Sklep Ipart
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
Sklep

[A6 C5] cieknie z kokpitu

Wnętrze
Awatar użytkownika
kolega26
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: kolega26 » 07 cze 2009, 23:21

Wiesz co, no chyba cięzko nie wiedzieć kiedy działa klima... leci zimno to działa. Napisałeś że ECO działa jak "nie świeci" dioda... Jak swieci dioda przy napisie ECO to działa EKO, jak AUTO to klima, proste... A uwagi typu " chyba nie wiesz na czym polega ddziałanie klimy", hmmm... a Ty nie wiesz na czym polega działanie wycieraczki :P

Slavi - masz tak jak u wszytskich. Jak klikniesz na ECO to normlane ze sie zapal dioda przy ECO zebys wiedzial co masz katualnie wlaczone, jak wlaczysz klime i DZIAÂŁA KLIMA TO WTEDY DIODA PRZY ECO NIE SWIECI :]
Bo w życiu nie te chwile w których oddychamy są najważniejsze, lecz te w których dzięki ccco zapiera nam dech w piersiach...

Myślmy...

Awatar użytkownika
goly191
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Imię: A6 Forum
Rocznik: 2000
Moje auto: A6 C5
Nadwozie: Avant
Silnik: 2.4 165KM
Napęd: Quattro
Skrzynia: Manual
Paliwo: Benzyna

Post autor: goly191 » 07 cze 2009, 23:41

kolega26 pisze:A uwagi typu " chyba nie wiesz na czym polega ddziałanie klimy", hmmm... a Ty nie wiesz na czym polega działanie wycieraczki :P
tłumaczone jest to co dziennie prawie we wątkach, ale zawsze znajdą się nowi co myślą inaczej, wiec daruj sobie

Awatar użytkownika
kolega26
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: kolega26 » 08 cze 2009, 13:40

Czyli utrzymujesz że klima jest wyłączona - ECO kiedy dioda nie świeci przy napisie ECO? A Kiedy świeci dioda napisu ECO to0 wtedy działa klima?! To wytłumacz "nowicjuszowi" dlaczego koledze wyżej, ojcu w A8, znajomemu w a4. chyba pięciu A6, jest tak samo jak u mnie. Dioda ECO nie świeci a klima schładza... Jak to możliwe skoro kiedy "nie świeci" to powinno nie działać?!?!?!?!?!?! Tylko jak uznałeś, że kiedy cos nie świeci to wtedy to działa, czyli w tym przypadku nawiew ECO. Swoją drogą ci9ekawe rozwiązanie - działa to co nie jest podświetlone, tak żeby kieorwcy sie nie nudziło podczas jazdy i mógł "strzelać" co obecnie działa skoro - jak twierdzisz - działa to, czego włącznik ma wyłączona diodę ;)
Bo w życiu nie te chwile w których oddychamy są najważniejsze, lecz te w których dzięki ccco zapiera nam dech w piersiach...

Myślmy...

Awatar użytkownika
goly191
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: goly191 » 08 cze 2009, 16:41

kolega26 pisze:Czyli utrzymujesz że klima jest wyłączona - ECO kiedy dioda nie świeci przy napisie ECO? A Kiedy świeci dioda napisu ECO to0 wtedy działa klima?
nie wiem do kogo bijesz
cytuj posty ludzi bo nie wiadomo o co chodzi
jeżeli bijesz do mnie to, przeczytaj 10 razy mój post wyżej to może skumasz o co mi chodziło, dla ułatwienia skopiuje moje zdanie na temat klimy, bo błądzisz widzę

"aby działała ma się "nie świecić" bo wówczas załącza się sprężarka i wiatrak
jak się "świeci" to jest wyłączona"

Awatar użytkownika
kolega26
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: kolega26 » 08 cze 2009, 22:52

goly191 pisze:
kolega26 pisze:Jak włączę "ECO"
tak tylko w formie jasności pamiętajmy, że ECON działa jak dioda się "nie pali"
bo wielu ludków to myli
ECO działa kiedy dioda się świeci - klikasz na "ECO" dioda się zapala przy włączniku, klikasz na "auto" włączą się klima - dioda przy ECO gaśnie, czyli nieprawdą jest to co napisałeś: "ECON działa jak dioda się "nie pali""

Myślmy...

Awatar użytkownika
goly191
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: goly191 » 09 cze 2009, 00:25

kolega26 pisze: ECO działa kiedy dioda się świeci - klikasz na "ECO" dioda się zapala przy włączniku, klikasz na "auto" włączą się klima - dioda przy ECO gaśnie, czyli nieprawdą jest to co napisałeś: "ECON działa jak dioda się "nie pali""
błądzisz, albo masz poważny problem z czytaniem ze zrozumieniem
naprawdę brak słów
do czynienia mam z sześcioma audi, (3xA6 i 3xA4) w każdej działa tak jak "JA" opisuje

Awatar użytkownika
kolega26
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: kolega26 » 09 cze 2009, 00:44

Jak pisałem wyżej ja mam z 8'oma i w każdym jest jak opisałem... I tak na logike... Chodzi klima, chcesz ja wyłączyć, włączyc ECO - klikasz przycisk z napisem ECO i chyba oczywiste jest to że kontrolka sie zapal przy tym co aktualnie masz włączone?! Jeżeli masz włączone ECO to swieci ECO, jak jest klima to się nie swieci ECO tylko AUTO ( w trybie autoamtycznym) - jak zreszta widać wiżej nie tylko u mnie tak jest ( pomijając aute które już wczesniej wymieniałem )

Jeżeli masz inna prawde to postaraj się ja wyjaśnić a nie ciągle to samo

"nie wiesz jak działa klima"
"na prawdę brak słów"

Jak włączas światła długie to też znika Ci wtedy ikona niebieska na kokpicie ?! :D

[ Dodano: 2009-06-09, 00:50 ]
goly191 pisze:"skopiuje moje zdanie na temat klimy, bo błądzisz widzę :aby działała ma się "nie świecić" bo wówczas załącza się sprężarka i wiatrak
jak się "świeci" to jest wyłączona"
goly191 pisze:
ECON działa jak dioda się "nie pali"
bo wielu ludków to myli
Raz piszesz ze econ działa jak sie "nie pali" a raz że klima działa jak sie "nie świeci"
"jak sie świeci to jest wyłączona" vs." ECO działą jak dioda sie "nie pali"

Myślmy...

Awatar użytkownika
goly191
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: goly191 » 09 cze 2009, 09:23

kolega26 pisze:Raz piszesz ze econ działa jak sie "nie pali" a raz że klima działa jak sie "nie świeci"
"jak sie świeci to jest wyłączona" vs." ECO działą jak dioda sie "nie pali"
a jaką widzisz różnicę w " nie palącym" vs "nie świecącym" :?:
z tego co widzę to dzielisz klimatyzację na dwie rzeczy...
na ECO i na klimatyzację
dla mnie jest tylko jedna klimatyzacja i nazywa się u mnie ECON
może Ty piszesz o jakiejś innej funkcji, bo na to wygląda

Awatar użytkownika
kolega26
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: kolega26 » 09 cze 2009, 13:57

Nie ma w tym żadnej rożnicy, tylko napisałem dokładnie jak Ty.

A teraz że aż zacytuje instrukcje skoro dla Ciebie wersja ECON która wyłącza klime to to samo co działająca klima... Może poprostu Tobie cos nie działą i jak włączasz ECON to klima dalej działa?!?!

Instrukcja - "ECON - Wyłączenie klimatyzacji"

I to by było na tyle :] Więc kiedy świeci dioda ECON klimatyzacja jest wyłączona, kiedy sie nie świeci, tzn. że świeci reszta ( klima )

[ Dodano: 2009-06-09, 13:59 ]
goly191 pisze:
tak tylko w formie jasności pamiętajmy, że ECON działa jak dioda się "nie pali"
bo wielu ludków to myli
Czyli to nie prawda - bo kiedy dioda się nie pali przy ECON to działa klima, jak się pali/świeci kontrolka ECON to jest wyłączona jak juz poinformowała nas o tym instrukcja :]

Myślmy...

adasadas
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: adasadas » 10 cze 2009, 00:20

Guziki to nie lada problem, radzę spojrzeć do w210 z manualną klimą:)

Tak żeby uzmysłowić po mojemu:
EKON- WYÂŁÂĄCZNIK/WÂŁÂĄCZNIK KLIMY (jeśli się świeci klima nie działa, jeśli się nie świeci działa)EKON=Ekonomia=wyłączona klima=mniejsze obciążenie=mniej paliwka
AUTO- AUTOMATYCZNA REGULACJA TEMP, nie jest to bezpośredni włącznik klimy, choć dobrze się spisuje w jego roli (dlaczeo?, można włączyć klimę i AUTO nie będzie podświetlone, sprawdźcie)

_profil
Ostatnio zmieniony 10 cze 2009, 21:54 przez adasadas, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
goly191
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: goly191 » 10 cze 2009, 18:34

kolega26 pisze:Czyli to nie prawda - bo kiedy dioda się nie pali przy ECON to działa klima, jak się pali/świeci kontrolka ECON to jest wyłączona jak juz poinformowała nas o tym instrukcja :]
należysz do tej grupy uszczerbku Polaków, którzy potrafią się przyczepić do tego, że "murzyn" jest czarny, wyrazy współczucia z mojej strony
mojej siostry 3 letni syn, potrafi zrozumieć działanie klimatyzacji, a Ty potrzebujesz instrukcji
nawet zacząłeś pisać o ECON, bo wcześniej jakoś o ECO pisałeś

Zablokowany

Wróć do „A6 C5 (1997-2005)”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl części samochodowe motostacja