A6 C6 MMI Update opis aktualizacji - Fotorelacja ver.0.2
Ludzie naprawde mizależy na tej aktualizacji. Mozecie mi powiedzieć czy moge bez problemu aktualizowac ten system
??
ZDJECIA Z SYSTEMU

ZDJECIA Z SYSTEMU
- pan42
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Andrzej
- Rocznik: 2022
- Moje auto: Q5
- Nadwozie: SUV
- Silnik: 2.0TDI 163KM
- Napęd: FWD
- Skrzynia: S-tronic
- Paliwo: Diesel
Brak odpowiedzi świadczy, że prawdopodobnie nikt nie startował z takiej wersji softu. Masz szanse być pierwszy. Tutaj nikt nie zagwarantuje, że wszystko się uda na 100% bo nawet w ASO tak nie jest. Dopóki nie spróbujesz to się nie dowiesz :-Dadaniok pisze:Ludzie naprawde mizależy na tej aktualizacji. Mozecie mi powiedzieć czy moge bez problemu aktualizowac ten system??
Było przez 8 lat A6 C6 teraz A6 C7
ÂŻeli dzięki za fotorelację naprawdę sie przydała!
Ja miałem już wgraną wersję 5150 PL ale po zamontowaniu kiery multi okazalo się, że nie działa wybieranie głosowe dla telefonu, oczywiście samochód nie czytał też standardowo książek telefoniocznych z żadnego telefonu podłączonego przez Bluetooth. Przeprowadziłem aktualizację tylko CD2 dla wersji 5570 (nie chcialem tracić PL) i wszystko jest ok. Działa wybieranie głosowe w kierownicy, samochód czyta książkę telefoniczną z telefonów podłączonych przez Bluetooth, jest język PL i nadal wersja 5150.
Pozdrawiam

Ja miałem już wgraną wersję 5150 PL ale po zamontowaniu kiery multi okazalo się, że nie działa wybieranie głosowe dla telefonu, oczywiście samochód nie czytał też standardowo książek telefoniocznych z żadnego telefonu podłączonego przez Bluetooth. Przeprowadziłem aktualizację tylko CD2 dla wersji 5570 (nie chcialem tracić PL) i wszystko jest ok. Działa wybieranie głosowe w kierownicy, samochód czyta książkę telefoniczną z telefonów podłączonych przez Bluetooth, jest język PL i nadal wersja 5150.
Pozdrawiam
Tak jak pisałem, ja przeprowadziłem aktualizację tylko za pomocą CD2 i po aktualizacji Bluetooth wszystkie pozostałe komponenty się nie zmieniły, nie musialem nic przywracać VAG-iem ani nie utraciłem żadnych ustawień za wyjątkiem ustawień Bluetooth w MMI (co zrozumiałe). Dodam, że też miałem pierwszą wersję softu Bluetooth i to była pierwsza aktualizacja od razu do najnowszej wersji. Trochę dziwi mnie fakt, że Twój moduł uszkodził się po aktualizacji mapy 2010, bo aktualizacja ta dogrywa tylko soft do NAVI. Może zbieg okoliczności. W każdym razie chyba nie masz nic do stracenia, skoro i tak nie działa można chyba spróbować.darrrrek pisze:Koledzy a czy możliwa jest sama aktualizacja Bluetooth'a czyli CD2dodam ze nigdy nie robilem aktualizacji softu CD1 i CD 3. Po instalacji mapy 2010 padł moduł bluetooth i nadzieja w tym ze nowszy soft go uratuje bo nigdy nie było nic z softów aktualizowane.
A jak zrobić aktualizację SDS ? Chcę zrobić zmianę języka na angielski. Wkładając płytę aktualizacyjną mogę zaznaczyć aby aktualizował sie SDS, wybrać język jaki chcę, ale nie mogę odznaczyć aktualizacji MMI. Z automatu chce mi robic update do wersji np 5150, a ja mam 2860 i jestem zadowolony, chcę jedynie SDS-a zmienić na angielski ale system nie daje mi takiej możliwości abym mógł zaznaczyć tylko SDS i go zaktualizować. O co chodzi??
pozdr
pozdr