Witam!
Mam problem z pamięcią foteli pasażera i kierowcy. Mianowicie przyciski są podświetlone jednak jakakolwiek próba ustawienia pamięci bądź przywrócenia zapisanej pozycji koĂączy się niepowodzeniem, jedynie przycisk 3 przy fotelu kierowcy, gdy jest wciskany zmienia pozycje(należy cały czas trzymać aby to robił). Vag nie wykazuje żadnych błędów. Próbowałem wszystkich sposobów, kończą mi się pomysły, proszę o pomoc.
[Audi A6 C5] Pamięć foteli, duży problem
-
- Forum Audi A6 / A7
Witam
ja mam podobny problem
próbowałem ustawić fotel po instrukcji która znalazłem na forum i lipa
trzymałem M i 1 przez jakis czas ale nic nie zapamiętuje... a gdy otwieram drzwi z pilota to oba lusterka sie przestawiaja z fotelem.... wcisnłąłem też przycisk stop zeby wyłaczyć ta pamięć ale lusterka i tak przestawiaja sie przy każdym otwieraniu zamka z pilota... co to może byc 

-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Paweł
- Rocznik: 2002
- Moje auto: Allroad C5
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.7T 250KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Automat
- Paliwo: Benzyna+LPG
Mam książkę po Polsku. Tam jest napisane, że aby zaprogramować pamięć foteli, należy:
1. drzwi kierowcy otwarte
2. przycisk "STOP" na drzwiach ma być wciśnięty (schowany)
3. włączamy zapłon i ustawiamy lusterka pod siebie
4. wyciągamy kluczyk ze stacyjki ustawiamy fotel i kierownicę pod siebie
5. naciskamy przycisk "M" (Memory) i trzymając ten przycisk naciskamy cyfrę pod którą chcemy mieć swoje ustawienie fotela.
Dodatkowo można dopisać do każdej pamięci pilot w kluczyku. Jeśli ktoś ma dwa piloty do auta i często jeździ dwóch różnych kierowców, to każdego pilota można dopisać do indywidualnej pamięci. Np, mój pilot i pamięć ustawień pod nr 1, a pilot drugiego kierowcy pod nr 2 i pamięć też pod nr 2. jeśli jest trzeci pilot, to analogicznie można go dopisać do przycisku nr 3. Polega to na tym, że po naciśnięciu w pilocie przycisku "OTWÓRZ", ustawią się nam lusterka boczne, a po otwarciu drzwi ustawi się fotel.
Książka mówi, że jeśli otworzymy auto pilotem i w ciągu 10 min nie otworzymy drzwi kierowcy, przestawić fotel dla swojej pozycji będzie można tylko przyciskiem z pamięci.
Robimy to tak:
1. kluczyk wyjęty ze stacyjki
2. drzwi kierowcy otwarte
3. wywołujemy swoje zapamiętane ustawienie np. nr 1
4. gdy siedzenie się ustawi, naciskamy jeszcze raz przycisk nr 1 trzymamy go i w czasie nie dłuższym niż 10 sek naciskamy raz w pilocie przycisk "OTWÓRZ" i po ok 2 sek puszczamy przycisk nr 1. (przed upływem tych 2 sek, będzie słychać gdzieś w okolicy włącznika świateł ciche kliknięcie przekaźników.
U mnie z pilota ustawiają się tylko lusterka, a siedzenie po otwarciu drzwi nie chce. Natomiast gdy przytrzymam przycisk nr 1 na drzwiach, to lusterka i fotel przestawiają się poprawnie do mojej pozycji. Nie wiem czemu. Może zależy coś od wersji modułów lub od roku produkcji auta?
1. drzwi kierowcy otwarte
2. przycisk "STOP" na drzwiach ma być wciśnięty (schowany)
3. włączamy zapłon i ustawiamy lusterka pod siebie
4. wyciągamy kluczyk ze stacyjki ustawiamy fotel i kierownicę pod siebie
5. naciskamy przycisk "M" (Memory) i trzymając ten przycisk naciskamy cyfrę pod którą chcemy mieć swoje ustawienie fotela.
Dodatkowo można dopisać do każdej pamięci pilot w kluczyku. Jeśli ktoś ma dwa piloty do auta i często jeździ dwóch różnych kierowców, to każdego pilota można dopisać do indywidualnej pamięci. Np, mój pilot i pamięć ustawień pod nr 1, a pilot drugiego kierowcy pod nr 2 i pamięć też pod nr 2. jeśli jest trzeci pilot, to analogicznie można go dopisać do przycisku nr 3. Polega to na tym, że po naciśnięciu w pilocie przycisku "OTWÓRZ", ustawią się nam lusterka boczne, a po otwarciu drzwi ustawi się fotel.
Książka mówi, że jeśli otworzymy auto pilotem i w ciągu 10 min nie otworzymy drzwi kierowcy, przestawić fotel dla swojej pozycji będzie można tylko przyciskiem z pamięci.
Robimy to tak:
1. kluczyk wyjęty ze stacyjki
2. drzwi kierowcy otwarte
3. wywołujemy swoje zapamiętane ustawienie np. nr 1
4. gdy siedzenie się ustawi, naciskamy jeszcze raz przycisk nr 1 trzymamy go i w czasie nie dłuższym niż 10 sek naciskamy raz w pilocie przycisk "OTWÓRZ" i po ok 2 sek puszczamy przycisk nr 1. (przed upływem tych 2 sek, będzie słychać gdzieś w okolicy włącznika świateł ciche kliknięcie przekaźników.
U mnie z pilota ustawiają się tylko lusterka, a siedzenie po otwarciu drzwi nie chce. Natomiast gdy przytrzymam przycisk nr 1 na drzwiach, to lusterka i fotel przestawiają się poprawnie do mojej pozycji. Nie wiem czemu. Może zależy coś od wersji modułów lub od roku produkcji auta?