27, 19:24 ]
tak wyglądają kostki:
![Obrazek]()
![Obrazek]()
![Obrazek]()
fotele
![Obrazek]()
![Obrazek]()
![Obrazek]()
[ Dodano: 2010-08-27, 19:24 ]
tak wyglądają kostki:
fotele
A6 C5 2.4 Benz+LPG Autom
1. U mnie nie bylo problemu podlaczylem kostki i wszystko hulalo fotele sa podgrzewane a ilosc kostek jest taka sama jak w wersji bez....corben pisze:Podłączę się z pytaniami. Chciałbym zamienić swój welur na skórę i tu rodzą się pytania.
Pytania:
2. Jesli kupisz podgrzewane to wystraczy wymienic climatronik na taki z opjca podgrzewania
Ja miałem zabawę na odwrót tapicerka z avanta do sedana
Fotele pasują bez żadnego problemu....
Trzeba zwrócić uwagę najpierw czy ma się kanapę składana czy pełna
Różnica w kanapie jest taka że Avant ma krótsze boczki oparcia, ja musiałem dorobić u tapicera jakieś 5 cm , w twoim wypadku będziesz musiał skrócić.
Co do rolety jest przykręcana z tyłu siedziska . na 4 śruby musisz zwrócić uwagę na rodzaj kanapy jaką posiadasz
Pozdrawiam
Fotele pasują bez żadnego problemu....
Trzeba zwrócić uwagę najpierw czy ma się kanapę składana czy pełna
Różnica w kanapie jest taka że Avant ma krótsze boczki oparcia, ja musiałem dorobić u tapicera jakieś 5 cm , w twoim wypadku będziesz musiał skrócić.
Co do rolety jest przykręcana z tyłu siedziska . na 4 śruby musisz zwrócić uwagę na rodzaj kanapy jaką posiadasz
Pozdrawiam