Mam takie male pytanie - wczoraj idąc do samochodu z zajętymi rękoma (zakupy) kilkaktortnie szybko niechcący wcisnałem na pilocie otwieranie i zamykanie drzwi i.... zgasło CAÂŁE podświetlenie wnętrza tzn przestały się palić wszystkie lampki na podsufitce, w nogach i w drzwiach, niezależnie które drzwi otwieralem :shock: Późniejsze pstrykanie pilotem nic nie dawało, światełka się nie zapalały, dopiero przekręcenei zapłonu i później wyjęcie kluczyka ze stacyjki i wszystko wrócilo do normy... Czy to normalne zjawisko czy coś się zaczyna konczyć (moduł komfortu)
[Audi A6 C5] Oświetlenie kabiny problem
- eneron
- Forum Audi A6 / A7

- Imię: Krzysztof
- Rocznik: 2010
- Moje auto: A6 C6
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.0TDI CAHA 170KM
- Napęd: FWD
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Diesel
Też miałem problemy z podświetleniem wnętrza po otwarciu prawych przednich drzwi, dwa razy wyciagałem zamek, czyściłe mikrostyk - zero efektu, drugi raz sprawdziłem zimne luty i nadal nie działało podświetlenie
Na Allegro kupiłem cały zamek za 45 zł, założyłem i wszystko pięknie działa
Mam takie male pytanie - wczoraj idąc do samochodu z zajętymi rękoma (zakupy) kilkaktortnie szybko niechcący wcisnałem na pilocie otwieranie i zamykanie drzwi i.... zgasło CAÂŁE podświetlenie wnętrza tzn przestały się palić wszystkie lampki na podsufitce, w nogach i w drzwiach, niezależnie które drzwi otwieralem :shock: Późniejsze pstrykanie pilotem nic nie dawało, światełka się nie zapalały, dopiero przekręcenei zapłonu i później wyjęcie kluczyka ze stacyjki i wszystko wrócilo do normy... Czy to normalne zjawisko czy coś się zaczyna konczyć (moduł komfortu)
??
A6 C6 2.0TDI 170KM, 2011 Avant, Octavia 1 VRS 180KM, Touran 1.9 TDI oraz nieśmiertelne, pancerne, wiecznie żywe, bezawaryjne A6 C5 1,9TDI AFN 110KM - najlepsze jakie do tej pory miałem
- zarzyk
- Forum Audi A6 / A7

- Imię: Forum Audi
- Rocznik: 2000
- Moje auto: A6 C5
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 1.8T APU 150KM
- Napęd: Quattro
- Paliwo: Benzyna+LPG
- Kontakt:
nie bede zakłądał nowego tematu ale pytanko zadam, jakis przekaźnik jest od zapalania się światał wewnątrz czy tylko moduł komfortu? Gdzie go szukac bo czasami zapalaja mi sie swiatla ale to chyba bedzie wina czujnika uderzeniowego, bo zamki tez nie dzialaja.
Nie bój się eksperymentów. Amatorzy zbudowali Arkę Noego a fachowcy Tytanic-a
-
rgpan88
- Forum Audi A6 / A7

- Imię: Rafał
- Rocznik: 1998
- Moje auto: A6 C5
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 2.8 193KM
- Napęd: Quattro
- Paliwo: Benzyna+LPG
Re: [Audi A6 C5] Oświetlenie kabiny problem
Witam serdecznie koledze ja mam taki temat Czy u was też tak jest bo ja wcześniej tego nie zauważyłem ale nie wiem czy coś się wykrzaczyło bo sprawdziłem całe moduł komfortu instalację od lampy do progu tutaj na wtyczkach i wszystko wydaje się w porządku lampa ma poprawione zimne luty natomiast o co chodzi Jak otwieram drzwi to światło w podsufitkach świeci zdecydowanie słabiej niż jak Przełączę wyłącznikiem kołyskowym wtedy od razu świeci dużo mocniej czy to jest normalne w Audi Czy tak ma być czy to jakiś problem jakaś wada Nie wiem czy to dalej szukać zauważyłem w module komfortu jest tak jakby blaszka termiczna która się mega grzeje i tak sobie myślę czy ona właśnie nie jest do ściemniania oświetlenia kabinowego żeby po otwarciu drzwi nie świeciło tak mocno a po wyłączniku mocniej ale nie wiem czy tak ma być bo szczerze mówiąc nie pamiętam i nie wiem czy szukać usterki może mi ktoś coś powiedzieć ? Dzięki góry z góry za pomoc.
MECHANIC