A6 C6 MMI Update opis aktualizacji - Fotorelacja ver.0.2
- Adxs
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Adam
- Rocznik: 2009
- Moje auto: A6 C6
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.8 FSI 220KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Tiptronic
- Paliwo: Diesel
- Kontakt:
Najprościej wejdź na CAR, i trzymaj SETUP i RETURN przez ok. 5 sekund albo tak długo aż sie nie zmieni plansza. Generalnie pierwsza opcja chyba INTERFACEBOX, wchodzisz w nią i będziesz miał na pewno numer softu.lopezzo33 pisze:Panowie nie wiem co jest ale nie mogę sprawdzić jaką mam wersję oprogramowania ?
Wchodzę tak jak jest opisane ale nie mam zakładki "Version"
Czy ktoś mi może podpowiedzieć co jest grane ?
kontakt administratora:
Polecam!
Polecam!
Zrobiłem jak napisałeś, wszedłem w INTERFACEBOX ale za cholerę nie mogłem znaleźć numeru softu. Wiec pomyślałem że mimo wszystko spróbuję zrobić update. Zrobiłem płytki przez A120% wkładam do napędu 1cd i po analizie plików pokazało że nie ma plików data na płycieAdxs pisze:Najprościej wejdź na CAR, i trzymaj SETUP i RETURN przez ok. 5 sekund albo tak długo aż sie nie zmieni plansza. Generalnie pierwsza opcja chyba INTERFACEBOX, wchodzisz w nią i będziesz miał na pewno numer softu.lopezzo33 pisze:Panowie nie wiem co jest ale nie mogę sprawdzić jaką mam wersję oprogramowania ?
Wchodzę tak jak jest opisane ale nie mam zakładki "Version"
Czy ktoś mi może podpowiedzieć co jest grane ?

- Adxs
- Forum Audi A6 / A7
- Kontakt:
lopezzo33 pisze:Zrobiłem jak napisałeś, wszedłem w INTERFACEBOX ale za cholerę nie mogłem znaleźć numeru softu.
Tutaj zaznaczony numer softu
kontakt administratora:
Polecam!
Polecam!
U mnie zupełnie inaczej to wygląda.Adxs pisze:Obrazeklopezzo33 pisze:Zrobiłem jak napisałeś, wszedłem w INTERFACEBOX ale za cholerę nie mogłem znaleźć numeru softu.
Tutaj zaznaczony numer softu
Ale pomijając to to dlaczego nie mogę wystartować z aktualizacją ?
- Adxs
- Forum Audi A6 / A7
- Kontakt:
Inaczej tzn ? Masz MMI Basic ( czerwone ) czy 2G ( kolorowe ) ?lopezzo33 pisze:U mnie zupełnie inaczej to wygląda.
Ale pomijając to to dlaczego nie mogę wystartować z aktualizacją ?
kontakt administratora:
Polecam!
Polecam!
poradziłem se już z płytami ale mam następujący problem
u mnie nie ma Handyvorb2 jest tylko BTA i jak aktualizowałem to nie było handyvorb2/main2/app tylko bta/main2/app aktualizuje z 960 na 9990
i jest coś takiego
Status: Waiting for device
connecting device
unlock no. 1 (i ten numer zwiększa się co chwilę)
ja doszedłem do ponad 400
po ponad 3 godzinach przerwałem, mmi działa tak samo jak działało nic się nie popsuło
nadal za każdym razem muszę się łączyć z bt przez wpisanie kodu i oczywiście nie mogę załadować książki
czy może mi ktoś pomóc bo nie wiem o co chodzi czy moje bt jest inne czy jak
u mnie nie ma Handyvorb2 jest tylko BTA i jak aktualizowałem to nie było handyvorb2/main2/app tylko bta/main2/app aktualizuje z 960 na 9990
i jest coś takiego
connecting device
ja doszedłem do ponad 400
po ponad 3 godzinach przerwałem, mmi działa tak samo jak działało nic się nie popsuło
nadal za każdym razem muszę się łączyć z bt przez wpisanie kodu i oczywiście nie mogę załadować książki
czy może mi ktoś pomóc bo nie wiem o co chodzi czy moje bt jest inne czy jak
Adxs pisze:Inaczej tzn ? Masz MMI Basic ( czerwone ) czy 2G ( kolorowe ) ?
Mam czerwone ale u mnie menu wygląda inaczej, jutro wrzucę fotki.
[ Dodano: 2013-02-27, 20:50 ]
Tak wygląda moje menu po wciśnięciu car>setup i return.
A tak wygląda po przejściu dalej
[ Dodano: 2013-02-27, 20:53 ]
Czy SW rel: to numer softu ?
- sosna
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Damian
- Rocznik: 2006
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 2.4 ALF 165KM
- Skrzynia: S-tronic
- Paliwo: Benzyna
- Kontakt:
link
pan42 pisze:Piki prosisz i masz - http://peb.pl/programy-nawigacyjne-i-ma ... -55-a.html
ma ktos podrzucic moze link bo ten juz nie istnieje
[ Dodano: 2013-03-11, 17:48 ]
juz nie aktualne

- UneeK
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Tomek
- Rocznik: 2010
- Moje auto: A6 C7
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 3.0 CDUC 245KM
- Skrzynia: S-tronic
Ciężko będzie ze zdobyciem takiego softu, poszukaj na necie (może leży gdzieś na "chomiku"). Jakie masz MMI kolor czy monochrom?LEO2005 pisze:Witam!
Czy ktoś ma dostęp do softu MMI 1100? obecnie posiadam soft 0350 . Na niemieckich forach doczytałem się żeby podnieść się z tej wersji należy najpierw wgrać 1100 bo nowszych nie uda się , tzn. MMI nie odczyta zawartości pliku METAFILE2.txt .
Pozdrawiam
-
- Forum Audi A6 / A7
Re: Problem z update MMI - tylko płyta 2 Handyvorb2
Ponawiam temat.tonet pisze:Witam, czy ktoś miał podobne problemy?BIKS pisze:Ponawiam swoje pytanie: Dlaczego nie mogę dokonać aktualizacji? Czy ktoś wie o co chodzi? Czy sterownik jest uszkodzony? czy tylko wystarczy go jakoś odblokować?BIKS pisze:Proszę pomóżcie. Posiadam wersję MMI 5150 i chciałem dograć sobie tylko najnowszą wersję dla Bluetooth'a wykorzystując tylko płytę nr2. Jednak mam problem. A mianowicie, dochodzę do kroku 7 ze strony 1 z Fotorelacji ver.0.2, klikam OK i powinna rozpocząć się aktualizacja. Na ekranie zapala się Download Progress i pojawiają się następujące linie:
0/1 OK, 0 N/A, 0 NOK
Handyvorb2
connecting device
Jak widać powyżej, nie odpala się linia:
Progress 0%
w linii Handyvorb2 brakuje ścieżki Main4/App
Upgrade from 950 to 9990
Wgląda tak jakby urządzenie było zablokowane do wykonania update'u. Czy można wykonać/zresetować Bluethoot'a używając menu serwisowego? A może należy wykonać coś innego?
Dodam, że płyty są OK, bo wykonałem taki update u znajomego posiadającego również wersję 5150. Vag nie pokazuje żadnych błędów.
W tym miejscu nadmienię również, że od 3 tygodni mam generalnie problemy w łączeniu BT z telefonem i dlatego chciałem wykonać ten update.
Z góry dzięki za pomoc.
Z góry dzięki za pomoc,
Sławek
przy aktualizacji z 2 cd wystepuję taki sam problem.
Wcześniej dobrze łączył z telefonem przez Bt lecz od dłuższego czasu z tego udogodnienia nie korzystałem
W ubiegłym tygodniu chciałem podłączyć telefon i lipa .
Może to kwiestia namieszania vagiem? modol zablokowany
Troche czasu mineło wiec kolega ktory pisał ten post rozwiazał problem?
Proszę o pomoc z tym problemem
pozdrawiam
witam,
zastanawiam się, czy koniecznie muszę aktualizować soft,
obecnie mam 5150, chciałbym mieć możliwość podłączenia zewnętrznego Âźródła aux, ale skoro nie mam tunera TV, prawdopodobnie to i tak nie będzie możliwe,
ale w międzyczasie zaintrygowały mnie dwie rzeczy
- czy po aktualizacji bluetootha będzie możliwość sparowania auta z dwoma (lub więcej) telefonami,
- czy po aktualizacji softu w nawigacji widać nazwy ulic, kiedy wyświetlana jest mapa 3D
jeżeli ktoś zna odpowiedzi na te pytania, to bardzo proszę o info
pozdrawiam
Damek
zastanawiam się, czy koniecznie muszę aktualizować soft,
obecnie mam 5150, chciałbym mieć możliwość podłączenia zewnętrznego Âźródła aux, ale skoro nie mam tunera TV, prawdopodobnie to i tak nie będzie możliwe,
ale w międzyczasie zaintrygowały mnie dwie rzeczy
- czy po aktualizacji bluetootha będzie możliwość sparowania auta z dwoma (lub więcej) telefonami,
- czy po aktualizacji softu w nawigacji widać nazwy ulic, kiedy wyświetlana jest mapa 3D
jeżeli ktoś zna odpowiedzi na te pytania, to bardzo proszę o info
pozdrawiam
Damek