Potrzebne wyposażenie fabryczne:
Tuner TV analogowy lub hybryda z wyprowadzonymi złączami AV1 I AV2 lub inne rozwiązanie np. symulator tunera TV od VNS Media.
W aucie wygląda to tak:
Plusy takiego rozwiązania to moim zdaniem dostęp do wszystkich funkcji multimedialnych znanych nam z tabletów i smartfonów. Instalujemy wszystkie aplikacje ze sklepu Play. Netfilix, Kodi, YouTube, Spotify, Tidal, NC+GO, Ipla, Player

Oglądamy filmy, teledyski, w moim przypadku TV na żywo przez NC+GO, oczywiście do tego jest potrzebny internet WiFi, ja udostępniam z telefonu.
Minusy to w moim przypadku (MMI 2G High) słaba rozdzielczość ekranu fabrycznego. O ile filmy i teledyski oraz telewizja wyglądają zadowalająco, to jakość wyświetlanych czcionek pozostawia wiele do życzenia.
Zasilanie podłączyłem do bezpiecznika F12, który w moim aucie był nieużywany. Pojawia się na nim napięcie po przekręceniu stacyjki. (+12 po zapłonie). Skrzynka bezpiecznika po stronie pasażera, drugi rząd bezpieczników od góry.
Idealnym by było wdrożenie rozwiązania funkcji usypiania urządzenia, by nie odłączać go od zasilania za każdym razem, gdy wyłączamy stacyjkę. Jak wiemy, funkcje usypiania urządzeń w naszych autach są realizowane poprzez polecenia CAN i jak się domyślacie, nie jest możliwe by Android Boxa podpiąć pod CAN

Nie chciałem podpinać zasilania na stałe, pomimo że uśpione urządzenie pewnie nie pobiera zbyt dużo prądu. Wolałem asekuracyjnie, ze względów bezpieczeństwa zastosować rozwiązanie, które nie odbije się negatywnie na ilości prądu w akumulatorze

Jest to wersja BETA, z pewnością będę ją jeszcze modyfikował. Mile widziane propozycje modyfikacji mające na celu usprawnienie czy polepszenie działania

Pozdrawiam! Igor.
Reszta szczegółów w pliku PDF do pobrania: POBIERZ