Chciałem zapytać jak wygłuszyć drzwi przednie w Audi A6 c5 ?
Czym to wiem, tylko jak dzisiaj rozebrałem tapicerke to tam mozna przykleic mate na blache drzwi a pozniej sa silniczki i prowadnice a to jest przykryte od razu pianką, a pozniej tapicerka. Wiem że trzeba zrobic komore zamkniętą. Jak znacie sie na temacie to mozecie dać jakieś wskazówki.
I jeszcze jedna sprawa, głośników nie da sie przykrecic do drzwi bo w drzwiach jest prowadnica od szyby, mam przykręcić glosnik do tapicerki ?
Pomóżcie bo jestem zielony.
[A6 C5 ] Jak wygłuszyć drzwi
[A6 C5 ] Jak wygłuszyć drzwi
Ostatnio zmieniony 26 wrz 2009, 21:14 przez bochen, łącznie zmieniany 1 raz.
(dot. głośników) niewiem jak to wyglada od srodka ale jeżeli jest miejsce na głośnik to mozna przykrecic do drzwi tylko głośnik z płytkim magnesem (ze wzgledu na prowadnice) jeżeli chcesz wmontowac jakies wynalazki to nie zostaje ci nic innego jak rezanie tapicerki i zakładanie dystansów ktore troche kosztuja i nie zawsze ładnie wyglą;dają;. Ogolnie co zrobila faryka tego sie nie dotyka
Polecam Małe wydajne tweeterki w miejsce oryginalnych głosniczkow i na tył jakies dobre 3 drożne 6x9 ew. okrą;głe i mała tubke do bagaznika
taniej wyjdzie a dzwiek bedzie czyściutki :roll: :roll: :roll: pozdr...

AUDI
to jest to
... jeszcze nie A6 ale blisko :P

Oryginalnie głośniki siedzą; na tapicerce z tego co mi wiadomo wiec mocują;c nowe głośniki w ten sam sposób i wygłuszają;c drzwi zamkniętej komory im nie zrobisz. Musiałbyś osadzić głośnik na konstrukcji drzwi i wtedy szczelnie zamkną;ć. Ale wiadomo jak to ciężko jest to zrobić w drzwiach A4/A6 i to może być ciężka robota. Ostatecznie gdybyś już chciał zrobić to na tapicerce pokombinuj by pomiędzy głośnik a tapicerkę wsadzić jakiś dystans MDF to stanowczo usztywni całą; konstrukcję.