Sklep Ipart
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
Sklep

Oświetlenie przód

Wnętrze
ODPOWIEDZ
miki7
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Oświetlenie przód

Post autor: miki7 » 17 kwie 2013, 12:43

Witam wszystkich.
Mam mały problem z Audi chodzi dokładnie oto ze nie działa podswietlenie obrysówek drzwi i oświetlenia na nogi pasażera i kierowcy.
zarówki są sprawne, wiec co moze byc przyczyną?
pozdr.

Awatar użytkownika
kot919
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Imię: Audi Forum
Rocznik: 2001
Moje auto: S6 C5
Nadwozie: Avant
Silnik: 3.0 TFSI 300KM
Napęd: Quattro
Skrzynia: Tiptronic
Paliwo: Benzyna+LPG

Re: Oświetlenie przód

Post autor: kot919 » 17 kwie 2013, 13:20

miki7 pisze:Witam wszystkich.
Mam mały problem z Audi chodzi dokładnie oto ze nie działa podswietlenie obrysówek drzwi i oświetlenia na nogi pasażera i kierowcy.
zarówki są sprawne, wiec co moze byc przyczyną?
pozdr.
Wygląda na microstyki w zamkach drzwi (temat wieloktornie poruszany na forum). Wyświetlanie statusu otwarcia drzwi na FISie działa Ci prawidłowo?

miki7
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: miki7 » 17 kwie 2013, 14:14

No właśnie widzisz kolego ze brak jakiejkolwiek reakcji
posiadasz jakis link do tego lub opis co i jak dokładnie krok po kroku dokonac?

mass

Post autor: mass » 17 kwie 2013, 14:53

miki7 pisze:posiadasz jakis link do tego lub opis co i jak dokładnie krok po kroku dokonac?
wystarczy wpisać w Google wymiana mikrstyku a6 c5 i na pewo znajdziesz

miki7
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: miki7 » 22 kwie 2013, 19:13

Witam koledzy ponownie mikrostyki porobione zaróweczki w drzwiach i na nogi działaja lecz fis nadal nie wyswietla otwartych drzwi mozecie podpowidziec co moze byc tego przyczyna?

BadBoyKing
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: BadBoyKing » 23 kwie 2013, 12:30

kolego mialem ten sam problem jak i w mojej audi tak i w poprzednim golfie IV. Winowajca okazaly sie zimne luty w zamkach wiec szkoda ze nie zajrzales do tego wczesniej bo zapewne czeka cie rozkrecanie.

Polaczenia lutowane posiadaly mikropekniecia i wystorczylo lutownica podrzac je i problem znikl.

miki7
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: miki7 » 05 maja 2013, 12:06

Witam koledzy ponownie przez weekend była chwila wiec podratowałem te mikrostyki i działaja wszystko jest ok z podświetleniem lecz jak informacji na fisie o otwartych drzwiach nie było tak nie ma..
jest jakas mozliwosc sprawdzenia vagiem lub zakodowania licznika?
pozdr. :)

Awatar użytkownika
kot919
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: kot919 » 08 maja 2013, 16:10

miki7 pisze:Witam koledzy ponownie przez weekend była chwila wiec podratowałem te mikrostyki i działaja wszystko jest ok z podświetleniem lecz jak informacji na fisie o otwartych drzwiach nie było tak nie ma..
jest jakas mozliwosc sprawdzenia vagiem lub zakodowania licznika?
pozdr. :)
A spróbuj zostawić samochód na światłach pozycyjnych, wyłączyć stacyjkę i otworzyć drzwi kierowcy - licznik powinien piszczeć, jeżeli tego nie zrobi to jest problem w przesyłaniu do niego komunikatu o otwartych drzwiach. Druga sprawa, czy zapala Ci się lampka w nogach kierowcy? Jeżeli tak to możesz sprawdzić czy jest przejście z jednego konektora żarówki (przewód zielono-żółty) do konektora 21 w niebieskim 32 pin złączu licznika (przewód zielono-żółty). Jeżeli go nie będzie (przejścia) to pociągnij kabelek bezpośrednio według powyższego opisu. Jeżeli to w dalszym ciągu nie pomoże, to prawdopodobnie wina tkwi w liczniku (możliwe zimne luty). Innego pomysłu nie ma <okok>

miki7
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: miki7 » 08 maja 2013, 17:09

wyłączona stacyjka włączone pozycyjne licznik piszczy wiec nie ma problemu świeci podświetlenie nóg od str kierowcy i pasażerów takze tu jest ok. mikrostyki wszystkie posprawdzałem jest ok jeden tylko wymieniony wiec nie mam pojecia w czym tkwi problem. dlatego pytam was koledzy bo wiecie wiecej na ten temat.
pozdr.

Awatar użytkownika
kot919
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: kot919 » 08 maja 2013, 21:48

miki7 pisze:... lecz jak informacji na fisie o otwartych drzwiach nie było tak nie ma..
Jeszcze jedno pytanie - nie pokazuje Ci statusu wszystkich drzwi, czy tylko np kierowcy?

miki7
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: miki7 » 08 maja 2013, 22:02

no własnie zadnych drzwi nie pokazuje... <uoee>
czyli moze byc tj mówisz ze brakuje jakiegos przewodu który ma byc podpiety pod licznik

Awatar użytkownika
kot919
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: kot919 » 08 maja 2013, 23:11

miki7 pisze:no własnie zadnych drzwi nie pokazuje... <uoee>
czyli moze byc tj mówisz ze brakuje jakiegos przewodu który ma byc podpiety pod licznik
Szukam informacji od parudziesięciu minut i natrafiłem na takie posty:
a6-c5-wyswietlanie-na-fisie-otwartych-drzwi-vt17230.htm
a6-c5wyswietlanie-fis-o-otwartych-dzwiach-vt12904.htm
a6-c5-kontrolka-otwartych-drzwi-na-fis-vt31668.htm

Z tego co doczytałem, to kluczowym może być podłączenie w zielonej wtyczce na konektorze 1, jednakże w żadnym ze schematów którymi dysponuję nie mam tego uwzględnionego

Niestety więcej raczej nie jestem w stanie pomóc :(, mam nadzieję, że jednym z wątków powyżej znajdziesz rozwiązanie problemu :-)

miki7
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: miki7 » 10 maja 2013, 19:23

kolego dostałem się do tego modułu komfortu pod nogami kierowcy i powiedz mi w której z wtyczek mam szukac tego przewodu?
ponieważ sa prawdopodobnie 3 przewody tam w tym module zółto-zielone lecz w innych wtyczkach wiec zeby czegos nie uszkodzic wole widziec w której szukac :)
pozdr.

ps w module komfortu nie mam zielonej wtyczki tylko czerwona i pozostałe

Awatar użytkownika
kot919
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: kot919 » 11 maja 2013, 01:13

miki7 pisze:kolego dostałem się do tego modułu komfortu pod nogami kierowcy i powiedz mi w której z wtyczek mam szukac tego przewodu?
ponieważ sa prawdopodobnie 3 przewody tam w tym module zółto-zielone lecz w innych wtyczkach wiec zeby czegos nie uszkodzic wole widziec w której szukac :)
pozdr.
Główną puentą jaką wyciągnąłem z postów wklejonych wyżej, to konieczność edycji EPROMu licznika. Być może jest ona błędna.
Jeżeli chodzi o przewody, to na pewno jeden przewód idzie od otwartych drzwi kierowcy - i u Ciebie działa poprawnie (włącza Ci się gong sygnalizujący pozostawienie samochodu na światłach) oraz przewód - który przenosi sygnały otwarcia poszczególnych drzwi (według informacji pozyskanych z netu, wchodzi on na konektor 1 zielonej wtyczki licznika, jednakże na schematach nie znalazłem żadnego odnośnika skąd ma on pochodzić)
miki7 pisze:ps w module komfortu nie mam zielonej wtyczki tylko czerwona i pozostałe
pisząc o zielonej wtyczce miałem na myśli zegary :-)

miki7
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: miki7 » 11 maja 2013, 13:41

w 1 z linków który podałes to miałoby sens poniewaz byc moze przewód z zamka od str kierowcy idacy do modułu komfortu moze byc przerwany.
a nastepna sprawa która mnie irytuje to nie moge otworzyc z pilota tylko centralem myslałem ze baterie a tu nic próbowałem programowac wg. schematów na forum ale zostaje tylko programowanie przez vaga prawdopodobnie lub tez moze byc uszkodzony moduł komfortu, jak dostałem sie do niego 3 dni temu to nie było tam wilgoci ani wody wiec byc moze zostaje tylko usterka elektroniczna.
pozdr.

[ Dodano: 2013-05-26, 11:59 ]
koledzy usterka znaleziona moduł komfortu do wymiany.
komunikat otwarte drzwi na fisie ożyły <rotfl>
pozdr.

ODPOWIEDZ

Wróć do „A6 C5 (1997-2005)”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl części samochodowe motostacja