Witam serdecznie!
Od dwóch dni jestem szczęśliwym posiadaczem Audi A6 C5 Avant. Auto generalnie w stanie niemal idealnym, ale posiada kilka drobnych wad, pierwszą i najważniejszą jest fakt, że w żaden sposób nie mogę zamknąć (zakluczyć) pokrywy bagażnika i wlewu paliwa. Centralny zamek zamyka wszystkie drzwi poza tylną klapą i wlewem. Nadmienię, że trzeci przycisk na pilocie działa jak należy czyli jak go przytrzymam to klapa się otworzy (uchyli). Dodam jeszcze bo to może istotne przy otwartym bagażniku nie świeci mi się oświetlenie bagażnika.
Postanowiłem więc rozebrać tapicerkę pokrywy i boczku bagażnika i zobaczyć czy może tam coś z kabelkami nie jest namieszane, ale nie bardzo wiem jak to uczynić, a nie chce czegoś połamać. Odkręciłem dwie śrubki, pod trójkątem i w uchwycie do zamykania pokrywy i dalej drzewo bo tapicerka jak trzymała tak trzyma, a technika zdjęcia tapicerki boczków jest dla mnie już kompletną czarną magią.
Bardzo proszę o pomoc fachowców jak to wszystko sprawnie i bez uszkodzeĂą pozdejmować no i wreszcie dojść co boli mój zamek pokrywy bagażnika i wlewu paliwa.
Z góry dzięki i pozdrawiam!