[ A6 C6] Audi A4 B8/ A5 MMI 2G -Wgrywanie spolszczenia/ PL
-
- Forum Audi A6 / A7
Witam wszystkich kolegów i potrzebuje pomocy bo źle się kończą zabawy w zielonym menu
jeżeli się tego do końca nie kuma
i przez przypadek wywaliło mi polaka
mam audi a6 c6 2007r mmi2 soft 5170 próbowałem z chomikuj pl ale już tego nie ma
na forum znalazłem tylko opisy jak to zrobić ale oprogramowania brak albo już puste linki
podrzućcie jakiś sprawdzony link do spolszczenie bo nie uśmiecha mi się wydać 500 zł
a bez polaka troch lipa
Wielkie dzięki
Pozdrawiam

jeżeli się tego do końca nie kuma

mam audi a6 c6 2007r mmi2 soft 5170 próbowałem z chomikuj pl ale już tego nie ma
na forum znalazłem tylko opisy jak to zrobić ale oprogramowania brak albo już puste linki
podrzućcie jakiś sprawdzony link do spolszczenie bo nie uśmiecha mi się wydać 500 zł
a bez polaka troch lipa
Wielkie dzięki
Pozdrawiam

-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: hmm?
- Rocznik: 2021
- Moje auto: Inne
- Nadwozie: Inne
- Silnik: 4.2 360KM
- Napęd: Brak
- Skrzynia: Brak
- Paliwo: Brak
- Kontakt:
Moge wgrac menu w gdańsku od ręki.BaluGd pisze:Witam wszystkich kolegów i potrzebuje pomocy bo źle się kończą zabawy w zielonym menu
jeżeli się tego do końca nie kumai przez przypadek wywaliło mi polaka
a bez polaka troch lipa
Wielkie dzięki
Pozdrawiam![]()
![]()
![]()
![]()
Witam.
U mnie po wgraniu spolszczenia zgrzyt.
Laptop na którym zapisałem wartości kanałów 1,2,3 w notatniku padł - bateria z 30% spadła do 0.
Straciłem numery, więc mam problem. Część z podpowiedzi programu wpisałem w grupie 1 i 2. Trzecia była 100 więc łatwo zapamiętać.
Da się z vin, czy naklejki wyposażenia te liczby odzyskać?
Także nie mam Polskich znaków np w książce telefonicznej.
Pozdrawiam
U mnie po wgraniu spolszczenia zgrzyt.
Laptop na którym zapisałem wartości kanałów 1,2,3 w notatniku padł - bateria z 30% spadła do 0.
Straciłem numery, więc mam problem. Część z podpowiedzi programu wpisałem w grupie 1 i 2. Trzecia była 100 więc łatwo zapamiętać.
Da się z vin, czy naklejki wyposażenia te liczby odzyskać?
Także nie mam Polskich znaków np w książce telefonicznej.
Pozdrawiam
A6 c6 2005 upgrade mmi
cześć możecie mi rozszyfrować wersję softu to jest 5.0 ? od czego zacząć aktualizację od której wersji do której ?
ewa
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Krzysztof
- Rocznik: 2014
- Moje auto: Allroad C7
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 3.0 TDI 245KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: S-tronic
- Paliwo: Diesel
Dokładnie.matador35 pisze:To jest MMI2G wiec procedury jak dla MMI 2g . Mapy masz w czytniku w bagazniku.
Wersja Softu 0500 . Jezeli chodzi o aktualizacje softu ładuj 5150 .
Ja mam właśnie 5150 (wraz z spolszczeniem) i do tego mapy 2015r. Dodatkowo mam lektora w języku polskim. Powiem szczerze, że lektor jest ok - ale nie jest to żadna rewelacja i jak ktoś "kuma" trochę angielski lub niemiecki to nie warto płacić za lektora.

Panowie to macie jakiegos kiepskiego lektora skoro mówi w kilku jezykach . Lektor ma mowic czysto i profesjonalnie po polsku .
Jezeli chodzi o Allroada o jezeli jest to MMI 2g to nie ma róznicy jaki modej samochodu czy wersja .
Pamietaj tylko o spisaniu kodowan VCDS bo jak tego nie zrobisz to nie beda Ci chodziły wszystkie funkcje.
Jezeli chodzi o Allroada o jezeli jest to MMI 2g to nie ma róznicy jaki modej samochodu czy wersja .
Pamietaj tylko o spisaniu kodowan VCDS bo jak tego nie zrobisz to nie beda Ci chodziły wszystkie funkcje.
Rozumiem że chodzi ci o sterowanie z kierownicy ? czy coś jeszcze
A mi dokładnie chodzi czy nie zniknie mi ustawianie poziomów zawieszenia
A mi dokładnie chodzi czy nie zniknie mi ustawianie poziomów zawieszenia
matador35 pisze:Panowie to macie jakiegos kiepskiego lektora skoro mówi w kilku jezykach . Lektor ma mowic czysto i profesjonalnie po polsku .
A powiesz mi w jaki sposób odczytać dokowanie lub które ?
matador35 pisze:Jezeli odczytasz kodowania a później zrobisz parametryzacje sterownika to nic ci nie zniknie. Ostanio robiłem polaka w A8 D3 i wszystko poznikało pomimo wgrania tylko 5510 . Jakbym nie odczytał kodowania to by był problem.
To naprawde nie jest trudne.