Sklep Ipart
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
Sklep

[Audi A6 C5] Problem z ryglowaniem zamka w klapie bagażnika

Wnętrze
ODPOWIEDZ
Frącek
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

[Audi A6 C5] Problem z ryglowaniem zamka w klapie bagażnika

Post autor: Frącek » 20 cze 2012, 01:29

Witam serdecznie!

Od dwóch dni jestem szczęśliwym posiadaczem Audi A6 C5 Avant. Auto generalnie w stanie niemal idealnym, ale posiada kilka drobnych wad, pierwszą i najważniejszą jest fakt, że w żaden sposób nie mogę zamknąć (zakluczyć) pokrywy bagażnika i wlewu paliwa. Centralny zamek zamyka wszystkie drzwi poza tylną klapą i wlewem. Nadmienię, że trzeci przycisk na pilocie działa jak należy czyli jak go przytrzymam to klapa się otworzy (uchyli). Dodam jeszcze bo to może istotne przy otwartym bagażniku nie świeci mi się oświetlenie bagażnika.

Postanowiłem więc rozebrać tapicerkę pokrywy i boczku bagażnika i zobaczyć czy może tam coś z kabelkami nie jest namieszane, ale nie bardzo wiem jak to uczynić, a nie chce czegoś połamać. Odkręciłem dwie śrubki, pod trójkątem i w uchwycie do zamykania pokrywy i dalej drzewo bo tapicerka jak trzymała tak trzyma, a technika zdjęcia tapicerki boczków jest dla mnie już kompletną czarną magią.

Bardzo proszę o pomoc fachowców jak to wszystko sprawnie i bez uszkodzeĂą pozdejmować no i wreszcie dojść co boli mój zamek pokrywy bagażnika i wlewu paliwa.

Z góry dzięki i pozdrawiam!

Awatar użytkownika
dio
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Imię: Jarek
Rocznik: 2007
Moje auto: A6 C6
Nadwozie: Avant
Silnik: 3.0 ASN 220KM
Napęd: Quattro
Skrzynia: Tiptronic
Paliwo: Diesel

Post autor: dio » 20 cze 2012, 10:00

Frącek pisze: Odkręciłem dwie śrubki, pod trójkątem i w uchwycie do zamykania pokrywy i dalej drzewo bo tapicerka jak trzymała tak trzyma,
Musisz poszukać śrubek na boku tapicerki. Ciężko je zobaczyć, bo są pokryte takim samym materiałem jak tapicerka.

Frącek
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: Frącek » 20 cze 2012, 12:50

Serdecznie dzięki za dokładne wyjaśnienie na czym sprawa polega :)
Pozdrawiam!!!

ODPOWIEDZ

Wróć do „A6 C5 (1997-2005)”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl części samochodowe motostacja