Oświetlenie przód
Oświetlenie przód
Witam wszystkich.
Mam mały problem z Audi chodzi dokładnie oto ze nie działa podswietlenie obrysówek drzwi i oświetlenia na nogi pasażera i kierowcy.
zarówki są sprawne, wiec co moze byc przyczyną?
pozdr.
Mam mały problem z Audi chodzi dokładnie oto ze nie działa podswietlenie obrysówek drzwi i oświetlenia na nogi pasażera i kierowcy.
pozdr.
- kot919
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Audi Forum
- Rocznik: 2001
- Moje auto: S6 C5
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 3.0 TFSI 300KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Tiptronic
- Paliwo: Benzyna+LPG
Re: Oświetlenie przód
Wygląda na microstyki w zamkach drzwi (temat wieloktornie poruszany na forum). Wyświetlanie statusu otwarcia drzwi na FISie działa Ci prawidłowo?miki7 pisze:Witam wszystkich.
pozdr.
-
- Forum Audi A6 / A7
- kot919
- Forum Audi A6 / A7
A spróbuj zostawić samochód na światłach pozycyjnych, wyłączyć stacyjkę i otworzyć drzwi kierowcy - licznik powinien piszczeć, jeżeli tego nie zrobi to jest problem w przesyłaniu do niego komunikatu o otwartych drzwiach. Druga sprawa, czy zapala Ci się lampka w nogach kierowcy? Jeżeli tak to możesz sprawdzić czy jest przejście z jednego konektora żarówki (przewód zielono-żółty) do konektora 21 w niebieskim 32 pin złączu licznika (przewód zielono-żółty). Jeżeli go nie będzie (przejścia) to pociągnij kabelek bezpośrednio według powyższego opisu. Jeżeli to w dalszym ciągu nie pomoże, to prawdopodobnie wina tkwi w liczniku (możliwe zimne luty). Innego pomysłu nie mamiki7 pisze:Witam koledzy ponownie przez weekend była chwila wiec podratowałem te mikrostyki i działaja wszystko jest ok z podświetleniem lecz jak informacji na fisie o otwartych drzwiach nie było tak nie ma..
jest jakas mozliwosc sprawdzenia vagiem lub zakodowania licznika?
pozdr.

wyłączona stacyjka włączone pozycyjne licznik piszczy wiec nie ma problemu świeci podświetlenie nóg od str kierowcy i pasażerów takze tu jest ok. mikrostyki wszystkie posprawdzałem jest ok jeden tylko wymieniony wiec nie mam pojecia w czym tkwi problem. dlatego pytam was koledzy bo wiecie wiecej na ten temat.
pozdr.
pozdr.
- kot919
- Forum Audi A6 / A7
Szukam informacji od parudziesięciu minut i natrafiłem na takie posty:miki7 pisze:no własnie zadnych drzwi nie pokazuje...![]()
czyli moze byc tj mówisz ze brakuje jakiegos przewodu który ma byc podpiety pod licznik
a6-c5-wyswietlanie-na-fisie-otwartych-drzwi-vt17230.htm
a6-c5wyswietlanie-fis-o-otwartych-dzwiach-vt12904.htm
a6-c5-kontrolka-otwartych-drzwi-na-fis-vt31668.htm
Z tego co doczytałem, to kluczowym może być podłączenie w zielonej wtyczce na konektorze 1, jednakże w żadnym ze schematów którymi dysponuję nie mam tego uwzględnionego
Niestety więcej raczej nie jestem w stanie pomóc

kolego dostałem się do tego modułu komfortu pod nogami kierowcy i powiedz mi w której z wtyczek mam szukac tego przewodu?
ponieważ sa prawdopodobnie 3 przewody tam w tym module zółto-zielone lecz w innych wtyczkach wiec zeby czegos nie uszkodzic wole widziec w której szukac
pozdr.
ps w module komfortu nie mam zielonej wtyczki tylko czerwona i pozostałe
ponieważ sa prawdopodobnie 3 przewody tam w tym module zółto-zielone lecz w innych wtyczkach wiec zeby czegos nie uszkodzic wole widziec w której szukac

pozdr.
ps w module komfortu nie mam zielonej wtyczki tylko czerwona i pozostałe
- kot919
- Forum Audi A6 / A7
Główną puentą jaką wyciągnąłem z postów wklejonych wyżej, to konieczność edycji EPROMu licznika. Być może jest ona błędna.miki7 pisze:kolego dostałem się do tego modułu komfortu pod nogami kierowcy i powiedz mi w której z wtyczek mam szukac tego przewodu?
ponieważ sa prawdopodobnie 3 przewody tam w tym module zółto-zielone lecz w innych wtyczkach wiec zeby czegos nie uszkodzic wole widziec w której szukac![]()
pozdr.
Jeżeli chodzi o przewody, to na pewno jeden przewód idzie od otwartych drzwi kierowcy - i u Ciebie działa poprawnie (włącza Ci się gong sygnalizujący pozostawienie samochodu na światłach) oraz przewód - który przenosi sygnały otwarcia poszczególnych drzwi (według informacji pozyskanych z netu, wchodzi on na konektor 1 zielonej wtyczki licznika, jednakże na schematach nie znalazłem żadnego odnośnika skąd ma on pochodzić)
pisząc o zielonej wtyczce miałem na myśli zegarymiki7 pisze:ps w module komfortu nie mam zielonej wtyczki tylko czerwona i pozostałe

w 1 z linków który podałes to miałoby sens poniewaz byc moze przewód z zamka od str kierowcy idacy do modułu komfortu moze byc przerwany.
a nastepna sprawa która mnie irytuje to nie moge otworzyc z pilota tylko centralem myslałem ze baterie a tu nic próbowałem programowac wg. schematów na forum ale zostaje tylko programowanie przez vaga prawdopodobnie lub tez moze byc uszkodzony moduł komfortu, jak dostałem sie do niego 3 dni temu to nie było tam wilgoci ani wody wiec byc moze zostaje tylko usterka elektroniczna.
pozdr.
[ Dodano: 2013-05-26, 11:59 ]
koledzy usterka znaleziona moduł komfortu do wymiany.
komunikat otwarte drzwi na fisie ożyły
pozdr.
a nastepna sprawa która mnie irytuje to nie moge otworzyc z pilota tylko centralem myslałem ze baterie a tu nic próbowałem programowac wg. schematów na forum ale zostaje tylko programowanie przez vaga prawdopodobnie lub tez moze byc uszkodzony moduł komfortu, jak dostałem sie do niego 3 dni temu to nie było tam wilgoci ani wody wiec byc moze zostaje tylko usterka elektroniczna.
pozdr.
[ Dodano: 2013-05-26, 11:59 ]
koledzy usterka znaleziona moduł komfortu do wymiany.
komunikat otwarte drzwi na fisie ożyły

pozdr.