witajcie mam pytanko;
mam u siebie tylną kanapę nie rokładaną i nie dzieloną, czy jest możliwość założenia dzielonej i rozkladanej? Dodam, że dziecko wylało mi napój na tą wlaśnie kanapę i będę musiał jechać na pranie tapicerki, podczas gdy na allegro można już za 150zł kupić kompletną kanapę- bez mała ta sama kasa :shock: . Powiedzcie mi, czy wystarczy wyjąć jedną i wlożyć drugą (rozkładaną) czy są jescze jakieś dodatkowe mocowania, zaczepy itp?? I jak rozpoznać czy kanapa jest rozkladana (aby nie dzwonić do każdego ogloszenia)-wiem, że powinna mieć jakieś zaczepy na górze, ale nie wiem jakie-czy takie same jak w np passacie?
napiszcie jak wyciągnąć tą kanapę, czy najpierw góra czy dół-powiem Wam, że tak z umiarem probowałem je zdjąć i nie poszło?? Jak zdemontować to cholerstwo?
Czy ktoś z Was ma taki deseń tapicerki właśnie z dzieloną i rozkladaną kanapą?
deseń tapicerki
dzięki i pozdrawiam
[A6 all sedan] wymiana kanapy na rozkladaną i dzieloną
[A6 all sedan] wymiana kanapy na rozkladaną i dzieloną
1,9 TDI -115KM...sacreble...
LIVE is 2fast 2be SLOW...sacreble...
- gregorklinski
- Forum Audi A6 / A7

Witam, posiadam taką tapicerke z dzieloną kanapą. Zmieniałem ostatnio na skórke. Do wieczora prześle Ci zdjęcia jak montowana jest kanapa u mnie w aucie. Wiem że po bokach są zatrzaski a na środku dodatkowe zawiasy na jedną i drugą strone. Ale zobaczysz toi na zdjęciach..
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
-
macieja910
sacreble jeżeli będziesz chciał zamontować kanapę dzieloną to będziesz miał duuużopracy.Po pierwsze mocowania, po drugie wycinanie przegrody, bo w wersji z niedzieloną kanapą jest metalowa przegroda oddzielająca przedział bagażnika od wnetrza. Moim zdaniem nieopłacalne. Lepiej oddaj do czyszczenia tapicerki i za 150 zł masz lelegancko wyczyszczone calutkie wnetrze
wiesz co wydaje mi się, że nie mam metalowej przegrody... jest tam chyba tapicerka od kanapy, ale zaraz ide sprawdzić..macieja910 pisze:sacreble jeżeli będziesz chciał zamontować kanapę dzieloną to będziesz miał duuużopracy.wycinanie przegrody, bo w wersji z niedzieloną kanapą jest metalowa przegroda oddzielająca przedział bagażnika od wnetrza.
- gregorklinski
- Forum Audi A6 / A7

Przeyłam zdjęcia jak montowana jest tylna kanapa dzielona. Do tego co ja mam musiałbyś zorganizować sobie jeszcze bolce boczne i dolne uchwyty, zawiasy. Montujesz to i masz kanape dzieloną. Cena jaką bym chciał za komplet (oparcie, kanapa i 2 boczki) to 250zł.
Pozdrawiam.
Pozdrawiam.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
niestety masz racjęmacieja910 pisze:sacreble jeżeli będziesz chciał zamontować kanapę dzieloną to będziesz miał duuużopracy.Po pierwsze mocowania, po drugie wycinanie przegrody, bo w wersji z niedzieloną kanapą jest metalowa przegroda oddzielająca przedział bagażnika od wnetrza. Moim zdaniem nieopłacalne. Lepiej oddaj do czyszczenia tapicerki i za 150 zł masz lelegancko wyczyszczone calutkie wnetrze
Dzięki wszystkim i pozdrawiam