[ A6 C6] Audi A4 B8/ A5 MMI 2G -Wgrywanie spolszczenia/ PL
- jacek528
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Jacek
- Rocznik: 2011
- Moje auto: A6 C7
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.0TDI CGLC 177KM
- Napęd: FWD
- Skrzynia: Brak
- Paliwo: Diesel
Przemcio, dziękuje za bardzo szczegółowy opis. Od tygodnia wczytywałem się w podobne tematy i mocno się wahałem, a raczej obawiałem, że i u mnie wystąpią problemy z funkcją "Multi" kierownicy. Jednak po przeczytaniu Twojego topica nie miałem już wątpliwości, że nawet jeśli coś będzie nie tak, przywrócę to VCDSem. I tak dziś zabrałem się za pracę i po kilkunastu minutach jestem również szczęśliwym posiadaczem MMI, które jest w języku Polskim 
Jako ciekawostkę podpowiem, że nie straciłem też ustawień BT oraz innych.
Wszystko co ustawione było przed upgradem sotu do 5150 i później do PL, nie uległo zmianie (nawet wpisy w książce telefonicznej).
Jeszcze raz dziękuje i polecam opis.

Jako ciekawostkę podpowiem, że nie straciłem też ustawień BT oraz innych.
Wszystko co ustawione było przed upgradem sotu do 5150 i później do PL, nie uległo zmianie (nawet wpisy w książce telefonicznej).
Jeszcze raz dziękuje i polecam opis.
- jacek528
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Jacek
- Rocznik: 2011
- Moje auto: A6 C7
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.0TDI CGLC 177KM
- Napęd: FWD
- Skrzynia: Brak
- Paliwo: Diesel
Przemcio, niczego nie musiałem poprawiać - wszystko pozostało tak jak przed zmianą. Mam moduł BT więc kontakty zostały, telefonu nie musiałem ponownie parować, ustawienie stacji radiowych, które miałem zaprogramowane wcześniej również zostały i cała reszta ustawień MMI się nie zmieniła. Jednym słowem poszło w przeciągu kilku minut :D
-
- Forum Audi A6 / A7
witam,
mam taki problem ze spolszczeniem, może koledzy będą wiedzieli w czym rzecz
a mianowicie przeprowadziłem aktualizacje z 4220 do 5170 łącznie odblokowaniem bluetooth-a, wszystko przebiegło bez problemu a gdy wrzucam płytę ze spolszczeniem(wszystko zgodnie z instrukcją) to pojawia mi się taki komunikat:
![Obrazek]()
czy coś gdzieś jeszcze muszę przestawić, czy jak
płytę próbowałem już nagrać na wszystkie sposoby, nagrywałem jako płyta z danymi więc chyba ok.
Proszę o pomoc jeśli ktoś wie w czym może być problem.
Z góry dzięki
pozdro...
mam taki problem ze spolszczeniem, może koledzy będą wiedzieli w czym rzecz

a mianowicie przeprowadziłem aktualizacje z 4220 do 5170 łącznie odblokowaniem bluetooth-a, wszystko przebiegło bez problemu a gdy wrzucam płytę ze spolszczeniem(wszystko zgodnie z instrukcją) to pojawia mi się taki komunikat:
czy coś gdzieś jeszcze muszę przestawić, czy jak

płytę próbowałem już nagrać na wszystkie sposoby, nagrywałem jako płyta z danymi więc chyba ok.
Proszę o pomoc jeśli ktoś wie w czym może być problem.
Z góry dzięki
pozdro...
witam,
ostatnio przeprowadziłem aktualizacje w swojej niuni (2g) wraz ze spolszeniem:) wszystko chodzi jak należy
mój kolega zaaferowany tym co zrobiłem postanowił przyjechac do mnie na "to samo" swoim q5 z 2010. problem w tym, ze on tam nie ma MMI tylko AMI (bez navi). czy kos może próbował spolszenia w czyms takim?
wersja SW 0310
sporo szukałem na ten temat na necie ale nie ma zadnego info...
pozdr
ostatnio przeprowadziłem aktualizacje w swojej niuni (2g) wraz ze spolszeniem:) wszystko chodzi jak należy

mój kolega zaaferowany tym co zrobiłem postanowił przyjechac do mnie na "to samo" swoim q5 z 2010. problem w tym, ze on tam nie ma MMI tylko AMI (bez navi). czy kos może próbował spolszenia w czyms takim?
wersja SW 0310
sporo szukałem na ten temat na necie ale nie ma zadnego info...
pozdr
Ale nie możesz wejść w Zielone Menu(tez Ci zginęło)?
jeśli tak to uruchom sobie opcje pod VCDS zielonego menu.
A jak nie mozesz wejsc w to podmenu to ja bymchyba jeszcze raz spróbował wgrać spolszczenie:]
Bo raczej nie zaszkodzi a może pomoże:]
ewentualnie od nowa aktualizacja do 5150 sprawdzisz sobie czy mozesz zmieniac wartość w kanale 2, jak tak to znow spolszczenie.
Moze czegos nie zaznaczyłeś przy wgrywaniu spolszczenia i sie nie wgralo?
jeśli tak to uruchom sobie opcje pod VCDS zielonego menu.
A jak nie mozesz wejsc w to podmenu to ja bymchyba jeszcze raz spróbował wgrać spolszczenie:]
Bo raczej nie zaszkodzi a może pomoże:]
ewentualnie od nowa aktualizacja do 5150 sprawdzisz sobie czy mozesz zmieniac wartość w kanale 2, jak tak to znow spolszczenie.
Moze czegos nie zaznaczyłeś przy wgrywaniu spolszczenia i sie nie wgralo?