Sklep Ipart
Sklep
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive

[Audi A6 C5] Zepsuta roleta pozioma bagaznika (Avant)

Wnętrze
krisker
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Imię: Krzysztof
Rocznik: 1999
Moje auto: A6 C5
Nadwozie: Avant
Silnik: 2.8 ACK 193KM
Napęd: Quattro
Skrzynia: Tiptronic
Paliwo: Benzyna

Post autor: krisker » 06 paź 2011, 08:51

Ja mam z roletą ten sam zonk. Lewa strona w rozsypce, prawa również nie najlepiej. W dobrym stanie została tylko sama roleta i jej aluminiowa obudowa <uoee> Po kilku naprawach już nie można nic więcej zrobić, bo jak pisałeś plastik skruszał i rozpada się w rękach. W ostateczności dorobię sobie lewy koniec z... drewna <lol>
Pozdrawiam,
Krisker

Awatar użytkownika
Motostacja pl
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Imię: Motostacja
Rocznik: 2004
Moje auto: A6 C6
Nadwozie: Limuzyna
Silnik: 2.7TDI 163KM
Paliwo: Diesel

Post autor: Motostacja pl » 06 paź 2011, 11:19

Moje dywagacje szły bardziej w kierunku metalu <okok>
Ale musiałbym mieć dostep do twardego lutowania (mosiądzem) lub jakiegoś spawania, czyli musiałbym się z tym bawić i jeszcze znaleźć jakiegoś ślusarza, któremu też trzeba przecież będzie zapłacić <mysli>
Przede wszystkim nie mam na to czasu.

Przyjdzie kupić rolete <mysli>
Części samochodowe online - Motostacja pl

ck
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: ck » 18 kwie 2012, 20:05

Odgrzewam temat.. szukanie nie pomaga.. a czy do A6 C5 będzie pasować roleta z A6 C6, albo z A4 avant, albo z jakiegokolwiek innego pojazdu?

nie da się tego bolca po prostu naprawić: siła sprężyny jest zbyt wielka, żaden klej nie pomoże, ani nawet drewno.. :(
ck

Awatar użytkownika
Motostacja pl
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: Motostacja pl » 18 kwie 2012, 20:41

Tez kombinowałem, żeby uzyc rolety od innego pojazdu. Ale z tego co rozpoznałem na podstawie zdjec na allegro to nic nie pasuje tak p&p niestety <mysli>
W A6C5 to słaby punkt niestety, stad na allegro jest tego mało i drogie.

Ja kupiłem na szrocie.

//MAREK //
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: //MAREK // » 02 cze 2012, 10:37

Witam.Ja poradziłem sobie w taki sposób że lewy plastik rolety owinąłem taśmą izolacyjnąia w celu wzmocnienia i pokleiłem wszystkie pęknięcia.ÂŚrodkową tulejkę którą miałem pękniętą skleiłem i skręciłem dookoła cienkim drutem wzmacniając ją , polecam podkładkę na wcisk ale nie miałem nic pod ręką.Następnie rurkę na której nawinięta jest sprężyna rolety wkleiłem na stałe w tulejkę lewej zaślepki rolety i skręciłem tą śrubką która ma za zadanie trzymać rurkę ze sprężyną w gnieżdzie plastikowej zaślepki .Po zaschnięciu kleju zrobiłem około 15 obrotów w lewo w celu napięcia sprężyny i wsunąłem plastikową zaślepkę rolety na miejsce i skręciłem dwoma śrubkami.Przed klejeniem wszystkie elementy chodzi mi o białą tulejkę i filcowa podkładkę muszą być na miejscu bo jest to raczej ostateczne rozwiązanie.U mnie śmiga drugi dzieĂą jak na razie daje radę .Powodzenia.

smallbeer
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: smallbeer » 12 lip 2012, 16:08

Dzięki kolego Marek za podpowiedź, zrobiłem tak jak ty posklejałem lewy plastik i wkleiłem na stałe rurkę od sprężyny w tulejkę lewego mocowania, działa <radocha> trochę słabiej jak oryginał (nie chciałem za mocno naciągać sprężyny aby mi się plastik na nowo nie połamał, zrobiłem 15 obrotów) ale najważniejsze że się zwija i naciąga, tylko trzeba uważać przy montażu bo to jest montaż na stałe, więc trzeba pamiętać aby zwinąć roletę i wsadzić odpowiednio wszystkie elementy, i nie wyciągać za mocno rurki bo wypadnie z mocowania wewnętrznego, no i uważać trzeba przy klejeniu plastiku żeby nie skleić tych ząbków od mocowania w aucie, ja w ostatniej chwili rozkleiłem je bo bym miał nieruchome, zalecam ostrożność przy tym montażu.

koniu38
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: koniu38 » 14 lip 2012, 17:27

Kolego RomanS a ile kosztuje w ETCE ten plastik z prawej strony rolety ?

Awatar użytkownika
Motostacja pl
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: Motostacja pl » 14 lip 2012, 18:18

koniu38 pisze:Kolego RomanS a ile kosztuje w ETCE ten plastik z prawej strony rolety ?
Ta koĂącówka z przyciskiem, o ile dobrze zajrzałem, ma numer 4B9 863 498A i kosztuje 75,94 zł <okok>

ODPOWIEDZ

Wróć do „A6 C5 (1997-2005)”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl