[A6 C6] - lusterko wewnętrzne fotochrom ... :)
- sudan
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: RAFAL
- Rocznik: 2004
- Moje auto: A6 C6
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.7TDI 180KM
- Napęd: FWD
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Diesel
- Kontakt:
Dzieki Panowie za cenne wskazowki.Porobie testy i zdam relacje 
Wszystko dziala jak nalezy,lusterko ladnie sie sciemnia jak ktos przyswieci swiatlami z tylu,dziala szybciutko nawet jak w tunel wjade to sie od razu sciemnia.

Wszystko dziala jak nalezy,lusterko ladnie sie sciemnia jak ktos przyswieci swiatlami z tylu,dziala szybciutko nawet jak w tunel wjade to sie od razu sciemnia.

Ostatnio zmieniony 29 wrz 2017, 23:54 przez sudan, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Forum Audi A6 / A7
Proszę o wyjaśnienie czy w moim aucie z lusterkiem kierowcy jest wszystko ok.
Prawe zewnętrzne lusterko mam ze szkłem normalnym białym, natomiast lewe zewnętrzne ma takie ciemne szkło. Bez względu na porę dnia lusterko jest tak samo dosyć ciemne, nigdy się nie ściemnia i nie rozjaśnia. Czy tak ma być, czy powinno reagować na światło jak wewnętrzne lusterko fotochrom ?
Teraz jeszcze weszła mi woda między szkło lusterka a obudowę na które jest wsadzone/przyklejone i przymierzam się do rozebrania aby usunąć tą wodę bo wkurza widok zebranej wody za lusterkiem, widać to i słabsza jest widoczność lusterka.
Czy szkło się ściągnie bez ściągania lusterka w a6c6 sedan ?
Prawe zewnętrzne lusterko mam ze szkłem normalnym białym, natomiast lewe zewnętrzne ma takie ciemne szkło. Bez względu na porę dnia lusterko jest tak samo dosyć ciemne, nigdy się nie ściemnia i nie rozjaśnia. Czy tak ma być, czy powinno reagować na światło jak wewnętrzne lusterko fotochrom ?
Teraz jeszcze weszła mi woda między szkło lusterka a obudowę na które jest wsadzone/przyklejone i przymierzam się do rozebrania aby usunąć tą wodę bo wkurza widok zebranej wody za lusterkiem, widać to i słabsza jest widoczność lusterka.
Czy szkło się ściągnie bez ściągania lusterka w a6c6 sedan ?
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: olyon86
- Rocznik: 2016
- Moje auto: A7 4G
- Nadwozie: Liftback
- Silnik: 3.0 TDI 326KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Tiptronic
Temat stary , lecz nie chce zakładać nowego . Mam pytanie, planuje dołożyć fotochrom zewnętrzny i mam dylemat czym różnią się lusterka 11,13 i 15 PIN, oraz czy ktoś orientuje się jakie trzeba konektory męskie -damskie do przejścia od wewnątrz samochodu do drzwi. Przycisk składania już mam i moduł w drzwiach z pełną obsługą.
-
- Forum Audi A6 / A7
O jakich zlaczach mowa?gdzie w słupkach są złącza? A pin lusterka 4 i 5 nie powinien być podłączony do kostki 32 pin do MCE?ale nie wiem w jakie piny dokładnie?napewno pin 3 lusterka do pin 9 w MCE kostki 32 pionowej.jackowski pisze:4 pin lusterka do 7 pinu złączy w przednim prawym i lewym słupku
5 pin lusterka do 8 pinu złączy w przednim prawym i lewym słupku
[ Dodano: 2018-12-25, 00:12 ]
Siemka właśnie zamontowalem lusterka do mojej A6C6 elektrycznie składane i zakupiłem lusterka 11pin które mają elektryczne składanie,ustawianie ,fotochrom,i podświetlenie z dołu.ollyon86 pisze:Dzięki, konektorki ogarnięte, nie wiem tylko czy się różni lusterko 13 od 15 Pin , domyślam się że 15 ma pewnie pamięć a 13 nie , zależy mi na tym aby lusterko było składane el, regulowane el , podgrzewane , fotochrom, podświetlane od dołu. Nie wiem czy wystarczy 13 Pin czy musi być 15?
-
- Forum Audi A6 / A7
Witam wszystkich przestudiowałem cały temat dowiedziałem się wielu bardzo ciekawych rzeczy i na pewno w najbliższym czasie założę sobie wewnętrzne fotochroma tylko mam jedno małe pytanko bo w sumie niedawno kupiłem sobie a6c6 Avant i mam lusterka zewnętrzne elektryczne składanie regulacja i od dołu podświetlenie i właśnie tutaj rodzi się pytanie bo te podświetlenie jest strasznie słabe diody się ledwo żarzą nie widać ich praktycznie nawet w nocy. Czy można te diody jakoś wymienić albo może gdzieś nie łączy czy może te diody takie po prostu są.
Jeżeli to nie ten temat to proszę o przekierowanie mojej ciekawości w konkretne miejsce
Jeżeli to nie ten temat to proszę o przekierowanie mojej ciekawości w konkretne miejsce
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Przemo
- Rocznik: 2010
- Moje auto: Q7
- Nadwozie: SUV
- Silnik: 3.0 TDI 204KM
a czy ktoś zmieniał wewnętrzne lusterko na takie z nowego a4 czy superba ?
https://www.olx.pl/oferta/nowe-oryginal ... DV1CC.html
ciekawe czy ta przeróbka jest trudna ?
https://www.olx.pl/oferta/nowe-oryginal ... DV1CC.html
ciekawe czy ta przeróbka jest trudna ?
- _wladi_
- Moderator
- Imię: Włodek
- Moje auto: A6 C7
- Silnik: 2.0TDI 190KM DDDA
- Skrzynia: S-tronic
- Kontakt:
Re: [A6 C6] - lusterko wewnętrzne fotochrom ... :)
Jeżeli uchwyt podpasuje a wygląda że powinien to sama kabelkologia chyba będzie podobnie rozwiązana jak w A6 

- _wladi_
- Moderator
- Imię: Włodek
- Moje auto: A6 C7
- Silnik: 2.0TDI 190KM DDDA
- Skrzynia: S-tronic
- Kontakt:
Potwierdzam dzisiaj też podłączyłem lustro pod styki w lampce i wszystko śmigamarok111 pisze: ↑05 kwie 2014, 17:32Poczekaj chwilę_Bartek_ pisze:Wyjaśni ktoś kwestię pinu 1?
Jasno jak dzieciakowi - który pin w lusterku do którego pinu we wtyczce lampki?
[ Dodano: 2014-04-05, 17:13 ]
Wie ktoś?? Chcę iść montować lusterko, ale chcę połączyć pin 1
Zaraz wysle zdjęcie do których wolnych styków w lampie podłaczyłem luterko bez ruszania oryginalnej instalacji![]()

-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Tomek
- Rocznik: 2006
- Moje auto: A6 C6
- Silnik: 3.0 BMK 224KM
Czy mógłby ktoś napisać jakie sygnały powinny być na pinach 1 i 3 wtyczki lusterka ?