Sklep Ipart
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive

[A6 all sedan] wymiana kanapy na rozkladaną i dzieloną

Wnętrze
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
sacreble
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

[A6 all sedan] wymiana kanapy na rozkladaną i dzieloną

Post autor: sacreble » 15 mar 2009, 00:18

witajcie mam pytanko;
mam u siebie tylną kanapę nie rokładaną i nie dzieloną, czy jest możliwość założenia dzielonej i rozkladanej? Dodam, że dziecko wylało mi napój na tą wlaśnie kanapę i będę musiał jechać na pranie tapicerki, podczas gdy na allegro można już za 150zł kupić kompletną kanapę- bez mała ta sama kasa :shock: . Powiedzcie mi, czy wystarczy wyjąć jedną i wlożyć drugą (rozkładaną) czy są jescze jakieś dodatkowe mocowania, zaczepy itp?? I jak rozpoznać czy kanapa jest rozkladana (aby nie dzwonić do każdego ogloszenia)-wiem, że powinna mieć jakieś zaczepy na górze, ale nie wiem jakie-czy takie same jak w np passacie?
napiszcie jak wyciągnąć tą kanapę, czy najpierw góra czy dół-powiem Wam, że tak z umiarem probowałem je zdjąć i nie poszło?? Jak zdemontować to cholerstwo?

Czy ktoś z Was ma taki deseń tapicerki właśnie z dzieloną i rozkladaną kanapą?
deseń tapicerki

dzięki i pozdrawiam
1,9 TDI -115KM...sacreble...
LIVE is 2fast 2be SLOW...sacreble...

Awatar użytkownika
gregorklinski
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: gregorklinski » 15 mar 2009, 08:29

Witam, posiadam taką tapicerke z dzieloną kanapą. Zmieniałem ostatnio na skórke. Do wieczora prześle Ci zdjęcia jak montowana jest kanapa u mnie w aucie. Wiem że po bokach są zatrzaski a na środku dodatkowe zawiasy na jedną i drugą strone. Ale zobaczysz toi na zdjęciach..
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Awatar użytkownika
sacreble
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: sacreble » 15 mar 2009, 11:20

super, a jak chciałbyś to sprzedać i by pasowało napisz też ile byś chciał za tą kanapę? <ok>

macieja910

Post autor: macieja910 » 15 mar 2009, 11:45

sacreble jeżeli będziesz chciał zamontować kanapę dzieloną to będziesz miał duuużopracy.Po pierwsze mocowania, po drugie wycinanie przegrody, bo w wersji z niedzieloną kanapą jest metalowa przegroda oddzielająca przedział bagażnika od wnetrza. Moim zdaniem nieopłacalne. Lepiej oddaj do czyszczenia tapicerki i za 150 zł masz lelegancko wyczyszczone calutkie wnetrze

Awatar użytkownika
sacreble
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: sacreble » 15 mar 2009, 11:50

macieja910 pisze:sacreble jeżeli będziesz chciał zamontować kanapę dzieloną to będziesz miał duuużopracy.wycinanie przegrody, bo w wersji z niedzieloną kanapą jest metalowa przegroda oddzielająca przedział bagażnika od wnetrza.
wiesz co wydaje mi się, że nie mam metalowej przegrody... jest tam chyba tapicerka od kanapy, ale zaraz ide sprawdzić..

Awatar użytkownika
gregorklinski
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: gregorklinski » 15 mar 2009, 13:50

Przeyłam zdjęcia jak montowana jest tylna kanapa dzielona. Do tego co ja mam musiałbyś zorganizować sobie jeszcze bolce boczne i dolne uchwyty, zawiasy. Montujesz to i masz kanape dzieloną. Cena jaką bym chciał za komplet (oparcie, kanapa i 2 boczki) to 250zł.
Pozdrawiam.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Awatar użytkownika
sacreble
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: sacreble » 15 mar 2009, 14:13

macieja910 pisze:sacreble jeżeli będziesz chciał zamontować kanapę dzieloną to będziesz miał duuużopracy.Po pierwsze mocowania, po drugie wycinanie przegrody, bo w wersji z niedzieloną kanapą jest metalowa przegroda oddzielająca przedział bagażnika od wnetrza. Moim zdaniem nieopłacalne. Lepiej oddaj do czyszczenia tapicerki i za 150 zł masz lelegancko wyczyszczone calutkie wnetrze
niestety masz rację :-( mam metalową przegrodę.. gra nie warta świeczki. dzięki za foty, a niestety bylem dziś w 2 myjniach i w żadnej nie chcieli się jeszcze podjąć prania ze wzg. na temper. musze czekać, aż będzie cieplej.

Dzięki wszystkim i pozdrawiam

ODPOWIEDZ

Wróć do „A6 C5 (1997-2005)”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl