A6C5 demontaz schowka
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Robert
- Rocznik: 1997
- Moje auto: A6 C5
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 2.8 ACK 193KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Benzyna
A6C5 demontaz schowka
Witam wiem ze bylo ale nie znalazlem nigdzie czy odkrecajac schowek te 5srub wyjdzie caly czy trzeba jeszcze cos wiedziec na temat silownika schowka ktory odpowiada za powolne opadanie klapy schowka ? chce wyczyscic wentylator i psiknac wurthem na parownik
i moze ktos ma fotke po wykreceniu schowka gdzie jest miejsce na aplikacje odgrzybiacza na czesc parownika

wystarczy 5 srubek i wyciagasz powoli zeby odpiac kabel od lampki
odkrecasz wentylator a po jego lewej stronie masz klapke (z jakby radiatorem)
odkrecasz ta klapke i tamtedy dajesz wezyk a reke wkladasz przez otwor od wentylatora i prowadzisz wezyk - proste
odkrecasz ta klapke i tamtedy dajesz wezyk a reke wkladasz przez otwor od wentylatora i prowadzisz wezyk - proste
Był AFN 1997r.
Był AVG 1999r.
Był ASG 2003r.
Jest ANK 2001r.
Był AVG 1999r.
Był ASG 2003r.
Jest ANK 2001r.
-
- Forum Audi A6 / A7
damianio pisze:wystarczy 5 srubek i wyciagasz powoli zeby odpiac kabel od lampki
super dziekuje

[ Dodano: 2014-07-01, 10:44 ]
no i po zabiegu schowek odrecilem wurth wtłoczony wszystko bezproblemowo jedyne co moge powiedziec to ,że nie trzeba odkrecac wentylatora a wystarczy tylko odkrecic regulator dmuchawy i juz jest ''wejscie'' na rurke preparatu

-
- Forum Audi A6 / A7
tak spodziewalem sie ''syfu'' na wentylatorze czytajac posty,ale zdziwilem sie bo wentyl byl czysciutki zero syfu tak samo jezykmwx pisze:Tak, ale na wentylatorze i jego obudowie jest kilogram syfu, który na prawdę chciałbyś usunąć. Tym syfem żywią się śmierdzące potwory zamieszkujące parownik.
Jeżyka, którego wykręciłeś też warto przeczyścić.